Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Obamát veti be az angol kormány a brexit ellen

2016. április 16. 18:40

LONDON, 18:38

David Cameron brexit terve hónapokkal ezelőtt remek stratégiának tűnt, hogy elérje amit szeretne: amennyiben az EU nem megy bele feltételeinek elfogadásába, akkor a kilépés mellett fog kampányolni. De lehet, hogy elszámította magát.

David Cameron és Lord Ashdown személyesen hívja fel a választópolgárokat, hogy meggyőzze őket a bennmaradásról.

Fotó: AFP

Népszavazás mindenféleképpen lesz. A kormányfő azonban azzal nem számolt, hogy nincs a kezében semmiféle aduász, amivel meggyőzheti a briteket a maradás előnyeiről, sőt a közvélemény-kutatások szerint a brexit-pártiak kezdenek megerősödni. A legújabb kutatásokból az derül ki, hogy a szavazókat nagyobb arányban tudják meggyőzni az elszakadást pártolók érvei, mint azok, akik a maradás mellett kampányolnak.

Hivatalosan is elindult a kampány, mely eddig csak a "szőnyeg alatt" folyt. A felmérések azt mutatják, hogy az emberek egyre fogékonyabbak azokra a gondolatokra, mely szerint az EU-ból való kilépés csökkentené a terrorista merényletek kockázatát, jobb egészségügyi ellátást eredményezhetne, valamint visszaszorítaná a bevándorlást.

A YouGov által készített országos felmérés szerint a verseny teljesen nyílt, bármi előfordulhat a június 23-ai szavazáson. A maradás melletti kampány egyre erőtlenebb és mindössze arról szól, hogy száraz, absztrakt adatokat felsorolva próbálják meggyőzni a briteket. Ennek már látszik is az eredménye.

9 százalékponttal összesen 25-re emelkedett azoknak a briteknek a száma, akik szerint az EU elhagyása nagyobb biztonságot jelentene a terrorizmus ellen – 10 százalék szerint a Brexit növelné a kockázatokat.

A britek 32 százaléka szerint jót tenne a brexit az egészségügyi rendszernek és 14 százalékuk van ellenkező véleményen.

Az emberek 55 százaléka szerint a brexit csökkentené a bevándorlást és mindössze 3 százalékuk mondja, hogy épp ellenkezőleg, növelné.

Boris Johnson London polgármestere, a brexit egyik legfőbb támogatója.

Fotó: AFP

Az adatokból az látszik, hogy előnyben vannak a brexit pártiak ezekben a kérdésekben, azonban az is világosan kiderül, hogy nagyon magas a bizonytalanok aránya, akik nem tudtak vagy nem akartak a kérdésre válaszolni, így a kampánynak óriási szerepe lesz abban, hogy végül melyik vélemény győzedelmeskedik.

Bár a legtöbben azt gondolják, hogy a brexit miatt csökkenne Nagy-Britannia befolyása a világpolitikára, érdekes, hogy 4 százalékkal emelkedett azoknak az aránya, akik szerint ez nem igaz.

A kampány jelenlegi szakaszában a felek az európai antiterrorista-együttműködést, valamint azt helyezték fókuszba, hogy az EU-ba befizetett pénzeket milyen eredményekkel lehetne inkább Nagy-Britanniában felhasználni.

A maradás melletti kampány leginkább a gazdasági területen áll nyerésre: az emberek 36 százaléka gondolja úgy, hogy a megélhetési költségek magasabbra kúsznának a brexit esetén – ez masszív, 13 százalékos növekedés az előző eredményekhez képest. Mindössze az emberek 6 százaléka szerint lenne alacsonyabb ez az összeg ha a britek kilépnek az EU-ból.

A szavazók többsége szerint a brexit rossz hatással lenne a munkaerőpiacra.

Érdekes, hogy a vélemények elsöprő többsége szerint nem lennének hatalmas különbségek a kint vagy bent maradás között, ennek ellenére megfigyelhető egy olyan tendencia, mely szerint a brexit pártiak érveire sokkal fogékonyabban reagálnak a brit szavazók.

A kilépést támogatók egyik húzóneve Boris Johnson, London polgármestere. A polgármester egyik leghangzatosabb érve, amellyel sok támogatót nyert meg magának, az, hogy azt a pénzt, amit befizetnek az EU-ba, inkább az utolsó fillérig építsék bele az egészségügyi kiadásokba.

Barack Obama amerikai elnök.

Fotó: AFP

David Cameron komoly igazolást hoz a brexitet ellenzők csapatába: jövő héten Barack Obama fog kampányolni azért, hogy a britek benn maradjanak az unióban.

A Fehér Ház hivatalos közlemény szerint

Mi hiszünk abban, hogy Nagy-Britanniának komoly haszna származik a közös piacból, ez jó a brit gazdaságnak, és emiatt jó az USA gazdaságának is."

Az euroszkeptikusok és a brexit pártiak nem örülnek Obama beavatkozásának a kampányba.

(Independent)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Theresa May ezt most megúszta: marad a konzervatív párt élén

Theresa May ezt most megúszta: marad a konzervatív párt élén

amerika, london, párizs

A miniszterelnök ellen indított bizalmi szavazáson 200-an szavaztak bizalmat Theresa May-nek, míg 117-en szavaztak ellene.

Mindennapok Malmőben: fényes nappal, egy óvoda előtt történt a brutális leszámolás

Mindennapok Malmőben: fényes nappal, egy óvoda előtt történt a brutális leszámolás

amerika, london, párizs

Szerda reggel több lövéssel végeztek az áldozattal, miközben onnan pár méterre a gyerekek az óvodában reggeliztek.

Gyurcsány is megszavazta a túlóráról szóló törvényt

A mai nap az ellenzéki nihilről szólt. Ma volt lehetőségük megmutatni magukat, és bebizonyították, hogy még az ellenzéki szerepre sem érdemesek. Az egész bagázs, Tordai Bencétől, Kunhalmi és Vadai Ágnesig megpróbálta eljátszani, hogy ők a munkavállalók érdekeit képviselik, de igazából csak saját magukat próbálták építeni, és a törvényjavaslat megértése helyett hisztiztek és obstruáltak. A prímszámokat azonban Gyurcsány Ferenc vitte el, aki egy szavazásra ment be, de ott is félrenyomott, megszavazta a pártja és a frakciója által "rabszolgatörvénynek" nevezett javaslatot.

Már a rendőrökre is rátámadtak a tüntetők

Már a rendőrökre is rátámadtak a tüntetők

kétharmad

Habár az Index és más baloldali lapok azt állítják, hogy a rendőrség könnygázt alkalmazott az anarchista tüntetőkkel szemben, az igazság az, hogy ez pont fordítva történt. Megrohamozták a rendőrsorfalat, és több tisztet is lefújtak.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a legfontosabb hírek ma.

Legyőztük a női kézi Eb-n Romániát

Legyőztük a női kézi Eb-n Romániát

hajrá, magyarok!

A magyar válogatott a női kézilabda Európa-bajnokságon 31-29-es végeredménnyel legyőzte Romániát!

Milyen sört igyál a télen? | VIDEÓ

Milyen sört igyál a télen? | VIDEÓ

8)8)8

Itt a tél, jönnek az ünnepek! A hőségben megszokott könnyed sörök helyett ilyenkor érdemes inkább a barna sörök felé nyitni. Megnéztük a három legnagyobb tételben készülő magyar barna sört, hogy segítsünk nektek sört választani a télre!

Egy komikusnak megtiltották, hogy viccelődjön az iszlámmal vagy az LMBTQ-közösséggel

De a szerződésben még számos témát felsoroltak, amikről nem beszélhet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére