Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Orbán és a huhogók

H.I.

2016. március 16. 09:08

Nemzeti ünnepnek indult, de szokás szerint huhogásba, füttykoncertbe és politikai demonstrációkba torkolt március 15. Ezen persze senki nem lepődik meg. Megszoktuk.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Tüntetők demonstráltak a szakadó esőben az ünneplő tömeggel szemben. Háttal akarták meghallgatni a beszédeket, aztán inkább a huhogás mellett döntöttek. Huhogni jobb.

Vajon milyen lett volna háttal állva huhogni? Dupla csavar. Egyszerre offenzív és lekezelő. Mérlegelhették volna. Március 15. azonban így is a huhogás világnapja. Bár úgy tűnt, valahogy az időjárás sem akarta már ezt az egészet.

Van valami program a hosszú hétvégén? Ha betelt a wellness, lemaradt az ember a foglalásról, akkor kézenfekvő: huhognak a Kálvin téren, haragnapot tartanak a Kossuth téren. Jól kiüvöltöd magad a szabad levegőn, az jót tesz az immunrendszernek és jobban alszol utána.

A huhogás emberi jog. Az ember elidegeníthetetlen joga, hogy ha akar, huhoghasson. A fütyülés is emberi jog. A takarodjozás is. A diktatúrázás is. A partvonalról beordibálás is. Az Index szerint „zúgott a takarodj”. Ők ennek örültek. Anyám meg annak, hogy 14-én legalább sütött a nap. Nem vagyunk egyformák.

Zúgjon a takarodj, nincs ezzel semmi baj. Vagy ha van, akkor csak az, hogy ennél több soha nincs. Takarodj, azt kész. Aztán menjünk szépen haza. Ez maradt nekünk, a rendszerváltás gyermekeinek. Takarodjozás és artikulálatlan huhogás a köztereken. Ezt vette el tőlünk a XX-. század és most jó, hogy visszakaptuk. Így teljesüljön az ember minden álma.

Az igazság az, hogy Kádár – az evolúció következő lépcsőjeként – megtanított bennünket négykézláb járni. Eredményesebben, mint az alkohol.

Adok egy Trabantot, vagy egy Zsigulit haver, akkor jársz nekem négykézláb? Adok panellakást, adok vonalas telefont. Letérdelsz, vagy mi lesz?

Hát letérdeltünk. Azóta sem sikerült újra kiegyenesedni. Legalább is nem mindenkinek. Úgy viselkedünk, mint az állatkerti ketrecből kiengedett vadak. Nincs ott a rács, mégis úgy hisszük, ott van. Azt gondoljuk, elég tovább rázni a rácsot. Pedig minek, ha már nincs.

A huhogóknak, diktatúrázóknak még mindig ott a rács. Pedig választhatnának alternatívát, építhetnének bármit bármiből, elzavarhatnának bármilyen kormányt. A közösséggé szerveződésnek nincsenek akadályai a Facebook évszázadában srácok. Kár a közmédián nyavalyogni. Már rég nem a híradó mondja meg, hogy ki vagy.

Mégis elég a huhogás.

Orbánnal az a baj, hogy kritizálja Brüsszelt, túl „konfrontatív”, nem elég kompromisszumkész, „erőszakosan” érvényesíti az akaratát. Ahelyett, hogy négykézláb járna, mint a rendes ember.

Oké. De néha azért tegyétek már fel a kérdést, hogy érdemes-e még egyáltalán négykézláb járni?

Változik a világ. A hidegháború véget ért. A szekértábor logika bomlóban. Amerika magára hagyta Európát, régi szövetségesét, a közel-keleti válság következményeivel, a népvándorlással. Pedig vastagon benne van a keze, hogy Szíriából vagy Irakból posztapokaliptikus senki földje lett. Azért ez is megért volna egy Oscart, nem csak a Mad Max.

Európa bizonytalan, zavart, válságból válságba bukdácsol. Nincs vezérelve, fingja sincs a jövőről.

A helyzet az: nincs ki előtt térden csúszni. Nincs kinek a seggét nyalni ahhoz, hogy Magyarországnak jobb legyen. Ez ment az oroszok alatt. Talán még ment a 90-es években. Most nem.

Egyedül vagyunk. Felnőttünk. Magunknak kell szembenéznünk a világgal.

Egyszerre jó és rossz hír. Kádár felől nézve persze rossz. A huhogás, takarodjozás már nem segít. Jó lenne, ha csak ennyi kellene hozzá. De ez kevés. Meg kell dolgozni érte. Méghozzá marha keményen, egy iránytű nélküli világban.

Kapjátok össze magatokat srácok.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére