Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
spring is coming
 
 
 
 

Mindenki nyugodjon le! Egyben marad a BME

2017. január 19. 15:28

Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint a jövőben is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem részeként működik majd a gazdaság- és társadalomtudományi kar, amely mégsem csatlakozik az ELTE-hez.

Az oktatási államtitkárság közleményében jelezte, hogy az intézményfenntartó elsődleges szempontja a kezdettől fogva az volt, hogy bármilyen megállapodás is születik, annak a kar hallgatóinak és a karon folyó képzés magas színvonala megtartásának érdekeit kell szolgálni. Jelezték, hogy azt nem lehet alárendelni specifikus egyetemi, vagy oktatói csoportok érdekeinek. Ezt figyelembe véve a fenntartó a BME-n belüli megoldást jelölte meg elsődleges célként.

A határozott fellépésnek köszönhetően a BME vezetése érdemi tárgyalásokat kezdett a kar vezetőivel, amely után bizottságot állított fel, hogy megtárgyalják a nyitott kérdéseket és kidolgozzanak egy kompromisszumos javaslatot, amit a szenátus megszavazott.

A feszült helyzetben a kari közvélemény megosztottá vált, a fenntartó maga is megvizsgálta a BME vezetése által a kar részére tett ajánlatot és azt fontosabb vonalaiban és irányaiban méltányolhatónak találta, ennek alapján a kar teljes egészében a BME-n működik a továbbiakban is"

– áll az MTI által szemlézett közleményben.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Ezzel sikerült megakadályozni, hogy a kari helyzet tovább romoljon. Minden jel szerint ezzel a lépéssel megakadályozták a kar esetleges felbomlását.

A fenntartói döntés ismeretében az érintett oktatók és kutatók figyelmüket ismét az oktatásra és kutatásra fordíthatják"

– áll a közleményben.

A fenntartó jelezte a Műegyetemnek, hogy maradéktalanul tartsák be a szenátus által elfogadottakat, hogy a helyzet végleg rendeződjön. Az ELTE vezetői a tárgyalások során végig higgadtak és konstruktívak maradtak, amit a fenntartó nagy elégedettséggel nyugtázott, amit ezúton is köszönnek. 

Világossá tették, hogy a BME GTK kérdésétől függetlenül messzemenőkig támogatni fogják a gazdaságtudományi és műszaki képzések ELTE-n belüli létrehozását és fejlesztését"

– írták.

A Műegyetem szenátusa az októberben kirobbant botrány után egyhangúlag foglalt állást arról, hogy az intézménynek szüksége van humán és gazdasági ismereteket tanító szervezeti egységre. A hangulat azután csak feszültebb lett, hogy az ELTE december 13-án közölte: szenátusa támogatja a fenntartó kezdeményezését a kar intézményükbe integrálásáról. A két egyetemnek és az oktatási államtitkárságnak végül a napokban sikerült megállapodniuk.

OLVASTAD MÁR?

spring is coming
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Rendkívüli kétségbeesésről tett tanúbizonyságot a Jobbik

Rendkívüli kétségbeesésről tett tanúbizonyságot a Jobbik

spring is coming

A Jobbik politikusai egy vidéki általános iskolában akartak kampányolni szerda délelőtt. Az igazgatónő vonakodott ettől, aminek következtében a jobbikosok megfenyegették őt.

"Hálásak vagyunk a szolidaritásért, amit Magyarország tanúsított"

"Hálásak vagyunk a szolidaritásért, amit Magyarország tanúsított"

amerika, london, párizs

Jacek Czaputowicz külügyminiszter a lengyel alsóházban elmondott idei programbeszédében tért ki erre.

Merkel: az iszlám Németország része

Merkel: az iszlám Németország része

amerika, london, párizs

A német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben úgy fogalmazott: a Németországban élő, nagyjából 4,5 millió muzulmán ember révén az iszlám az ország részévé vált.

A helyzet fokozódik: Kijev katonákat küld Kárpátaljára

A helyzet fokozódik: Kijev katonákat küld Kárpátaljára

amerika, london, párizs

Petro Porosenko közel ezer hegyivadászt telepít Beregszászra. Az indoklás szerint erre "az Ukrajna területi integritásával szembeni fenyegetések miatt van szükség".

Ilyen a gyurcsányista tempó: fideszesek felakasztását, kivégzését vizionálják

Ilyen a gyurcsányista tempó: fideszesek felakasztását, kivégzését vizionálják

kinyílott a pitypang

Gyurcsány és a szocik egyik képviselője akasztással fenyegeti a kormánypárti választókat. Kroutil Gyulának a Facebookon gurult el a gyógyszere, ahol igazi bolsevik munkásőrré vedlett vissza.

"Kétezer ember dolgozik Magyarországon Soros György céljaiért"

A Magyar Idők birtokába jutott hangfelvétel szerint Soros György egyik pénzügyi alapjának korábbi pénzügyi vezetője azt mondta: legalább kétezer ember dolgozik Magyarországon, hogy érvényre juttassák Soros György akaratát.

Ezért nem győzhetnek a globalisták

Ezért nem győzhetnek a globalisták

amerika, london, párizs

Megvalósíthatatlan a transznacionális, globalista elit programja, mert a népek szíve nem a pluralizmusért, a sokszínűségért vagy az Európai Unióért dobban, hanem a családért, a hazáért és a hitért - állítja Pat Buchanan politikai tanácsadó.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére