Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Orbán Viktor 5 pontját vitatják meg Visegrádon

2017. február 16. 07:28

A Fidesz-KDNP tegnap megkezdődött visegrádi ülésén is téma volt a kormányfő évértékelőjében meghatározott öt pont, azaz az új nemzeti politika. Felmerült, hogy ezekben a témákban a kormány nemzeti konzultációt is indíthat.

A miniszterelnök múlt heti évértékelőjében elhangzottakról indíthat nemzeti konzultációt a kormányzat. Ezek a témakörök a rezsicsökkentés megvédése, az adópolitika és a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartása, az egyes hazai civil szervezeteken keresztüli, átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérletek, illetve a migránsok őrizetben tartása. A konzultáció elindításáról egyelőre még nem született döntés – írta a Magyar Idők.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kósa Lajos, a Fidesz-frakcióvezetője szerdán az álcivil szervezetekkel kapcsolatban kifejtette:

a támogatások nyilvánosságát, átláthatóságát, követhetőségét szeretnénk biztosítani, hiszen ez közérdek, minden magyar állampolgárnak joga van tudni.”

A migrációval szembeni védekezéssel kapcsolatban Kósa elmondta: az Európai Unió korábban a menekültügyi őrizetbe vétel intézménye ellen jogorvoslati eljárással élt, a kötelezettségszegési eljárás keretében azt kérték, hogy a parlament számolja fel ezt az intézkedést, ami 2013-ban meg is történt. A tervezett új rend a menekültügyi válsághelyzet idején lenne érvényes, amikor megnövekszik a határainkra érkező migránsok száma.

Kósa szerint a háromnapos ülésen Pintér Sándor belügyminiszter a migrációs helyzetről és a belbiztonságról, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a kampányra való felkészülésről, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 2018-as költségvetés irányvonalairól és a foglalkoztatáspolitikáról, Trócsányi László igazságügyi miniszter pedig a külföldi szervezetek magyarországi fiókszervezeteire vonatkozó átláthatósági szabályokról tart előadást.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Vesztésre állnak a kurdok

Vesztésre állnak a kurdok

amerika, london, párizs

Sikerekről számoltak be hétfő reggel az iraki erők a kurdok elleni harcban Kirkuk tartományból: utakat, hadállásokat és létesítményeket foglaltak el, például egy földgázterminált, rendőrőrsöket, a K1 nevű légitámaszpontot és egy ipari parkot Kirkuk várostól délre. Újabb bejelentésük szerint elfoglalták a kirkuki repülőteret.

Megint ultimátumot kapott a katalán elnök

Megint ultimátumot kapott a katalán elnök

amerika, london, párizs

Carles Puigdemontnak csütörtök délelőtt tíz óráig kell megválaszolnia azt az eldöntendő kérdést, hogy független lett-e Katalónia.

Újabb milliárdokat tolnak az egészségügybe

Újabb milliárdokat tolnak az egészségügybe

közeleg a tél

A nemzetgazdasági miniszter hétfői sajtótájékoztatóján beszélt a fővárosi egészségügyi fejlesztésekről.

Már egy új mobilalkalmazás is segíti az újraélesztéseket

Már egy új mobilalkalmazás is segíti az újraélesztéseket

szabad vasárnap

Évente több ezren lesznek rosszul az utcán hirtelen keringésleállás miatt, és a túlélés esélyét nagyban növeli, ha valaki a mentők kiérkezéséig el tudja kezdeni az újraélesztést. Az ilyen újraélesztéses életmentések elvégzéséhez nyújt segítséget az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), Szív City elnevezésű, új és ingyenesen letölthető mobilalkalmazása.

Esetleges eladásáról kezdett tárgyalásokat a Weinstein Co. produkciós cég

Esetleges eladásáról kezdett tárgyalásokat a Weinstein Co. produkciós cég

amerika, london, párizs

Azonnali tőkeinjekciót kap a Colony Capital alapkezelőtől a Weinstein Co. produkciós vállalat, amely tárgyalásokat is kezdett a cég egészének vagy egy jelentős részének az eladásáról - jelentette be hétfőn közleményben a két érintett fél.

Bőr alá ültetett mikrocsipekkel garantálni lehetne az olimpiák tisztaságát?

Bőr alá ültetett mikrocsipekkel garantálni lehetne az olimpiák tisztaságát?

century-on

Az Olimpikonok Világszövetsége (World Olympians Associations) vezetője Mike Miller meglepő javaslattal állt elő a napokban a világjátékok tisztaságának szavatolására. A szervezet igazgatója szerint azáltal lehetne kizárni a doppingolást, ha olyan mikrocsipeket helyeznének el az olimpián induló versenyzők testébe, amelyekkel 24 órás és online megfigyelés alatt lehetne tartani a sportolók fizikai jellemzőit, az aktuális testképét.

Szijjártóék rálépnek az észak-koreai diktátor tyúkszemére

Szijjártóék rálépnek az észak-koreai diktátor tyúkszemére

közeleg a tél

Budapest mindig is azt az álláspontot képviselte, hogy Észak-Koreát egy "őrült kommunista diktátor" vezeti - mondta Szijjártó Péter Luxembourgban, az uniós tagországok külügyminisztereinek tanácskozásán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Orbán Viktor: Magyarország szép, élhető és biztonságos; Volt gyurcsányistával erősít a Momentum; Ferenc pápa: a migránsokat nem állíthatják meg fizikai akadályok. Az este legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére