Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Nem szégyen antiliberálisnak lenni

Megadja Gábor

2018. augusztus 3. 18:08

Bármilyen furcsa is, az emberi méltóság és a szólásszabadság képviselete ma antiliberális pozíció.

A Szadesz által korábban futtatott éttermiségi lieblingek kórusban adták elő felháborodásukat Doktor Miniszterelnök Úr tusványosi beszéde után. Ebből is látszik, hogy egy-egy mondatot mindig érdemes áldozni a liberalizmusra. Ugranak rá, mint szurikáta a rács mögé nyúlkáló gyerekkézre.

Ha elfelejtenénk, ők mindig emlékeztetnek minket a legalapvetőbb igazságra. Ez pedig az, hogy a liberalizmusnak köszönhetünk mindent: az automata sebváltótól kezdve az emberi méltóságon keresztül a gyümölcsjoghurtig, az iPhone-tól a római jogig minden jóságot, ami csak adatott az embernek ezen a tányéron. Mindent, ami csodálatos és kellemes, a liberalizmus ürítette a világra.

Igen, a kereszténységet is, hiszen Jézus is liberális volt.

Szokás szerint az éttermiség az elméletet hívja segítségül. Ilyenkor szobrot lehet állítani a gyakorlati élettől tisztes távolságot tartó königsbergi filozófnak, „a csillagos ég felettem és az erkölcsi törvény bennem”, meg kell a szívnek szakadnia. (A königsbergi filozóf javára lehetne írni, hogy nem rajongott a forradalmakért, csakhogy egyedül a francia mészárszékért rajongott – a liberálisokat a kiváló ízlésükről lehet legkönnyebben felismerni.)

Elméletben beszélnek például a liberálisok „emberi méltóságról”, amit nyilvánvalóan szintén ők találtak ki, aztán a gyakorlatban ez nem jár a meg nem születetteknek, csak a határt illegálisan átlépő bevándorlóknak. Az érvek, amiket előadnak, nem biztos, hogy végső soron segítik őket, hiszen gondoljunk bele: azzal érvelnek, hogy a meg nem születettek még nem emberi lények, talán nem is élőlények, esetleg gombák, hiszen nincs kifejlett tudatuk. Ez utóbbi indoklás komoly fejtörést okoz, mert, ha stimmel a logika, akkor kérdés, a liberálisok nem gombák-e.

Elméletben a liberálisok mindenféle szabadságokról beszélnek, például a szólásszabadságról, a gyakorlatban viszont úgy igyekeznek irtani azt, mint kezdő afrikai diktátor a népét. Számukra az ideális viszonyokat az az állapot testesítette meg, amikor még az állampárt és a hozzájuk csapódó felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő liberálisok biztosították nekik a hegemóniát és ezzel az akolmeleget. A régi szép időkben még akárkit ki lehetett végezni egy tetszés szerint elhelyezett rasszistázással. A régi szép időkben még a Gizella utcában és az értelmiségi szalonokban dőltek el a dolgok. Ma komolyra hangolt elemzésekben mutatják ki, hogy milyen médiatúlsúly van a jobboldal javára, a posztkommunista évekre pedig nagyvonalúan azt mondják, „akadt ott és némi elfogultság”. Némi. (Persze még mindig az ellenzéki orgánumoknak nagyobb az elérése, de tudjuk, a széles sáv nem ismeri a Budapesten kívüli területeket, így a vidéki birka magyarok bambán bámulják a köztévét.)

Videó: ifjú liberálisok kifejtik nézeteiket a szólásszabadsággal kapcsolatban

A liberálisok szerint a „politikai korrektség” egy fantom, amit a jobboldal talált ki, hogy küzdhessen vele. Ehhez képest a ködös Albionban már a rendőrök kopogtatnak egyszerű kommentelőknél „gyűlöletbeszéd” miatt. A közösségi média cenzorkodó gyakorlatát és elfogultságát pedig szükségtelen bemutatni.

A gyakorlat nem éppen azt mutatja, amit az elmélet. Elméletben lehet tetszetős, felemelő, szívet melengető a liberalizmus (már akinek). A gyakorlatban a liberalizmus egyre türelmetlenebbé és totalitáriusabbá válik. A megboldogult Molnár Tamás már évtizedekkel ezelőtt fején találta a szöget:

„A liberalizmus… mindenütt jelenlévő ideológiává vált, minden újítást ellenző ortodoxia lett belőle: Alig két évszázaddal ezelőtt a liberalizmusnak még széles látókörű, bátor szellemű, nagy képzelőerővel megáldott bajnokai voltak; ma már csak képzeletszegény és gyáva bürokratái vannak, akik szorongva kémlelik a horizontot, hogy felfedezzék az eretnekséget… a feladat annak megindoklása, miért a status quo az egyedüli érvényes és elfogadható mostantól mindörökké”.

Bármilyen furcsa is, az emberi méltóság és a szólásszabadság képviselete ma antiliberális pozíció.

Ezeket képviselni pedig nem szégyen.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Salvini nem tököl: egyre több migránst küld haza Olaszország

Salvini nem tököl: egyre több migránst küld haza Olaszország

amerika, london, párizs

Az olasz belügyminiszter nemcsak beszél, hanem cselekszik is.

Soros György "az egyetlen magánszemély, aki saját külpolitikát épít"

Soros György "az egyetlen magánszemély, aki saját külpolitikát épít"

amerika, london, párizs

Emiatt pedig egyből meg is választotta a Financial Times az "év emberének".

Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.

Az ELTE BTK dékánja: állami egyetem ne politizáljon, a tanóra nem erre való

Az ELTE BTK dékánja: állami egyetem ne politizáljon, a tanóra nem erre való

kétharmad

Egy állami egyetemnek politikailag semlegesnek kell lennie az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (ELTE BTK) dékánja szerint, aki erről a Magyar Idők szerdai számában megjelent interjújában beszélt.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai nap.

A Belügyminisztérium alaposan helyretette a Soros-féle Amnesty Internationalt

Közleményben reagált a Belügyminisztérium a vandálokat védő Amnesty International kifogásaira.

Dán miniszter a migránsoknak: menjetek haza és építsétek a saját országotokat

Dán miniszter a migránsoknak: menjetek haza és építsétek a saját országotokat

amerika, london, párizs

A dán bevándorlásügyi miniszternek, Inger Stojbergnek határozott üzenete van az országában tartózkodó szomáliai migránsoknak.

Hatalmas ellenzéki tüntetés zajlik éppen, Soros György meg egy fehér egyszarvún lovagolt be Budapestre

Hatalmas ellenzéki tüntetés zajlik éppen, Soros György meg egy fehér egyszarvún lovagolt be Budapestre

kinyílott a pitypang

Tordai Bence élő videóját milliók nézik, Szél Bernadett és Hadházy Ákos már elfoglaltak több folyosót is a köztévében, és a brüsszeli intervenciós csapatok élén Soros György már bevonult Budapestre. Az ellenzékből kormány lett, az éljenző tömeg pedig már a Kossuth téren tobzódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére