Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Obamát veti be az angol kormány a brexit ellen

2016. április 16. 18:40

LONDON, 18:38

David Cameron brexit terve hónapokkal ezelőtt remek stratégiának tűnt, hogy elérje amit szeretne: amennyiben az EU nem megy bele feltételeinek elfogadásába, akkor a kilépés mellett fog kampányolni. De lehet, hogy elszámította magát.

David Cameron és Lord Ashdown személyesen hívja fel a választópolgárokat, hogy meggyőzze őket a bennmaradásról.

Fotó: AFP

Népszavazás mindenféleképpen lesz. A kormányfő azonban azzal nem számolt, hogy nincs a kezében semmiféle aduász, amivel meggyőzheti a briteket a maradás előnyeiről, sőt a közvélemény-kutatások szerint a brexit-pártiak kezdenek megerősödni. A legújabb kutatásokból az derül ki, hogy a szavazókat nagyobb arányban tudják meggyőzni az elszakadást pártolók érvei, mint azok, akik a maradás mellett kampányolnak.

Hivatalosan is elindult a kampány, mely eddig csak a "szőnyeg alatt" folyt. A felmérések azt mutatják, hogy az emberek egyre fogékonyabbak azokra a gondolatokra, mely szerint az EU-ból való kilépés csökkentené a terrorista merényletek kockázatát, jobb egészségügyi ellátást eredményezhetne, valamint visszaszorítaná a bevándorlást.

A YouGov által készített országos felmérés szerint a verseny teljesen nyílt, bármi előfordulhat a június 23-ai szavazáson. A maradás melletti kampány egyre erőtlenebb és mindössze arról szól, hogy száraz, absztrakt adatokat felsorolva próbálják meggyőzni a briteket. Ennek már látszik is az eredménye.

9 százalékponttal összesen 25-re emelkedett azoknak a briteknek a száma, akik szerint az EU elhagyása nagyobb biztonságot jelentene a terrorizmus ellen – 10 százalék szerint a Brexit növelné a kockázatokat.

A britek 32 százaléka szerint jót tenne a brexit az egészségügyi rendszernek és 14 százalékuk van ellenkező véleményen.

Az emberek 55 százaléka szerint a brexit csökkentené a bevándorlást és mindössze 3 százalékuk mondja, hogy épp ellenkezőleg, növelné.

Boris Johnson London polgármestere, a brexit egyik legfőbb támogatója.

Fotó: AFP

Az adatokból az látszik, hogy előnyben vannak a brexit pártiak ezekben a kérdésekben, azonban az is világosan kiderül, hogy nagyon magas a bizonytalanok aránya, akik nem tudtak vagy nem akartak a kérdésre válaszolni, így a kampánynak óriási szerepe lesz abban, hogy végül melyik vélemény győzedelmeskedik.

Bár a legtöbben azt gondolják, hogy a brexit miatt csökkenne Nagy-Britannia befolyása a világpolitikára, érdekes, hogy 4 százalékkal emelkedett azoknak az aránya, akik szerint ez nem igaz.

A kampány jelenlegi szakaszában a felek az európai antiterrorista-együttműködést, valamint azt helyezték fókuszba, hogy az EU-ba befizetett pénzeket milyen eredményekkel lehetne inkább Nagy-Britanniában felhasználni.

A maradás melletti kampány leginkább a gazdasági területen áll nyerésre: az emberek 36 százaléka gondolja úgy, hogy a megélhetési költségek magasabbra kúsznának a brexit esetén – ez masszív, 13 százalékos növekedés az előző eredményekhez képest. Mindössze az emberek 6 százaléka szerint lenne alacsonyabb ez az összeg ha a britek kilépnek az EU-ból.

A szavazók többsége szerint a brexit rossz hatással lenne a munkaerőpiacra.

Érdekes, hogy a vélemények elsöprő többsége szerint nem lennének hatalmas különbségek a kint vagy bent maradás között, ennek ellenére megfigyelhető egy olyan tendencia, mely szerint a brexit pártiak érveire sokkal fogékonyabban reagálnak a brit szavazók.

A kilépést támogatók egyik húzóneve Boris Johnson, London polgármestere. A polgármester egyik leghangzatosabb érve, amellyel sok támogatót nyert meg magának, az, hogy azt a pénzt, amit befizetnek az EU-ba, inkább az utolsó fillérig építsék bele az egészségügyi kiadásokba.

Barack Obama amerikai elnök.

Fotó: AFP

David Cameron komoly igazolást hoz a brexitet ellenzők csapatába: jövő héten Barack Obama fog kampányolni azért, hogy a britek benn maradjanak az unióban.

A Fehér Ház hivatalos közlemény szerint

Mi hiszünk abban, hogy Nagy-Britanniának komoly haszna származik a közös piacból, ez jó a brit gazdaságnak, és emiatt jó az USA gazdaságának is."

Az euroszkeptikusok és a brexit pártiak nem örülnek Obama beavatkozásának a kampányba.

(Independent)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Újabb fontos brüsszeli csata a bevándorláspárti erők ellen

Újabb fontos brüsszeli csata a bevándorláspárti erők ellen

amerika, london, párizs

Természetesen Orbán Viktor is a helyszínen van, hogy képviselje hazánk érdekeit.

A hagyományos családmodell népszerűsítése miatt sivalkodnak a libsik

A hagyományos családmodell mellett kiálló kampány indult az olasz nagyvárosokban.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Spanyol politikus: Orbán Viktor az új Európa vezetőjének tekinthető

Spanyol politikus: Orbán Viktor az új Európa vezetőjének tekinthető

kétharmad

Santiago Abascal, a spanyol VOX nevű párt vezetője hosszabb interjút adott a Magyar Hírlapnak.

Merkel még mindig a "menekültek méltányos elosztásáról" beszél

Merkel még mindig a "menekültek méltányos elosztásáról" beszél

amerika, london, párizs

Angela Merkel német kancellár a szövetségi parlamentben (Bundestag) szerdán elmondott beszédében ismét jelezte, hogy - bár egyelőre megoldatlan téma, de - továbbra is napirenden van az általa Európába hívott migránsok tagországokba történő kényszerbetelepítése.

Poloskák, welcome!

Muszáj megfogalmaznom a gondolataimat ezekben a vészterhes órákban.

889
Egy repülőn utaztak a német utasok a 9/11-es támadás vigyorgó terroristájával

Egy repülőn utaztak a német utasok a 9/11-es támadás vigyorgó terroristájával

amerika, london, párizs

Általános félelem és bizalmatlanság jellemezte azoknak a német utasoknak a hangulatát, akik egy Németországból Marokkóba tartó járaton kénytelenek voltak egy repülőn ülni a szeptember 11-i terrortámadások egyik magas szintű kitervelőjével, akit ráadásul három évvel korábban helyeztek szabadlábra a német hatóságok.

Az EU Bíróságához fordult a magyar kormány a Sargentini-jelentés miatt

Ezt Trócsányi László igazságügy-miniszter jelentette be egy szerdai sajtótájékoztatón.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére