Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Megáldhatja-e a katolikus pap a homoszexuális párokat?

2018. február 8. 22:58

Óriási vita alakult ki két katolikus prominens között. Reinhard Marx szerint most már el lehet gondolkozni azon, hogy áldásban részesítsék a homoszexuális párokat a katolikus templomokban. Charles J. Chaput philadelphiai érsek szerint ez azonban nem lenne szerencsés, sőt ez "erkölcsileg tiltott".

Reinhard Marx bíboros

Fotó: AFP

Interjút adott pár nappal ezelőtt egy bajorországi rádiónak Reinhard Marx müncheni érsek, Ferenc pápa tanácsadója, a németországi püspökök testületének vezetője.

Mint a műsorból kiderült, Marx bíboros személy szerint támogatná, hogy egy katolikus lelkipásztor áldásban részesítse a homoszexuális párokat. Igaz, később hozzátette: ne legyen az egészből egyetemes szabály az egyházban, inkább a pap személyes döntésére bízná az egészet.

Marx bíboros azt azonban kiemelte: bizonyos esetekben igenis van létjogosultsága a homoszexuális párok megáldásának.

A müncheni érsek kijelentése nem maradt viszonzatlanul az egyház konzervatív oldaláról.

A philadelphiai érsek, Charles J. Chaput válaszcikkében elmondta, az effajta kijelentések hatalmas zűrzavart okoznak a hívek fejében.

A zavarodottság nem jó. Rossz a hívők lelkének, s rosszat tesz a társadalom egészségének is."

Mint ahogy azt az amerikai püspök a "Charity, Clarity and their Opposite" (Jóindulat, Tisztaság és az Ellentéteik) című cikkében írta, az elmúlt időszakban több németországi egyházi vezető hangot adott annak vagy utalt rá, hogy a katolikus egyház szolgáltasson áldást azoknak a homoszexuális pároknak, akik már polgárilag egybekeltek vagy akik épp ezt tervezik.

Az ilyen kijelentések mögött az az eszme áll, hogy a "haladó" egyháznak "nagylelkűnek és észszerűnek kell lennie", ám abba nem sokan gondolnak bele, milyen következményei lennének a hívek körében. Chaput érsek szerint a homoszexuális párok áldása "egy erkölcsileg tiltott cselekvésen keresztül működne," és

felforgatja a katolikusok nézőpontját a házasság és a család természetéről."

Charles J. Chaput püspök

Az amerikai püspök szerint az teljesen egyértelmű, hogy mindenki méltóságát tiszteletben kell tartani, de ahogy arra Jézus Krisztus is utalt:

Az igazság szabaddá tesz minket. Azt viszont sehol sem mondta, hogy ezáltal kényelmessé is kell válnunk."

Chaput – utalva Marx és más egyházi vezetők kijelentésére – kifejtette: fontos kérdésekben az egyházi vezetőknek pontosan, körültekintően kell fogalmazniuk. Nem lehet mismásolni – az ugyanis hatalmas zűrzavart tud okozni a hívek körében.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A szlovák miniszterelnök is kiállt a Brüsszeltől független határőrizet mellett

A szlovák miniszterelnök is kiállt a Brüsszeltől független határőrizet mellett

amerika, london, párizs

A Frontexnek kiegészítő megoldásként kellene működnie, nem pedig olyanként, amely helyettesíti a független határőrségeket és a tagállamok ilyen egységeit - jelentette ki Peter Pellegrini szlovák kormányfő a visegrádi négyek miniszterelnökeinek - az informális EU-csúcsot közvetlenül megelőző - találkozója után újságíróknak nyilatkozva Salzburgban szerdán.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Az Európai Néppárt nem zárja ki a Fideszt

Az Európai Néppárt nem zárja ki a Fideszt

kétharmad

Az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti, előző héten kezdeményezett jogállamisági eljárás lezárultáig semmiképp sem zárja ki soraiból a Fideszt az Európai Néppárt (EPP) - jelentette ki Joseph Daul pártelnök szerda este az informális salzburgi EU-csúcs margóján.

Dzsudzsák, az antipéldakép

Dzsudzsák, az antipéldakép

hajrá, magyarok!

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, és az Al-Ittihad Kalba labdarúgója lesz. Ezzel a lépésével megkoronázta "nagyszerű" pályafutását. Vélemény.

A bevándorlásellenes svéd párt kormányzó erővé válhat

A választásokon második legerősebb parlamenti erővé váló Mérsékelt Párt politikusai egyáltalán nem zárkóznak el attól, hogy együttműködjenek a kormányzás érdekében a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal.

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

amerika, london, párizs

A románoknak nem tetszik, hogy a székelyudvarhelyi iskola tanulói június 4-én felrajzolták Nagy-Magyarországot az udvarra.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

amerika, london, párizs

A libsik ezúttal egy viccnek szánt kép miatt kiáltanak rasszizmust és sírják tele a közösségi médiát. A bűnt megint Ausztrália földjén követték el.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére