Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
 
 
 
 

Működik a három csapás

888.hu

2017. szeptember 18. 00:01

Csaknem felével csökkent a kiemelt bűncselekmények száma 2010-2016 között, ami a szakember véleménye szerint azoknak a kormányzati intézkedéseknek köszönhető, amelyek rövidebb-hosszabb távon eltántorítják a kétes elemeket a bűnelkövetéstől.

A szocialista kormányok idején alaposan megnövekedett a személyek elleni bűncselekményt elkövetők száma Magyarországon, ami indokolta, hogy a kormány szigorító intézkedésekkel álljon elő. Az egyik legfontosabb terv elérte a célját: hiszen 2010-ben az egyik legelső intézkedésként bevezették a háromcsapás-törvényt. Annak értelmében duplázódik azok büntetése, akik harmadjára követnek el erőszakos bűncselekményt. Ha ráadásul olyan kiemelt bűncselekményt követ el valaki, amelynek büntetési tétele több mint húsz év, akkor harmadjára tényleges életfogytiglani börtönbüntetést szabnak ki rá.

– Minden országban elveszi a bűnözők kedvét, ha emelkednek a bűncselekmények büntetési tételei – szögezte le lapunknak Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, akinek korábban német zsaruként éppen az alacsony büntetések vették el a kedvét attól, hogy hazájában üldözze a bűnt. – Az egyik utolsó ügyemben két fiatal összeszurkált egy hatodik hónapban lévő várandós kismamát, amiért jogerősen hat hónap felfüggesztett büntetést kaptak. Ez nem tart vissza senkit a bűnözéstől.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

Ráadásul a kormányzat nem csupán eszközt adott a bűnüldözők kezébe, helyet is biztosít a renitensek elkülönítésére, hiszen a büntetés-végrehajtásban megindított 46 milliárdos férőhelybővítési program nyomán 2016 és 2019 között kilenc településen (Bátonyterenye, Békés, Csenger, Heves, Kemecse, Komádi, Komló, Kunmadaras és Ózd) épül új büntetés-végrehajtási intézet, ahol 4500 elítéltnek jut majd hely, de már eddig is több mint 1500 új férőhely létesült a korábbi börtönök átalakításával.

– Ez legalább annyira fontos, mint a törvényi szigorítás, mert amíg korábban az apróbb bűncselekményeket elkövető elítélteknek heteket, hónapokat kellett várniuk, hogy egyáltalán leülhessék büntetésüket, addig sokan még ez idő alatt is bűnöztek. Ráadásul ha megfelelő mennyiségű férőhely áll rendelkezésre, hogy minden elítélt rács mögé kerülhessen, akkor a kedvezmények rendszerével sem mentesülnek lényegesen korábban a bűnözők a kiszabott büntetésük alól. Az ugyanis teljesen érthető és logikus lépés, ha egy jó magaviseletű elítéltet kedvezményekkel hamarabb szabadítanak, csak hogy a helyére egy nagyobb súlyú bűncselekmény elkövetőjét zárják be. De nem feltétlenül célravezető.

Az új börtönök létesítésével új börtönőrökre is szükség van. A férőhelybővítési program várhatóan mintegy 2500 új munkahelyet is teremt.

Kevesebb bűncselekmény, nagyobb biztonság

A törvénynek hála nagyobb a társadalmi biztonság, csökkent a bűncselekmények száma. A lakosság szubjektív közbiztonságérzetét leginkább veszélyeztető kiemelt bűncselekmények száma 2010 és 2016 között 46,7 százalékkal csökkent.

Tématámogatás. Készült Magyarország Kormánya támogatásával.

OLVASTAD MÁR?

 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Visszamondták egy előadó meghívását, aki korábban azt mondta, a nőknek nincs pénisze

Visszamondták egy előadó meghívását, aki korábban azt mondta, a nőknek nincs pénisze

amerika, london, párizs

A rendezvény a szólásszabadságról szólt, de az egyik meghívott mégsem vehetett részt rajta a véleménye miatt.

Nevetséges: Merkel nem a bevándorlástól, hanem Steve Bannontól félti Európát

Súlyos bajok gyötrik Európát, harcolni kell érte, és küzdeni kell a multilateralizmusért, a nemzetközi ügyek egyetértésen, többoldalú megállapodásokon alapuló formálási módjának megőrzéséért is - mondta Angela Merkel német kancellár szombaton az 55. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC). A kancellár arról is beszélt, hogy Steve Bannontól, Trump egykori tanácsadójától félti Európát.

Jelentősen erősödött az FPÖ egy friss felmérés szerint

Jelentősen erősödött az FPÖ egy friss felmérés szerint

amerika, london, párizs

Bár továbbra is az ÖVP a legnépszerűbb párt Ausztriában, és még mindig az SPÖ a második, a három legnépszerűbb párt között már sokat csökkent a különbség, a tendencia pedig egyértelmű: az FPÖ erősödik, a többiek gyengülnek.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Timmermans Magyarországon

Máris kikezdték a bevándorláspártiak Trump legújabb intézkedését

Donald Trump a rendkívüli állapot kihirdetésével szeretné biztosítani a fal megépítését - a demokraták mindent megtesznek ez ellen.

Összevissza beszélt Timmermans és Tóth Bertalan a nácikkal való összefogásról

Összevissza beszélt Timmermans és Tóth Bertalan a nácikkal való összefogásról

kinyílott a pitypang

Az MSZP-kongresszuson nem derült ki, hogy mit is gondolnak az MSZP-ben erről a kérdésről, mert elhangzott minden és annak az ellenkezője is.

Novák Katalin alaposan helyretette a magyar családpolitika miatt sivalkodó svéd minisztert

Novák Katalin alaposan helyretette a magyar családpolitika miatt sivalkodó svéd minisztert

kétharmad

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nyílt levélben válaszolt Annika Strandhall hazugságaira.

Újabb fronton ostromolja hazánkat Soros György

Újabb fronton ostromolja hazánkat Soros György

amerika, london, párizs

A spekuláns ezúttal a Budapest Folyamat keretében akar ránk erőszakolni egy bevándorlást ösztönző paktumot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére