Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Nem szégyen antiliberálisnak lenni

Megadja Gábor

2018. augusztus 3. 18:08

Bármilyen furcsa is, az emberi méltóság és a szólásszabadság képviselete ma antiliberális pozíció.

A Szadesz által korábban futtatott éttermiségi lieblingek kórusban adták elő felháborodásukat Doktor Miniszterelnök Úr tusványosi beszéde után. Ebből is látszik, hogy egy-egy mondatot mindig érdemes áldozni a liberalizmusra. Ugranak rá, mint szurikáta a rács mögé nyúlkáló gyerekkézre.

Ha elfelejtenénk, ők mindig emlékeztetnek minket a legalapvetőbb igazságra. Ez pedig az, hogy a liberalizmusnak köszönhetünk mindent: az automata sebváltótól kezdve az emberi méltóságon keresztül a gyümölcsjoghurtig, az iPhone-tól a római jogig minden jóságot, ami csak adatott az embernek ezen a tányéron. Mindent, ami csodálatos és kellemes, a liberalizmus ürítette a világra.

Igen, a kereszténységet is, hiszen Jézus is liberális volt.

Szokás szerint az éttermiség az elméletet hívja segítségül. Ilyenkor szobrot lehet állítani a gyakorlati élettől tisztes távolságot tartó königsbergi filozófnak, „a csillagos ég felettem és az erkölcsi törvény bennem”, meg kell a szívnek szakadnia. (A königsbergi filozóf javára lehetne írni, hogy nem rajongott a forradalmakért, csakhogy egyedül a francia mészárszékért rajongott – a liberálisokat a kiváló ízlésükről lehet legkönnyebben felismerni.)

Elméletben beszélnek például a liberálisok „emberi méltóságról”, amit nyilvánvalóan szintén ők találtak ki, aztán a gyakorlatban ez nem jár a meg nem születetteknek, csak a határt illegálisan átlépő bevándorlóknak. Az érvek, amiket előadnak, nem biztos, hogy végső soron segítik őket, hiszen gondoljunk bele: azzal érvelnek, hogy a meg nem születettek még nem emberi lények, talán nem is élőlények, esetleg gombák, hiszen nincs kifejlett tudatuk. Ez utóbbi indoklás komoly fejtörést okoz, mert, ha stimmel a logika, akkor kérdés, a liberálisok nem gombák-e.

Elméletben a liberálisok mindenféle szabadságokról beszélnek, például a szólásszabadságról, a gyakorlatban viszont úgy igyekeznek irtani azt, mint kezdő afrikai diktátor a népét. Számukra az ideális viszonyokat az az állapot testesítette meg, amikor még az állampárt és a hozzájuk csapódó felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő liberálisok biztosították nekik a hegemóniát és ezzel az akolmeleget. A régi szép időkben még akárkit ki lehetett végezni egy tetszés szerint elhelyezett rasszistázással. A régi szép időkben még a Gizella utcában és az értelmiségi szalonokban dőltek el a dolgok. Ma komolyra hangolt elemzésekben mutatják ki, hogy milyen médiatúlsúly van a jobboldal javára, a posztkommunista évekre pedig nagyvonalúan azt mondják, „akadt ott és némi elfogultság”. Némi. (Persze még mindig az ellenzéki orgánumoknak nagyobb az elérése, de tudjuk, a széles sáv nem ismeri a Budapesten kívüli területeket, így a vidéki birka magyarok bambán bámulják a köztévét.)

Videó: ifjú liberálisok kifejtik nézeteiket a szólásszabadsággal kapcsolatban

A liberálisok szerint a „politikai korrektség” egy fantom, amit a jobboldal talált ki, hogy küzdhessen vele. Ehhez képest a ködös Albionban már a rendőrök kopogtatnak egyszerű kommentelőknél „gyűlöletbeszéd” miatt. A közösségi média cenzorkodó gyakorlatát és elfogultságát pedig szükségtelen bemutatni.

A gyakorlat nem éppen azt mutatja, amit az elmélet. Elméletben lehet tetszetős, felemelő, szívet melengető a liberalizmus (már akinek). A gyakorlatban a liberalizmus egyre türelmetlenebbé és totalitáriusabbá válik. A megboldogult Molnár Tamás már évtizedekkel ezelőtt fején találta a szöget:

„A liberalizmus… mindenütt jelenlévő ideológiává vált, minden újítást ellenző ortodoxia lett belőle: Alig két évszázaddal ezelőtt a liberalizmusnak még széles látókörű, bátor szellemű, nagy képzelőerővel megáldott bajnokai voltak; ma már csak képzeletszegény és gyáva bürokratái vannak, akik szorongva kémlelik a horizontot, hogy felfedezzék az eretnekséget… a feladat annak megindoklása, miért a status quo az egyedüli érvényes és elfogadható mostantól mindörökké”.

Bármilyen furcsa is, az emberi méltóság és a szólásszabadság képviselete ma antiliberális pozíció.

Ezeket képviselni pedig nem szégyen.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szent István ezer éve sziklára helyezte a magyar nép jövőjét

Szent István ezer éve sziklára helyezte a magyar nép jövőjét

szabad vasárnap

Államalapító Szent István királyunk több mint ezer éve sziklára helyezte a fiatal magyar nép jövőjét, amikor arról döntött, hogy a keresztény hit és az abból fakadó életszentség a fenntarthatóság biztosítéka - mondta Német László, nagybecskereki megyéspüspök a Szent István-nap alkalmából megtartott ünnepi szentmisén, hétfőn Budapesten.

"Magyarország erős és sikeres szomszédokban érdekelt"

Magyarország abban érdekelt, hogy erős és sikeres szomszédjai legyenek - jelentette ki a Kolozsvári Magyar Napok keretében tartott hétfői pódiumbeszélgetésen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Magyar nemzeti színekben pompázott egy kínai felhőkarcoló

Magyar nemzeti színekben pompázott egy kínai felhőkarcoló

kinyílott a pitypang

Ezt kapta születésnapjára Magyarország egyik legnagyobb gazdasági szövetségesétől, Kínától.

Sebastian Kurz: le kell zárni a migránsok előtt az európai kikötőket

Az osztrák kancellár szerint drasztikus lépésekre van szükség ahhoz, hogy végre kontrollálni tudja Európa a migrációt.

Menekülni kénytelenek a fehér földművesek Dél-Afrikából

Menekülni kénytelenek a fehér földművesek Dél-Afrikából

amerika, london, párizs

A kormányzat gyakorlatilag üldözi a fehér farmtulajdonosokat, akik ezért kétségbeesetten próbálnak megszabadulni földjeiktől, egyelőre nem sok sikerrel. Elkeserítő a helyzet jelenleg Dél-Afrikában, de szinte garantálható, hogy ez a politika rövid- és hosszútávon is negatív következményekkel fog járni az ország számára.

Bannon elárulta, hogy maradhat Trump sikeres

Bannon elárulta, hogy maradhat Trump sikeres

amerika, london, párizs

Közelednek a novemberi, félidős választások az Egyesült Államokban, ennek kapcsán osztotta meg gondolatait Steve Bannon, Trump korábbi kampányfőnöke és fehér házi főstratégája.

A #MeToo-kampány arca is hallgatási pénzt fizetett megerőszakolt kiskorú áldozatának

A #MeToo-kampány arca is hallgatási pénzt fizetett megerőszakolt kiskorú áldozatának

amerika, london, párizs

Kiderült, hogy Asia Argento, a #MeToo-kampány egyik arca is hasonlóan cselekedett, mint az őt megerőszakoló Harvey Weinstein: áldozatának hallgatási pénzt fizetett, hogy sose derüljön ki sötét titka.

Gondolkodj, ember!

Gondolkodj, ember!

piszkostizenkettő

Ti, liberálisok olyan nagyra vagytok az eszetekkel, miközben éppen gondolkodni nem tudtok. Úgy álltok mások szolgálatában, hogy fogalmatok sincs róla.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére