Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Nem szégyen antiliberálisnak lenni

Megadja Gábor

2018. augusztus 3. 18:08

Bármilyen furcsa is, az emberi méltóság és a szólásszabadság képviselete ma antiliberális pozíció.

A Szadesz által korábban futtatott éttermiségi lieblingek kórusban adták elő felháborodásukat Doktor Miniszterelnök Úr tusványosi beszéde után. Ebből is látszik, hogy egy-egy mondatot mindig érdemes áldozni a liberalizmusra. Ugranak rá, mint szurikáta a rács mögé nyúlkáló gyerekkézre.

Ha elfelejtenénk, ők mindig emlékeztetnek minket a legalapvetőbb igazságra. Ez pedig az, hogy a liberalizmusnak köszönhetünk mindent: az automata sebváltótól kezdve az emberi méltóságon keresztül a gyümölcsjoghurtig, az iPhone-tól a római jogig minden jóságot, ami csak adatott az embernek ezen a tányéron. Mindent, ami csodálatos és kellemes, a liberalizmus ürítette a világra.

Igen, a kereszténységet is, hiszen Jézus is liberális volt.

Szokás szerint az éttermiség az elméletet hívja segítségül. Ilyenkor szobrot lehet állítani a gyakorlati élettől tisztes távolságot tartó königsbergi filozófnak, „a csillagos ég felettem és az erkölcsi törvény bennem”, meg kell a szívnek szakadnia. (A königsbergi filozóf javára lehetne írni, hogy nem rajongott a forradalmakért, csakhogy egyedül a francia mészárszékért rajongott – a liberálisokat a kiváló ízlésükről lehet legkönnyebben felismerni.)

Elméletben beszélnek például a liberálisok „emberi méltóságról”, amit nyilvánvalóan szintén ők találtak ki, aztán a gyakorlatban ez nem jár a meg nem születetteknek, csak a határt illegálisan átlépő bevándorlóknak. Az érvek, amiket előadnak, nem biztos, hogy végső soron segítik őket, hiszen gondoljunk bele: azzal érvelnek, hogy a meg nem születettek még nem emberi lények, talán nem is élőlények, esetleg gombák, hiszen nincs kifejlett tudatuk. Ez utóbbi indoklás komoly fejtörést okoz, mert, ha stimmel a logika, akkor kérdés, a liberálisok nem gombák-e.

Elméletben a liberálisok mindenféle szabadságokról beszélnek, például a szólásszabadságról, a gyakorlatban viszont úgy igyekeznek irtani azt, mint kezdő afrikai diktátor a népét. Számukra az ideális viszonyokat az az állapot testesítette meg, amikor még az állampárt és a hozzájuk csapódó felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő liberálisok biztosították nekik a hegemóniát és ezzel az akolmeleget. A régi szép időkben még akárkit ki lehetett végezni egy tetszés szerint elhelyezett rasszistázással. A régi szép időkben még a Gizella utcában és az értelmiségi szalonokban dőltek el a dolgok. Ma komolyra hangolt elemzésekben mutatják ki, hogy milyen médiatúlsúly van a jobboldal javára, a posztkommunista évekre pedig nagyvonalúan azt mondják, „akadt ott és némi elfogultság”. Némi. (Persze még mindig az ellenzéki orgánumoknak nagyobb az elérése, de tudjuk, a széles sáv nem ismeri a Budapesten kívüli területeket, így a vidéki birka magyarok bambán bámulják a köztévét.)

Videó: ifjú liberálisok kifejtik nézeteiket a szólásszabadsággal kapcsolatban

A liberálisok szerint a „politikai korrektség” egy fantom, amit a jobboldal talált ki, hogy küzdhessen vele. Ehhez képest a ködös Albionban már a rendőrök kopogtatnak egyszerű kommentelőknél „gyűlöletbeszéd” miatt. A közösségi média cenzorkodó gyakorlatát és elfogultságát pedig szükségtelen bemutatni.

A gyakorlat nem éppen azt mutatja, amit az elmélet. Elméletben lehet tetszetős, felemelő, szívet melengető a liberalizmus (már akinek). A gyakorlatban a liberalizmus egyre türelmetlenebbé és totalitáriusabbá válik. A megboldogult Molnár Tamás már évtizedekkel ezelőtt fején találta a szöget:

„A liberalizmus… mindenütt jelenlévő ideológiává vált, minden újítást ellenző ortodoxia lett belőle: Alig két évszázaddal ezelőtt a liberalizmusnak még széles látókörű, bátor szellemű, nagy képzelőerővel megáldott bajnokai voltak; ma már csak képzeletszegény és gyáva bürokratái vannak, akik szorongva kémlelik a horizontot, hogy felfedezzék az eretnekséget… a feladat annak megindoklása, miért a status quo az egyedüli érvényes és elfogadható mostantól mindörökké”.

Bármilyen furcsa is, az emberi méltóság és a szólásszabadság képviselete ma antiliberális pozíció.

Ezeket képviselni pedig nem szégyen.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hihetetlen gólokkal úszott el a feljutási esélyünk a Nemzetek Ligájában

Hihetetlen gólokkal úszott el a feljutási esélyünk a Nemzetek Ligájában

hajrá, magyarok!

Egy elképesztően sok hibával tarkított meccsen a magyar labdarúgó-válogatott döntetlent játszott Észtországban.

A brit adófizetők 2 millió fontjába kerül a szélsőséges imám védelme

A brit adófizetők 2 millió fontjába kerül a szélsőséges imám védelme

amerika, london, párizs

A brit hatóságok körülbelül kétmillió fontot fordítanak a hírhedt szélsőséges, Anjem Choudary hitszónok védelmére. A pakisztáni származású férfit a héten idő előtt kiengedték a börtönből, de további ellenőrzésére fokozott óvintézkedésekkel készülnek.

Úgy tűnik, hogy ma az Iszlám Állam lecsapott Kölnben

Rendőri akcióval véget ért a túszejtés a németországi Kölnben hétfő délután, az elkövető súlyosan megsebesült.

Miközben az illetékesek a homokba dugják a fejüket, a börtönökben egyre többen radikalizálódnak

A brit igazságügyi minisztérium megakadályozta egy tanulmány elkészítését, amely azt vizsgálta volna, hogy az elítéltek miért térnek át az iszlámra olyan nagy számban a nagy-britanniai börtönökben. A tanulmány azért is lett volna fontos, mert nemcsak az iszlám hitre térők száma növekedett meg, hanem kiugróan sokan radikalizálódnak is a szigetország büntetés-végrehajtási intézményeiben.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A hétfő legfontosabb hírei egy helyen.

Bezzegrománia: tavaly naponta 600 román hagyta el a saját hazáját

Bezzegrománia: tavaly naponta 600 román hagyta el a saját hazáját

amerika, london, párizs

A vágyvezérelt baloldali újságírók hetente tolnak egy bezzegromániát, de általában elhallgatják, hogy az ország a társadalmi és a politikai csőd szélén táncol, a gazdasága romokban hever, a politikai vezetése pedig csupán Brüsszel és Washington helytartójaként működik.

Győzni kell az észtek ellen, hogy legyen miért számolgatni

Győzni kell az észtek ellen, hogy legyen miért számolgatni

hajrá, magyarok!

Hétfőn este Tallinnban lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában.

"Ez a nemzedék gonosz nemzedék"

"Ez a nemzedék gonosz nemzedék"

szabad vasárnap

Tizenkét évvel ezelőtt, 2006. október 15-én verték halálra Szögi Lajos tiszavasvári tanárembert.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére