Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Megáldhatja-e a katolikus pap a homoszexuális párokat?

2018. február 8. 22:58

Óriási vita alakult ki két katolikus prominens között. Reinhard Marx szerint most már el lehet gondolkozni azon, hogy áldásban részesítsék a homoszexuális párokat a katolikus templomokban. Charles J. Chaput philadelphiai érsek szerint ez azonban nem lenne szerencsés, sőt ez "erkölcsileg tiltott".

Reinhard Marx bíboros

Fotó: AFP

Interjút adott pár nappal ezelőtt egy bajorországi rádiónak Reinhard Marx müncheni érsek, Ferenc pápa tanácsadója, a németországi püspökök testületének vezetője.

Mint a műsorból kiderült, Marx bíboros személy szerint támogatná, hogy egy katolikus lelkipásztor áldásban részesítse a homoszexuális párokat. Igaz, később hozzátette: ne legyen az egészből egyetemes szabály az egyházban, inkább a pap személyes döntésére bízná az egészet.

Marx bíboros azt azonban kiemelte: bizonyos esetekben igenis van létjogosultsága a homoszexuális párok megáldásának.

A müncheni érsek kijelentése nem maradt viszonzatlanul az egyház konzervatív oldaláról.

A philadelphiai érsek, Charles J. Chaput válaszcikkében elmondta, az effajta kijelentések hatalmas zűrzavart okoznak a hívek fejében.

A zavarodottság nem jó. Rossz a hívők lelkének, s rosszat tesz a társadalom egészségének is."

Mint ahogy azt az amerikai püspök a "Charity, Clarity and their Opposite" (Jóindulat, Tisztaság és az Ellentéteik) című cikkében írta, az elmúlt időszakban több németországi egyházi vezető hangot adott annak vagy utalt rá, hogy a katolikus egyház szolgáltasson áldást azoknak a homoszexuális pároknak, akik már polgárilag egybekeltek vagy akik épp ezt tervezik.

Az ilyen kijelentések mögött az az eszme áll, hogy a "haladó" egyháznak "nagylelkűnek és észszerűnek kell lennie", ám abba nem sokan gondolnak bele, milyen következményei lennének a hívek körében. Chaput érsek szerint a homoszexuális párok áldása "egy erkölcsileg tiltott cselekvésen keresztül működne," és

felforgatja a katolikusok nézőpontját a házasság és a család természetéről."

Charles J. Chaput püspök

Az amerikai püspök szerint az teljesen egyértelmű, hogy mindenki méltóságát tiszteletben kell tartani, de ahogy arra Jézus Krisztus is utalt:

Az igazság szabaddá tesz minket. Azt viszont sehol sem mondta, hogy ezáltal kényelmessé is kell válnunk."

Chaput – utalva Marx és más egyházi vezetők kijelentésére – kifejtette: fontos kérdésekben az egyházi vezetőknek pontosan, körültekintően kell fogalmazniuk. Nem lehet mismásolni – az ugyanis hatalmas zűrzavart tud okozni a hívek körében.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

piszkostizenkettő

Macron és Merkel "az örök világbéke" jegyében úgy emlékezett meg az első világháborúról, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint Kelet- és Közép-Európa gyakorlatilag megemlítésre sem került. Az, hogy megemlítsék a trianoni békediktátumot és annak következményeit, természetesen egy pillanatra sem merült fel a globális világrendért aggódó, és ezért a nacionalizmus és a nemzetállamok ellen küzdő Merkel-Macron dream teamben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére