Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

,,Nem különösebben bölcs dolog rákényszeríteni valamit Közép-Európára"

2017. szeptember 20. 19:30

Trócsányi László igazságügyi miniszter a Die Welt című német konzervatív lapnak adott interjút szerdán a kvótaperrel kapcsolatban.

A miniszter elmondta, hogy Magyarország tudomásul veszi az Európai Bíróság ítéletét, bár nem ért egyet az indoklással. Elmondta azt is, hogy a migránsok áthelyezésről szóló átmeneti intézkedés végrehajtására kijelölt kétéves időszak szeptember 26-án véget ér, így Magyarország akár teljes mértékben eltekinthetne a menekültek befogadásától, az Európai Bizottság értelmezése szerint viszont a döntés a határidő lejárta után is érvényes.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
A belügyminiszterek határozatában nincs ilyen előírás, amennyiben pedig Magyarország mégis elfogadná a brüsszeli bizottság álláspontját, egy határozott időre szóló döntés határozatlan idejűvé válna, ami jogbizonytalanságot okozna — mondta a miniszter. Kiemelte, hogy a legtöbb uniós tagállam nem hajtotta végre a döntést, csupán 27 ezer menedékkérőt fogadtak be, így

ez nem sikertörténet a bizottság számára".

Arra a felvetésre, hogy a bizottság éppen ezért kötelezettségszegési eljárásokat indított, rámutatott, hogy csak Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen. Kiemelte, hogy kérdés, miért csak e három ország ellen, és az is kérdés, vajon mi a különbség egy olyan ország, amely a kvótája 0,7 százalékát teljesíti, és egy olyan ország között, amely egy menedékkérőt sem fogad be.

Fotó: AFP

Rámutatott, hogy abban az esetben nem ér retorzió egy tagállamot, ha befogad 15 menedékkérőt, és ezzel kvótája 0,7 százalékát teljesíti. Kérdés, vajon miért baj, ha egy tagország nem így jár el, hanem politikailag és jogilag feltesz egy elvi kérdést. Talán az gond, hogy ez politikailag nem korrekt? — jegyezte meg. Ezért viszont Magyarország keményebb elbánásban részesül, mint a többiek, ami nyitva hagy kérdéseket a tagállamok egyenlőségét illetően — mondta Trócsányi László.

A miniszter elmondta, hogy ő a tárgyalásokban hisz, mert

ez az Európai Unió értelme és célja".

Trócsányi elmondta még, hogy Közép-Európa 40 évig megszenvedte a kommunista diktatúrát, ezért nem bölcs dolog rákényszeríteni a dolgokat:

természetesen le lehet szavazni a közép-európaiakat és rájuk lehet kényszeríteni dolgokat, de ez nem különösebben bölcs, és az EU erősítése helyet elmélyíti a repedéseket Európában".

Hangsúlyozta, hogy jobb a tárgyalás és a konszenzus lehetőségét keresni, a magyar kormány pedig mindig készen áll erre. Trócsányi László azt is kijelentette, hogy Magyarország számára az uniós tagság és annak megtartása nem kérdés, mert az unió része vagyunk, és az unióhoz tartozunk, a vitákat pedig családi vitáknak lehet tekinteni.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

amerika, london, párizs

A fiatal gimnazistákat aljas módon próbálták megszégyeníteni a Trump-ellenes liberálisok, azonban ez nem sikerült nekik. Most pedig Donald Trump meghívta őket a Fehér Házba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Súlyos vereséggel a tizedik helyen zárta a kézilabda-világbajnokságot Magyarország

Sajnos nem volt remény a helyosztóra, Norvégia sokkal jobban játszott, sokkal hatékonyabban használta ki a helyzeteit, mint Magyarország.

Századvég: nem sérthették meg a már 2016-ban elítélt Ahmed H. jó hírnevét a Nemzeti Konzultációban

Századvég: nem sérthették meg a már 2016-ban elítélt Ahmed H. jó hírnevét a Nemzeti Konzultációban

kétharmad

A Századvég elemzése szerint Ahmed H. jó hírnevét nem is sérthette meg a bíróság.

Nem érti a liberálisokat? Itt egy szótár hozzájuk

Nem érti a liberálisokat? Itt egy szótár hozzájuk

pszicho

Ha beszélgetésbe elegyedne egy libsivel, feltétlenül használja.

A libsik szerint ilyen az igazi köztévé

A libsik szerint ilyen az igazi köztévé

amerika, london, párizs

Egy csöppet túltolták a dolgot Olaszországban.

Üdv a baloldal legmélyebb bugyrából, Exarheiából!

Üdv a baloldal legmélyebb bugyrából, Exarheiából!

amerika, london, párizs

Egyre több helyen üti fel a fejét a reakciós baloldal. Mao Ce-tung, Che Guevara, Fidel Castro mentegetése már nem elég a marxisták, a trockisták és az Antifa-szimpatizánsok számára. Mostanra odáig jutottunk, hogy a szélsőbaloldal a "szent cél" érdekében legitimálja az erőszakot. Amerikában, Európában és idehaza is. Képriport a marxisták, az anarchisták és az Antifa poklából, az athéni Exarheiából.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére