Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
 
 
 
 

Működik a három csapás

888.hu

2017. szeptember 18. 00:01

Csaknem felével csökkent a kiemelt bűncselekmények száma 2010-2016 között, ami a szakember véleménye szerint azoknak a kormányzati intézkedéseknek köszönhető, amelyek rövidebb-hosszabb távon eltántorítják a kétes elemeket a bűnelkövetéstől.

A szocialista kormányok idején alaposan megnövekedett a személyek elleni bűncselekményt elkövetők száma Magyarországon, ami indokolta, hogy a kormány szigorító intézkedésekkel álljon elő. Az egyik legfontosabb terv elérte a célját: hiszen 2010-ben az egyik legelső intézkedésként bevezették a háromcsapás-törvényt. Annak értelmében duplázódik azok büntetése, akik harmadjára követnek el erőszakos bűncselekményt. Ha ráadásul olyan kiemelt bűncselekményt követ el valaki, amelynek büntetési tétele több mint húsz év, akkor harmadjára tényleges életfogytiglani börtönbüntetést szabnak ki rá.

– Minden országban elveszi a bűnözők kedvét, ha emelkednek a bűncselekmények büntetési tételei – szögezte le lapunknak Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, akinek korábban német zsaruként éppen az alacsony büntetések vették el a kedvét attól, hogy hazájában üldözze a bűnt. – Az egyik utolsó ügyemben két fiatal összeszurkált egy hatodik hónapban lévő várandós kismamát, amiért jogerősen hat hónap felfüggesztett büntetést kaptak. Ez nem tart vissza senkit a bűnözéstől.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

Ráadásul a kormányzat nem csupán eszközt adott a bűnüldözők kezébe, helyet is biztosít a renitensek elkülönítésére, hiszen a büntetés-végrehajtásban megindított 46 milliárdos férőhelybővítési program nyomán 2016 és 2019 között kilenc településen (Bátonyterenye, Békés, Csenger, Heves, Kemecse, Komádi, Komló, Kunmadaras és Ózd) épül új büntetés-végrehajtási intézet, ahol 4500 elítéltnek jut majd hely, de már eddig is több mint 1500 új férőhely létesült a korábbi börtönök átalakításával.

– Ez legalább annyira fontos, mint a törvényi szigorítás, mert amíg korábban az apróbb bűncselekményeket elkövető elítélteknek heteket, hónapokat kellett várniuk, hogy egyáltalán leülhessék büntetésüket, addig sokan még ez idő alatt is bűnöztek. Ráadásul ha megfelelő mennyiségű férőhely áll rendelkezésre, hogy minden elítélt rács mögé kerülhessen, akkor a kedvezmények rendszerével sem mentesülnek lényegesen korábban a bűnözők a kiszabott büntetésük alól. Az ugyanis teljesen érthető és logikus lépés, ha egy jó magaviseletű elítéltet kedvezményekkel hamarabb szabadítanak, csak hogy a helyére egy nagyobb súlyú bűncselekmény elkövetőjét zárják be. De nem feltétlenül célravezető.

Az új börtönök létesítésével új börtönőrökre is szükség van. A férőhelybővítési program várhatóan mintegy 2500 új munkahelyet is teremt.

Kevesebb bűncselekmény, nagyobb biztonság

A törvénynek hála nagyobb a társadalmi biztonság, csökkent a bűncselekmények száma. A lakosság szubjektív közbiztonságérzetét leginkább veszélyeztető kiemelt bűncselekmények száma 2010 és 2016 között 46,7 százalékkal csökkent.

Tématámogatás. Készült Magyarország Kormánya támogatásával.

OLVASTAD MÁR?

 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

Szijjártó kérdésekkel fordult az EU-hoz és az ENSZ-hez a név nélküli bankkártyák ügyében

Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében - ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

Mi kerül ennyibe egy karácsonyi vásáron?

Mi kerül ennyibe egy karácsonyi vásáron?

szabad vasárnap

Gurméproli, prolishopping a Vörösmarty téri burzsujpiacon.

Soros dollármilliókat égetett el a semmiért

Soros dollármilliókat égetett el a semmiért

amerika, london, párizs

Szoros versenyben, de a Demokrata Párt veszített Floridában. A republikánus Rick Scott behúzta a szenátust, Ron DeSantis pedig a képviselőházat. A baloldal Georgiában is kudarcot vallott.

Szétesőben az LMP: újabb vezető politikus távozik a pártból

Újabb kulcsfontosságú pozíciót betöltő párttag hátrál ki az LMP-ből. Most a párt kommunikációs igazgatója mondott le posztjáról.

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

amerika, london, párizs

A tőzsdespekuláns az osztrák fővárosba utazott, hogy több politikussal is tárgyaljon az egyeteme Bécsbe költöztetéséről.

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

amerika, london, párizs

Már a Soros György érdekkörébe tartozó Politico is elismeri, hogy összességében jobboldali győzelem, Magyarországon pedig a Fidesz minden eddiginél nagyobb, kétharmados mandátumszerzése várható a jövő májusi európai parlamenti választáson. A lap előrejelzése szerint az ellenzékből csak a Jobbiknak, az MSZP-nek és talán a DK-nak lehet majd EP-képviselője.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére