Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Nyilvános alázás, végtelen túlórák, mérgező munkahelyi légkör a Soros-szervezetnél

2019. február 6. 18:58

Egy jelentés szerint "mérgező" légkör uralkodik az Amnesty International nevű szervezetnél. A Soros György által is fizetett jogvédőknél rendszeres a zaklatás, a nyilvános megalázás és a hatalommal való visszaélés.

A jelentés annak hatására született meg, hogy tavaly két alkalmazott is öngyilkos lett az Amnesty International dolgozói közül. A vizsgálat kiderítette, hogy farkastörvények uralkodnak a jogvédőknél, és az alkalmazottak közül szinte senki sem bízik meg a felső vezetőkben – írja a The Guardian brit lap. A jelentés szerint a helyzet azzal fenyeget, hogy a szervezet elveszti hitelességét, mint az "emberi jogok bajnoka."

Ahogy a szervezeten belüli törések, és a nepotizmusra, valamint a képmutatásra utaló bizonyítékok nyilvánosságra kerülnek, ezeket arra fogja használni a kormány és az Amnesty munkájának más ellenségei, hogy aláássák és tönkretegyék az Amnesty tevékenységét világszerte, ezzel alapvetően veszélybe sodorva a szervezet küldetését – áll a jelentésben.

A dokumentumot a KonTerra Group állította össze pszichológusok vezetésével és a tanulságokat szerették volna levonni a 2018-as öngyilkosságok után. A vizsgálat számos zaklatási ügyet talált és kiderült, hogy a nyilvános megalázás eszközével rendszeresen élt a menedzsment. A vizsgálatot a szervezet londoni Nemzetközi Titkárságának munkatársai között folytatták le.

Az Amnesty International tagja tiltakozik a belgiumi török nagykövetség előtt, miután letartóztatták az Amnesty törökországi vezetőjét. 2017. június 15.

Fotó: AFP

A vezetők részéről nem ritkán olyanok hangzottak el, hogy

Szar vagy! Fel kellene mondanod! Ha ebben a pozícióba maradsz, akkor kínszenvedés lesz az életed!"

– olvasható a jelentésben.

A londoni központban készült felmérés szerint a szervezet ottani irodája egy átszervezésnek köszönhetően gyakorlatilag folyamatos "szükségállapotban" működött. Az eredeti cél az volt, hogy decentralizálják az Amnestyt és a személyzet nagy része a válságzónákhoz közelebb végezze a mindennapi munkáját.

A munkahelyi problémákat azonban nem a válságövezetekben elszenvedett stressz okozta, sokkal inkább az ellenséges légkör, a vezetők alkalmatlansága, valamint a nagy munkahelyi nyomás.

A jelentés 475 munkatárs interjúján alapul, amely a teljes londoni irodában dolgozó személyzet 70 százaléka.

A jelentés szerint a problémák nem új keletűek, a 90-es évek óta használják az Amnesty munkahelyi légkörére a "mérgező" jelzőt, valamint az "ellenséges", a "bizalom hiánya" és a "zaklatás" is visszatérő szavak voltak az interjúkban.

Az Amnesty munkatársai beszámoltak a diszkrimináció legváltozatosabb formáiról.

Faji, nemi, nők elleni és szexuális kisebbségek elleni diszkriminációról szóló történetek is szerepelnek a dokumentumban.

A jelentésben nyugtalanítónak nevezik, hogy ahhoz képest, hogy mi az Amnesty "küldetése", túl sok a zaklatásos, a rasszista és a szexista eset. Emellett az Amnestyhez való jelentkezés sikeressége sokszor a kapcsolatokon múlt, nem pedig az egyéni teljesítményen.

Az egyik legijesztőbb jelenség, hogy egyes dolgozók mártírt csináltak magukból, annyi munkát vállaltak el, amely már az egészségüket veszélyeztette – amely egyenes út volt a kiégéshez.

Az Amnesty nem törekedhet arra hatékonyan, hogy a világot jobb hellyé tegye, ha közben a titkolózás, a bizalmatlanság, a nepotizmus és a hatalmi visszaélések egyéb formái mélyen beágyazódnak a szervezeti kultúrába"

– olvasható a dokumentumban.

Kumi Naidoo, a szervezet főtitkára március végére reformot ígért.

Plakátjukon Trumpot nevezik az emberi jogok rémálmának, miközben a szervezet figyelmen kívül hagyja alkalmazottai emberi jogait.

Fotó: AFP

Az Amnesty problémái akkor láttak először nyilvánosságot, amikor a sajtó tavaly részletesen foglalkozott Gaëtan Mootoo öngyilkosságának ügyével, aki azután ölte meg magát, hogy a stresszre és a túlmunkára panaszkodott. Ő a szervezet párizsi irodájában dolgozott.

Hat héttel később Rosalind McGregor is öngyilkos lett. A 28 éves gyakornok az Amnesty genovai irodájában dolgozott gyakornokként. Surrey-i otthonában végzett magával.

Egy munkatárs azt nevezte a leginkább elkeserítőnek, ahogyan a szervezet tálalta az ügyet és ahogyan megpróbálták eltussolni azt.

Míg Mootoo bizonyíthatóan a munka miatt ölte meg magát, McGregor esetében a hivatalos vizsgálat inkább magánéleti indokokról számolt be.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

szabad vasárnap

Krisztus feltámadt, és feltámadásával igazolta az emberiség ősi érzését, hogy a látható világon kívül van egy tágabb, átfogóbb valóság - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján, szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.

Akik már elvesztették a háborút

Akik már elvesztették a háborút

piszkostizenkettő

A lángoló Notre Dame és ami utána következik.

Hamarosan elkészülnek a falusi csok részletszabályai

A falusi csok részletszabályai egy-két héten belül megjelennek. Bár a program július elsején kezdődik, máris óriási az érdeklődés - nyilatkozta Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökséghez tartozó Modern városok program, valamint az újonnan indult Magyar falu program kormánybiztosa.

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

amerika, london, párizs

Az előrejelzések szerint komoly erősödéssel számolhatnak azok a pártok az európai parlamenti választáson, melyek élesen ellenzik a migrációt, valamint euroszkeptikusak.

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

kétharmad

Szerencsére nem sikerült megvalósítania a tervét.

Közel kétmillió fő kaphatott eddig migránskártyát

Közel kétmillió fő kaphatott eddig migránskártyát

amerika, london, párizs

Közel kétmillió bevándorló juthatott a migránskártyákon keresztül pénzhez Brüsszel és az ENSZ jóvoltából.

Nagyhéten akart robbantani egy Spanyolországban élő dzsihadista

A 23 éves marokkói férfi az egyik legkiszámíthatatlanabb robbanóanyaggal vitte volna végbe a támadást.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére