Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
 
 
 
 

Működik a három csapás

888.hu

2017. szeptember 18. 00:01

Csaknem felével csökkent a kiemelt bűncselekmények száma 2010-2016 között, ami a szakember véleménye szerint azoknak a kormányzati intézkedéseknek köszönhető, amelyek rövidebb-hosszabb távon eltántorítják a kétes elemeket a bűnelkövetéstől.

A szocialista kormányok idején alaposan megnövekedett a személyek elleni bűncselekményt elkövetők száma Magyarországon, ami indokolta, hogy a kormány szigorító intézkedésekkel álljon elő. Az egyik legfontosabb terv elérte a célját: hiszen 2010-ben az egyik legelső intézkedésként bevezették a háromcsapás-törvényt. Annak értelmében duplázódik azok büntetése, akik harmadjára követnek el erőszakos bűncselekményt. Ha ráadásul olyan kiemelt bűncselekményt követ el valaki, amelynek büntetési tétele több mint húsz év, akkor harmadjára tényleges életfogytiglani börtönbüntetést szabnak ki rá.

– Minden országban elveszi a bűnözők kedvét, ha emelkednek a bűncselekmények büntetési tételei – szögezte le lapunknak Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, akinek korábban német zsaruként éppen az alacsony büntetések vették el a kedvét attól, hogy hazájában üldözze a bűnt. – Az egyik utolsó ügyemben két fiatal összeszurkált egy hatodik hónapban lévő várandós kismamát, amiért jogerősen hat hónap felfüggesztett büntetést kaptak. Ez nem tart vissza senkit a bűnözéstől.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

Ráadásul a kormányzat nem csupán eszközt adott a bűnüldözők kezébe, helyet is biztosít a renitensek elkülönítésére, hiszen a büntetés-végrehajtásban megindított 46 milliárdos férőhelybővítési program nyomán 2016 és 2019 között kilenc településen (Bátonyterenye, Békés, Csenger, Heves, Kemecse, Komádi, Komló, Kunmadaras és Ózd) épül új büntetés-végrehajtási intézet, ahol 4500 elítéltnek jut majd hely, de már eddig is több mint 1500 új férőhely létesült a korábbi börtönök átalakításával.

– Ez legalább annyira fontos, mint a törvényi szigorítás, mert amíg korábban az apróbb bűncselekményeket elkövető elítélteknek heteket, hónapokat kellett várniuk, hogy egyáltalán leülhessék büntetésüket, addig sokan még ez idő alatt is bűnöztek. Ráadásul ha megfelelő mennyiségű férőhely áll rendelkezésre, hogy minden elítélt rács mögé kerülhessen, akkor a kedvezmények rendszerével sem mentesülnek lényegesen korábban a bűnözők a kiszabott büntetésük alól. Az ugyanis teljesen érthető és logikus lépés, ha egy jó magaviseletű elítéltet kedvezményekkel hamarabb szabadítanak, csak hogy a helyére egy nagyobb súlyú bűncselekmény elkövetőjét zárják be. De nem feltétlenül célravezető.

Az új börtönök létesítésével új börtönőrökre is szükség van. A férőhelybővítési program várhatóan mintegy 2500 új munkahelyet is teremt.

Kevesebb bűncselekmény, nagyobb biztonság

A törvénynek hála nagyobb a társadalmi biztonság, csökkent a bűncselekmények száma. A lakosság szubjektív közbiztonságérzetét leginkább veszélyeztető kiemelt bűncselekmények száma 2010 és 2016 között 46,7 százalékkal csökkent.

Tématámogatás. Készült Magyarország Kormánya támogatásával.

OLVASTAD MÁR?

 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán: nemzeti érdekünk, hogy jó legyen a kapcsolat Kelet és Nyugat között

Orbán: nemzeti érdekünk, hogy jó legyen a kapcsolat Kelet és Nyugat között

kétharmad

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden Moszkvába látogatott, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt.

A politikai kereszténység védelmében

A politikai kereszténység védelmében

piszkostizenkettő

Nem kevesebb, hanem több politikai kereszténységre volna szükség.

Ezt nyilatkozta Orbán és Putyin Moszkvában

Ezt nyilatkozta Orbán és Putyin Moszkvában

kétharmad

Kiegyensúlyozottnak és kiszámíthatónak nevezte a Magyarország és Oroszország közötti kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnök kedden Moszkvában a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való tárgyalása előtt.

Az ellenzék nemzetpolitikája ismét csődöt mondott

Az ellenzék nemzetpolitikája ismét csődöt mondott

kétharmad

Elképzelhetetlen más európai országban, hogy egy párt EP-képviselője saját országa ellen szavazzon - erről Deák Dániel beszélt az Echo TV Informátor című műsorának. A Figyelő főmunkatársa szerint azzal, hogy a magyar ellenzéki pártok megszavazták a magyarellenes Sargentini-jelentést, "negatív hungarikumot" alkottak.

Megszületett Orbán Viktor harmadik unokája

Megszületett Orbán Ráhel második gyermeke.

Sérülés, eltiltás és egy önjáró szerb rontja a Vidi esélyeit a csütörtöki El-meccs előtt

Sérülés, eltiltás és egy önjáró szerb rontja a Vidi esélyeit a csütörtöki El-meccs előtt

hajrá, magyarok!

Kovácsik Ádám, Huszti Szabolcs és Danko Lazovics sem fog pályára lépni a fehérorosz BATE Boriszov ellen az Európa-liga csoportkörének első fordulójában. A szerb támadót ráadásul végleg elveszítette a magyar bajnok.

Elszabadult a genderpokol, mert kiállt a férfiak és a nők mellett a svéd professzor

Elszabadult a genderpokol, mert kiállt a férfiak és a nők mellett a svéd professzor

amerika, london, párizs

Nekiestek annak a svéd professzornak, aki az egyetemi óráján arról beszélt, hogy igenis van biológiai különbség a férfiak és a nők között. Ezután az egyik - a gendertémában igencsak más véleményen lévő - diák nekiesett az oktatónak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére