Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Orbán Viktor 5 pontját vitatják meg Visegrádon

2017. február 16. 07:28

A Fidesz-KDNP tegnap megkezdődött visegrádi ülésén is téma volt a kormányfő évértékelőjében meghatározott öt pont, azaz az új nemzeti politika. Felmerült, hogy ezekben a témákban a kormány nemzeti konzultációt is indíthat.

A miniszterelnök múlt heti évértékelőjében elhangzottakról indíthat nemzeti konzultációt a kormányzat. Ezek a témakörök a rezsicsökkentés megvédése, az adópolitika és a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartása, az egyes hazai civil szervezeteken keresztüli, átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérletek, illetve a migránsok őrizetben tartása. A konzultáció elindításáról egyelőre még nem született döntés – írta a Magyar Idők.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kósa Lajos, a Fidesz-frakcióvezetője szerdán az álcivil szervezetekkel kapcsolatban kifejtette:

a támogatások nyilvánosságát, átláthatóságát, követhetőségét szeretnénk biztosítani, hiszen ez közérdek, minden magyar állampolgárnak joga van tudni.”

A migrációval szembeni védekezéssel kapcsolatban Kósa elmondta: az Európai Unió korábban a menekültügyi őrizetbe vétel intézménye ellen jogorvoslati eljárással élt, a kötelezettségszegési eljárás keretében azt kérték, hogy a parlament számolja fel ezt az intézkedést, ami 2013-ban meg is történt. A tervezett új rend a menekültügyi válsághelyzet idején lenne érvényes, amikor megnövekszik a határainkra érkező migránsok száma.

Kósa szerint a háromnapos ülésen Pintér Sándor belügyminiszter a migrációs helyzetről és a belbiztonságról, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a kampányra való felkészülésről, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 2018-as költségvetés irányvonalairól és a foglalkoztatáspolitikáról, Trócsányi László igazságügyi miniszter pedig a külföldi szervezetek magyarországi fiókszervezeteire vonatkozó átláthatósági szabályokról tart előadást.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Oregonban lassan már bicikli is lehet a nemed

Az egyesült államokbeli Oregonban lehetővé tették egy harmadik nem választását a jogosítványokban és személyi igazolványokban.

Az amerikaiak nem akarják sokáig a szíriai kurdoknál hagyni a fegyvereiket

Az amerikaiak nem akarják sokáig a szíriai kurdoknál hagyni a fegyvereiket

amerika, london, párizs

James Mattis amerikai védelmi miniszter Ankarába küldött levelében arról biztosította török hivatali kollégáját, Fikri Isiket, hogy Washington az Iszlám Állam nevű terrorszervezet legyőzése után visszaveszi az amerikai fegyvereket a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milíciától - közölte csütörtökön a török védelmi minisztérium.

Az Európa Tanács nem a terrorizmus, hanem a rasszizmus miatt aggódik

A populizmus és az idegenellenes gyűlöletbeszéd terjedésének erősödése jellemezte tavaly Európát - közölte az Európa Tanács rasszizmus és intolerancia elleni szakértői bizottsága (ECRI) csütörtökön közzétett éves jelentésében.

Sebastian Kurz: nincs szükség iszlám óvodákra Ausztriában

Sebastian Kurz: nincs szükség iszlám óvodákra Ausztriában

amerika, london, párizs

Be kellene zárni az olyan óvodákat, ahol a gyerekek nem vagy alig beszélnek németül, hogy hatékonyabban lehessen a migránsokat integrálni - jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a Kurier osztrák lap által rendezett nyilvános eseményen.

Magyarország határozottan ellenzi a közép-európai migránsfalvak létrehozását

Magyarország határozottan ellenzi a közép-európai migránsfalvak létrehozását

közeleg a tél

Magyarország a leghatározottabban visszautasítja az unió határainak megnyitását és a migránsfalvak Közép-Kelet-Európába telepítését - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Megelőzte az MKP a Most-Hidat

Megelőzte az MKP a Most-Hidat

amerika, london, párizs

A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint ismét az MKP a legnépszerűbb felvidéki magyar párt.

Akad némi gond a svéd média sokszínűségével

Akad némi gond a svéd média sokszínűségével

amerika, london, párizs

,,Svédország a világ ­lelkiismerete" ismétli nagy előszeretettel a svéd média, mivel az ország betartja az ENSZ határozatait; a világbéke szószólója; a női egyenjogúság és a rasszizmus elleni küzdelem és a szolidaritás vezető országa; továbbá a környezetvédelem élharcosa. Svédországban fejlett és működőképes a demokrácia, a polgárok szabadon élnek, gondolkodnak.

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

amerika, london, párizs

Erősíteni fogják az Európai Unió védelmi dimenzióját.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére