Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Merkel és Seehofer szakításától tartanak a szocialisták

2016. augusztus 1. 12:58

Újabb feszültségek jelentkeztek az Angela Merkel vezette CDU és a Horst Seehofer irányította CSU pártszövetségen belül. Az SPD emiatt egy lehetséges szakadásra figyelmeztet.

Horst Seehofer és Angela Merkel

Fotó: AFP

Nagy vihart kavart a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer vasárnap megjelent interjúja, melyben a bevándorlási válságról és Németország eddigi politikájáról mondta el a véleményét. Seehofer szerint az eddigi iránnyal nem fogják tudni megoldani a problémákatszembehelyezkedve ezzel a német kancellár újfent megerősített álláspontjával.

A CSU vezetőjét az interjút követően többen is azzal bírálták, hogy „összemossa” a migrációt és a terrorizmust, valamint Angela Merkelt hibáztatja a würzburgi és az ansbachi terrortámadásokért. Ezt Horst Seehofer határozottan visszautasította, mondván, a keresztényszocialisták táborán belül senki sem tette felelőssé Merkel politikáját a támadásokért. A bajor politikus azt is leszögezte, hogy élesen elválasztja egymástól a terrorizmust és a migrációt, azonban a biztonság és az integráció kérdéseit csak úgy lehet megoldani, ha Németország nem fogad be korlátlanul bevándorlókat,

mert a bevándorlás átláthatatlanságát egyes esetekben természetesen kihasználják emberek, akik teljesen más szándékkal jönnek.”

Katarina Barley, az SPD főtitkára emiatt arra figyelmeztetett, hogy a mélyülő válság révén láthatóan két táborra bomlott a CDU és a CSU, ami nem jön jól a választási kampányban. Barley szerint míg a kereszténydemokraták és a keresztényszocialisták között ismét kiéleződött a vita és fennáll a szakadás veszélye, addig az SPD már jól felkészült a választási kampányra.

Hasonló véleményen volt a szociáldemokraták frakcióvezetője is, aki a bevándorláspolitikát övező viták miatt Horst Seehofert kritizálta. Az ellenzéki Zöldek vezetője, Katrin Göring-Eckardt pedig úgy vélekedett, hogy ez a vita az utolsó, amire most Németországnak szüksége van.

Angela Merkel legutóbbi sajtótájékoztatóján kiállt eddigi menekültpolitikája mellett, és ismét kijelentette, hogy Németország képes megoldani a helyzetet (Wir schaffen das!). A legfrissebb felmérések szerint a német állampolgárok korántsem ennyire derűlátók. A németek mindössze 8 százaléka hisz teljes mértékben Merkel szlogenjében.

(Huffington Post, Der Tagesspiegel)


OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére