Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Mindenki nyugodjon le! Egyben marad a BME

2017. január 19. 15:28

Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint a jövőben is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem részeként működik majd a gazdaság- és társadalomtudományi kar, amely mégsem csatlakozik az ELTE-hez.

Az oktatási államtitkárság közleményében jelezte, hogy az intézményfenntartó elsődleges szempontja a kezdettől fogva az volt, hogy bármilyen megállapodás is születik, annak a kar hallgatóinak és a karon folyó képzés magas színvonala megtartásának érdekeit kell szolgálni. Jelezték, hogy azt nem lehet alárendelni specifikus egyetemi, vagy oktatói csoportok érdekeinek. Ezt figyelembe véve a fenntartó a BME-n belüli megoldást jelölte meg elsődleges célként.

A határozott fellépésnek köszönhetően a BME vezetése érdemi tárgyalásokat kezdett a kar vezetőivel, amely után bizottságot állított fel, hogy megtárgyalják a nyitott kérdéseket és kidolgozzanak egy kompromisszumos javaslatot, amit a szenátus megszavazott.

A feszült helyzetben a kari közvélemény megosztottá vált, a fenntartó maga is megvizsgálta a BME vezetése által a kar részére tett ajánlatot és azt fontosabb vonalaiban és irányaiban méltányolhatónak találta, ennek alapján a kar teljes egészében a BME-n működik a továbbiakban is"

– áll az MTI által szemlézett közleményben.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Ezzel sikerült megakadályozni, hogy a kari helyzet tovább romoljon. Minden jel szerint ezzel a lépéssel megakadályozták a kar esetleges felbomlását.

A fenntartói döntés ismeretében az érintett oktatók és kutatók figyelmüket ismét az oktatásra és kutatásra fordíthatják"

– áll a közleményben.

A fenntartó jelezte a Műegyetemnek, hogy maradéktalanul tartsák be a szenátus által elfogadottakat, hogy a helyzet végleg rendeződjön. Az ELTE vezetői a tárgyalások során végig higgadtak és konstruktívak maradtak, amit a fenntartó nagy elégedettséggel nyugtázott, amit ezúton is köszönnek. 

Világossá tették, hogy a BME GTK kérdésétől függetlenül messzemenőkig támogatni fogják a gazdaságtudományi és műszaki képzések ELTE-n belüli létrehozását és fejlesztését"

– írták.

A Műegyetem szenátusa az októberben kirobbant botrány után egyhangúlag foglalt állást arról, hogy az intézménynek szüksége van humán és gazdasági ismereteket tanító szervezeti egységre. A hangulat azután csak feszültebb lett, hogy az ELTE december 13-án közölte: szenátusa támogatja a fenntartó kezdeményezését a kar intézményükbe integrálásáról. A két egyetemnek és az oktatási államtitkárságnak végül a napokban sikerült megállapodniuk.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A hatóságokat aggasztják a késes támadások Németországban

A hatóságokat aggasztják a késes támadások Németországban

amerika, london, párizs

Önálló kategória lesz a németországi bűnüldözési statisztikákban a késes támadás - írta a Bild című német lap a hírportálján hétfőn azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi három nap alatt kilenc ilyen bűncselekmény történt az országban.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Vérbeli kupameccs a negyedosztály világából

Vérbeli kupameccs a negyedosztály világából

hajrá, magyarok!

Egy igazi ínyencséggel folytatódik a Pörge szurkol sorozatunk, Budapest Kupa-meccsről eddig még nem esett szó.

Nem csak itthon kokettál az ellenzék az antiszemitizmussal

Nem csak itthon kokettál az ellenzék az antiszemitizmussal

amerika, london, párizs

Új trend van kibontakozóban, amely nagyon úgy tűnik, hogy nemzetközi volumenű. Ez pedig nem más, mint a baloldal és a nácizmus egymásra találása, amelyet nemcsak hazánkban, de Nagy-Britanniában is megfigyelhetünk.

Száz osztrák dzsihadista van Szíriában és Irakban

Jelenleg mintegy 100 ausztriai származású külföldi harcos tartózkodik háborús területen Irakban és Szíriában - közölte hétfőn az osztrák alkotmányvédelmi és terrorelhárítási hivatal (BVT) az APA hírügynökséggel. A hivatal szerint a harcosoknak mintegy harminc százaléka rendelkezik osztrák állampolgársággal.

Életfogytiglant kapott a migráns, aki a nyílt utcán brutálisan meggyilkolta a családját Hamburgban

Életfogytiglant kapott a migráns, aki a nyílt utcán brutálisan meggyilkolta a családját Hamburgban

amerika, london, párizs

A hamburgi bíróság életfogytiglanra ítélte Mourtala Madout, aki a járókelők szeme láttára gyilkolta meg volt feleségét és egyéves gyermekét.

Hajrá, gyerekcsinálók!

Hajrá, gyerekcsinálók!

piszkostizenkettő

Akik most kezdenek családalapításba, azok nagy támogatásokra számíthatnak. A képlet ilyen egyszerű, aki meg fröcskölődni akar, az fröcskölődni fog.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére