Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Nyilvános alázás, végtelen túlórák, mérgező munkahelyi légkör a Soros-szervezetnél

2019. február 6. 18:58

Egy jelentés szerint "mérgező" légkör uralkodik az Amnesty International nevű szervezetnél. A Soros György által is fizetett jogvédőknél rendszeres a zaklatás, a nyilvános megalázás és a hatalommal való visszaélés.

A jelentés annak hatására született meg, hogy tavaly két alkalmazott is öngyilkos lett az Amnesty International dolgozói közül. A vizsgálat kiderítette, hogy farkastörvények uralkodnak a jogvédőknél, és az alkalmazottak közül szinte senki sem bízik meg a felső vezetőkben – írja a The Guardian brit lap. A jelentés szerint a helyzet azzal fenyeget, hogy a szervezet elveszti hitelességét, mint az "emberi jogok bajnoka."

Ahogy a szervezeten belüli törések, és a nepotizmusra, valamint a képmutatásra utaló bizonyítékok nyilvánosságra kerülnek, ezeket arra fogja használni a kormány és az Amnesty munkájának más ellenségei, hogy aláássák és tönkretegyék az Amnesty tevékenységét világszerte, ezzel alapvetően veszélybe sodorva a szervezet küldetését – áll a jelentésben.

A dokumentumot a KonTerra Group állította össze pszichológusok vezetésével és a tanulságokat szerették volna levonni a 2018-as öngyilkosságok után. A vizsgálat számos zaklatási ügyet talált és kiderült, hogy a nyilvános megalázás eszközével rendszeresen élt a menedzsment. A vizsgálatot a szervezet londoni Nemzetközi Titkárságának munkatársai között folytatták le.

Az Amnesty International tagja tiltakozik a belgiumi török nagykövetség előtt, miután letartóztatták az Amnesty törökországi vezetőjét. 2017. június 15.

Fotó: AFP

A vezetők részéről nem ritkán olyanok hangzottak el, hogy

Szar vagy! Fel kellene mondanod! Ha ebben a pozícióba maradsz, akkor kínszenvedés lesz az életed!"

– olvasható a jelentésben.

A londoni központban készült felmérés szerint a szervezet ottani irodája egy átszervezésnek köszönhetően gyakorlatilag folyamatos "szükségállapotban" működött. Az eredeti cél az volt, hogy decentralizálják az Amnestyt és a személyzet nagy része a válságzónákhoz közelebb végezze a mindennapi munkáját.

A munkahelyi problémákat azonban nem a válságövezetekben elszenvedett stressz okozta, sokkal inkább az ellenséges légkör, a vezetők alkalmatlansága, valamint a nagy munkahelyi nyomás.

A jelentés 475 munkatárs interjúján alapul, amely a teljes londoni irodában dolgozó személyzet 70 százaléka.

A jelentés szerint a problémák nem új keletűek, a 90-es évek óta használják az Amnesty munkahelyi légkörére a "mérgező" jelzőt, valamint az "ellenséges", a "bizalom hiánya" és a "zaklatás" is visszatérő szavak voltak az interjúkban.

Az Amnesty munkatársai beszámoltak a diszkrimináció legváltozatosabb formáiról.

Faji, nemi, nők elleni és szexuális kisebbségek elleni diszkriminációról szóló történetek is szerepelnek a dokumentumban.

A jelentésben nyugtalanítónak nevezik, hogy ahhoz képest, hogy mi az Amnesty "küldetése", túl sok a zaklatásos, a rasszista és a szexista eset. Emellett az Amnestyhez való jelentkezés sikeressége sokszor a kapcsolatokon múlt, nem pedig az egyéni teljesítményen.

Az egyik legijesztőbb jelenség, hogy egyes dolgozók mártírt csináltak magukból, annyi munkát vállaltak el, amely már az egészségüket veszélyeztette – amely egyenes út volt a kiégéshez.

Az Amnesty nem törekedhet arra hatékonyan, hogy a világot jobb hellyé tegye, ha közben a titkolózás, a bizalmatlanság, a nepotizmus és a hatalmi visszaélések egyéb formái mélyen beágyazódnak a szervezeti kultúrába"

– olvasható a dokumentumban.

Kumi Naidoo, a szervezet főtitkára március végére reformot ígért.

Plakátjukon Trumpot nevezik az emberi jogok rémálmának, miközben a szervezet figyelmen kívül hagyja alkalmazottai emberi jogait.

Fotó: AFP

Az Amnesty problémái akkor láttak először nyilvánosságot, amikor a sajtó tavaly részletesen foglalkozott Gaëtan Mootoo öngyilkosságának ügyével, aki azután ölte meg magát, hogy a stresszre és a túlmunkára panaszkodott. Ő a szervezet párizsi irodájában dolgozott.

Hat héttel később Rosalind McGregor is öngyilkos lett. A 28 éves gyakornok az Amnesty genovai irodájában dolgozott gyakornokként. Surrey-i otthonában végzett magával.

Egy munkatárs azt nevezte a leginkább elkeserítőnek, ahogyan a szervezet tálalta az ügyet és ahogyan megpróbálták eltussolni azt.

Míg Mootoo bizonyíthatóan a munka miatt ölte meg magát, McGregor esetében a hivatalos vizsgálat inkább magánéleti indokokról számolt be.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Jelentősen erősödött az FPÖ egy friss felmérés szerint

Jelentősen erősödött az FPÖ egy friss felmérés szerint

amerika, london, párizs

Bár továbbra is az ÖVP a legnépszerűbb párt Ausztriában, és még mindig az SPÖ a második, a három legnépszerűbb párt között már sokat csökkent a különbség, a tendencia pedig egyértelmű: az FPÖ erősödik, a többiek gyengülnek.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Timmermans Magyarországon

Máris kikezdték a bevándorláspártiak Trump legújabb intézkedését

Donald Trump a rendkívüli állapot kihirdetésével szeretné biztosítani a fal megépítését - a demokraták mindent megtesznek ez ellen.

Összevissza beszélt Timmermans és Tóth Bertalan a nácikkal való összefogásról

Összevissza beszélt Timmermans és Tóth Bertalan a nácikkal való összefogásról

kinyílott a pitypang

Az MSZP-kongresszuson nem derült ki, hogy mit is gondolnak az MSZP-ben erről a kérdésről, mert elhangzott minden és annak az ellenkezője is.

Novák Katalin alaposan helyretette a magyar családpolitika miatt sivalkodó svéd minisztert

Novák Katalin alaposan helyretette a magyar családpolitika miatt sivalkodó svéd minisztert

kétharmad

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nyílt levélben válaszolt Annika Strandhall hazugságaira.

Újabb fronton ostromolja hazánkat Soros György

Újabb fronton ostromolja hazánkat Soros György

amerika, london, párizs

A spekuláns ezúttal a Budapest Folyamat keretében akar ránk erőszakolni egy bevándorlást ösztönző paktumot.

A japán miniszterelnök Nobel-békedíjra jelölte Donald Trumpot

A japán miniszterelnök Nobel-békedíjra jelölte Donald Trumpot

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök pénteken egy fehér házi sajtótájékoztatón elmondta, hogy Abe Sinzó japán miniszterelnök Nobel-békedíjra jelölte őt az Észak-Koreával való párbeszédért és a koreai-félszigeti feszültség csökkentéséért tett erőfeszítéseiért.

Rangadókkal folytatódik a világ legizgalmasabb bajnoksága

Rangadókkal folytatódik a világ legizgalmasabb bajnoksága

hajrá, magyarok!

A Fradi Debrecenbe, a Honvéd Miskolcra utazik az NB I. 21. fordulójában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére