Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Mindenki nyugodjon le! Egyben marad a BME

2017. január 19. 15:28

Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint a jövőben is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem részeként működik majd a gazdaság- és társadalomtudományi kar, amely mégsem csatlakozik az ELTE-hez.

Az oktatási államtitkárság közleményében jelezte, hogy az intézményfenntartó elsődleges szempontja a kezdettől fogva az volt, hogy bármilyen megállapodás is születik, annak a kar hallgatóinak és a karon folyó képzés magas színvonala megtartásának érdekeit kell szolgálni. Jelezték, hogy azt nem lehet alárendelni specifikus egyetemi, vagy oktatói csoportok érdekeinek. Ezt figyelembe véve a fenntartó a BME-n belüli megoldást jelölte meg elsődleges célként.

A határozott fellépésnek köszönhetően a BME vezetése érdemi tárgyalásokat kezdett a kar vezetőivel, amely után bizottságot állított fel, hogy megtárgyalják a nyitott kérdéseket és kidolgozzanak egy kompromisszumos javaslatot, amit a szenátus megszavazott.

A feszült helyzetben a kari közvélemény megosztottá vált, a fenntartó maga is megvizsgálta a BME vezetése által a kar részére tett ajánlatot és azt fontosabb vonalaiban és irányaiban méltányolhatónak találta, ennek alapján a kar teljes egészében a BME-n működik a továbbiakban is"

– áll az MTI által szemlézett közleményben.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Ezzel sikerült megakadályozni, hogy a kari helyzet tovább romoljon. Minden jel szerint ezzel a lépéssel megakadályozták a kar esetleges felbomlását.

A fenntartói döntés ismeretében az érintett oktatók és kutatók figyelmüket ismét az oktatásra és kutatásra fordíthatják"

– áll a közleményben.

A fenntartó jelezte a Műegyetemnek, hogy maradéktalanul tartsák be a szenátus által elfogadottakat, hogy a helyzet végleg rendeződjön. Az ELTE vezetői a tárgyalások során végig higgadtak és konstruktívak maradtak, amit a fenntartó nagy elégedettséggel nyugtázott, amit ezúton is köszönnek. 

Világossá tették, hogy a BME GTK kérdésétől függetlenül messzemenőkig támogatni fogják a gazdaságtudományi és műszaki képzések ELTE-n belüli létrehozását és fejlesztését"

– írták.

A Műegyetem szenátusa az októberben kirobbant botrány után egyhangúlag foglalt állást arról, hogy az intézménynek szüksége van humán és gazdasági ismereteket tanító szervezeti egységre. A hangulat azután csak feszültebb lett, hogy az ELTE december 13-án közölte: szenátusa támogatja a fenntartó kezdeményezését a kar intézményükbe integrálásáról. A két egyetemnek és az oktatási államtitkárságnak végül a napokban sikerült megállapodniuk.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

amerika, london, párizs

Kétszer annyi illegális bevándorló élhet az Egyesült Államokban, mint azt korábban hitték.

Megbukott Svédország baloldali miniszterelnöke

Nem szavazott bizalmat Stefan Löfven szociáldemokrata miniszterelnöknek hétfőn a svéd törvényhozás többsége, így a kormányfő kénytelen távozni posztjáról.

Az MLSZ döntésének hála futballünnep volt a hétvégén

Az MLSZ döntésének hála futballünnep volt a hétvégén

hajrá, magyarok!

Két igazi kupameccs beszámolójával folytatódik a Pörge szurkol!

Megmutatta a legkisebb unokáját Orbán Viktor

A miniszterelnök a Facebookon posztolt fotót a harmadik unokájával.

Kilenc éve hunyt el a magyar Bud Spencer

Kilenc éve hunyt el a magyar Bud Spencer

szabad vasárnap

2009. szeptember 25-én távozott az élők sorából Bujtor István színész, rendező, forgatókönyvíró, vitorlásversenyző és nem utolsósorban Bud Spencer magyar hangja.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai nap során!

Szijjártó New Yorkban: a migráció nem emberi jog

Szijjártó New Yorkban: a migráció nem emberi jog

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés ülésszakához kapcsolódóan rendezett Nelson Mandela-békecsúcson szólalt fel.

A Párbeszéd szerint a kormány hibája, hogy szopófantom kísértett Kőbányán

A baloldallal és az MSZP-vel kapcsolatban már megszokhattuk a csúsztatások, ferdítések és hazugságok áradatát a párt kommunikációjában. Azért időről időre még mindig sikerül meglepetést okozniuk. Ezúttal Burány Sándor értelmezte sajátosan a valóságot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére