Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

MeToo - Most kéne leállni, nem minden férfi Weinstein

Kovács Tibor

2017. október 19. 10:58

A Weinstein-sztorinak lehetne egy pozitív kimenetele. Ledőlhetne végre a sztárkultusz, megérthetnék, hogy a siker, pénz és tehetség nem tesz valakit követendő példává, "jó emberré". A szimpatikus álarcok mögött utálatos titkok rejtőznek. Sajnos teljesen más irányt vett az ügy, épp a férfiak elleni világméretű kampánnyá alakul.
A szánalmas sztárság

A világban a példaképkutatások általános tanulsága a 20. század második fele óta az, hogy a korábbi nagy történelmi személyiségek helyett a sztárok, zenészek, színészek stb. lettek a fiatalok példaképei. Érthető a változás, a siker, a pénz és sokszor a vitathatatlan tehetség, a  szabadságérzés és az általuk folytatott életforma vonzó példa. A média által teremtett látszatvilág kulisszái mögé pedig nem látunk be. Nem látjuk a szenvedést, a drogokat, a hazugságokat, erőszakot és sok mást, amit eltakar a csillogás. Egy-egy esetnél megdöbbenünk ugyan, amikor egy kiegyensúlyozottnak látszó híresség öngyilkos lesz vagy túladagolja magát, kiderül, hogy nőket kábított el és erőszakolt meg, de megyünk tovább. The show must go on! Ez a világ a látszatból él, így nem engedheti meg azt, hogy a sztárok szerencsétlen, beteg embereknek és nem pedig irigylésre méltó példaképeknek tűnjenek.

A Weinstein-sztori mintha rést ütött volna a pajzson, hirtelen nem egy-két, hanem sok lyukon keresztül lehet bepillantani ebbe a világba, és amit látunk, az egyáltalán nem irigylésre méltó, hanem beteges és szánalmas.

Harvey Weinstein egy beteg állat. Nem azért, mert minden nővel szexelni akart – ezt normálisnak is tekinthetjük –, hanem azért, ahogy ezt tette.

A hatalmát használta a nők ellen, és ezt aljasul és betegesen tette. Milyen ember az, aki, amikor bemenekül előle egy nő a fürdőszobába, az ajtó előtt veri ki. Az ilyen sztorik a sorozatgyilkosos filmekben vannak csak. Van itt egy fontos részlet, amit nagyon ki kell hangsúlyozni. Weinsteinről az derült ki, amit a sztárvilág évtizedek óta tudott. Nem azért bukott meg, mert ezt tette 40 éve, hanem azért, mert ez kiderült a közvélemény számára is. A sztárvilág veszélyben érzi magát a leleplezés miatt, és ezért mindent megtesz, hogy lemossa magáról Harvey szégyenét, hogy az ne a sztárvilágra essen, hanem valami másra. A sztárok hitelességén mérhetetlen pénz múlik, ha nem szereti őket a közvélemény, az árt az üzletnek. A gépezet beindult.

Weinstein az új kulissza

Most, hogy napvilágra került, Weinstein aberrációját mindenki a saját előnyére szeretné fordítani, és a balhét vele vitetné el. A korábban ünnepelt producer gyorsan a sztárvilág szemetesládájává vált. Mindenki megtisztulásra vágyik, mindenki áldozat szeretne lenni, és Weinstein tökéletes alany erre. Weinstein lett az új kulissza, ami mögé el lehet rejteni világuk titkait, de betegessége és bűnei nem kell, hogy vakká tegyenek bennünket. Anélkül, hogy Weinsteint felmentenénk, a másik oldalon is észrevehetjük az erkölcsileg megkérdőjelezhető viselkedésmintákat. Nem Weinstein az egyedüli a bűnös, az a világ az, amiben ezt teszi az a normális hétköznapok része volt a mai napig, és gyaníthatóan a jövőben is.

Ő nem egy önálló intézmény, hanem egy mocskos világ egyik szereplője csupán. Sokak örülnek, hogy most belekiabálhatják a világba, hogy a férfiak bűnösek, de ez sem igaz teljesen. Ebben a világban nem csak a férfiak bűnösek, nem egyoldalúan történnek a dolgok.

A szereposztó díványon ketten fekszenek, és mindkét fél akar valamit.

Harvey Weinsteinnek teljesíteni kellett valamit abból, amit előzetesen ígért, ha a másik fél soha nem nyer semmit, nem űzhette volna ilyen sokáig gonosz játékait. Sokan jutottak előnyhöz így, mert ez egy ilyen világ. Aki belép és kihasználja az előnyöket, az a részévé válik, még ha most áldozatnak szeretne is látszani mindenki. Előnyre tesz szert azokkal szemben, akik felállnak, pofon csapják Weinsteint, és főleg azokkal szemben, akik mikor rájönnek, hogy milyen mocskos ez a világ, inkább más szakmát keresnek. Valahogy úgy áll a dolog, hogy aki ebben a világban él, úgy gondolja, hogy a sztárságért sokat kell áldozni, egyesek úgy gondolják, hogy az áldozatokba az is belefért, hogy a Weinstein-félékkel jóba kell lenni. (Mert nem ő az egyedüli ilyen, sok van belőlük.) Valószínűleg ezres nagyságrendben lehettek Weinstein női az évtizedek alatt. Ebből néhány tucat állt elő a történetével, a maradék több száz inkább hallgat, mert az esetet a normális „ügymenet” részének tekintette, aminek nem csak hátrányai voltak.

Normálisnak kellett lennie, ha nem így lenne, nem működhetett volna egy egész életen át. Aki belépett ebbe a világba, annak el kellett fogadnia annak szabályait, aminek a Harvey Weinstein-féle alakok is a részei. Aki ebben a világban sikeres és híres lesz, élvezi annak áldásait, aki néhány hónapja még nyilvánosan puszilgatta a rémet, annak szájából minimum furcsán hangzik, hogy 20 éve zaklatta.

Természetes kiválasztódás Weinstein dzsungelében

A történetekből egy olyan tapasztalat is kibontakozik, hogy ebben a világban, amit nevezhetnénk a Weinsteinek dzsungelének, annyira hétköznapi az ilyen, hogy csak azok képesek túlélni benne, akik ezt elfogadják. A természetes kiválasztódás része, hogy képesek legyenek ehhez így vagy úgy alkalmazkodni, sőt előnyükre fordítani a dzsungeltörvényeket. Ezt Sophie Dix története domborítja ki igazán, aki 22 éves színésznőként találkozott a predátorral és a támadás után azt mondta magának, ha ilyen a színészvilág, akkor ebből én nem kérek. Kiszállt, feladta színészi ambícióit. Nyilván nem várhatjuk el az összes színésznőtől, hogy feladja a karrierjét az első ajánlat után, ha így lenne, jól láthatóan nem lenne egyetlen színész sem. Viszont, akik benne maradnak, azokban Dixszel szemben megvan a képesség az alkalmazkodásra. Így vagy úgy, de a rendszer részévé válnak. Önmagában a Harvey Weinsteinekkel nem működne, ahhoz kell a másik oldal is. Aki ebben a rendszerben sztár lett, azt ez a rendszer termelte ki, ebben egészen addig lavírozott – nem feltétlenül a szex segítségével –, míg a csúcsra jutott. Ebből következik, hogy amennyiben sikerülne lerombolni ezt a mocskos rendszert, annak nem a jelenlegi sztárok lennének a nyertesei, akár vesztessé is válhatnának, mert a világ megnyílna a Sophie Dixek előtt. Akik ugyan tehetségesek voltak, de elbuktak a kiválasztódási vizsgán, mert ezek között a szabályok között az ő mércéjük szerint túl nagy áldozatokat kellett volna hozniuk. Ezért bármennyire is úgy tesznek most, valójában a sztárvilágnak nem érdeke a megújulás, mert ez komoly versenyt támasztana a ma ebből a világból előny élvezőknek.

Nem a férfiak, hanem a sztárság az ellenség

Ha nem így közelítünk ehhez az ügyhöz, akkor soha nem fogjuk lerombolni a sztárság hazug nimbuszát, és az egész ügynek olyan tanulsága lesz csupán, hogy minden férfi egy mocsok állat. A sztárvilág a médiával és a női mozgalmakkal közösen minden erejével ebbe az irányba akarja tolni tanulságokat. A Guardianben megjelent egy cikk valami ilyen címmel: „Férfiak, jobban akarjátok kezelni a nőket? Itt egy lista, amivel elkezdhetitek” A szerző egy kb. 30 pontból álló listát állított össze, immár nem Harvey Weinstennek, hanem minden férfinak, akik mind hordozzák Harvey bűnét. A lista teljesen őrült és irreális, egy olyan világ része, amiben a férfiak csak úgy lehetnek megfelelőek a nők számára, ha többé nem „emberek”, hanem a nők által programozott robotok. Nem a „férfiságot” akarja elvenni, hanem az emberi természetet akarja megerőszakolni. Olyan férfit gyártana, ami a nők által mozgatott báb csupán, nem pedig élő szövet. Hogy az egyik legnagyobb baromságot emeljem ki: „Ha egy nő nemet mond a randira, ne hívd újra.” Azt hiszem sok nő esne kétségbe, ha ez a szabály valósággá válna, és sok házasság nem jött volna létre, ha ezt a férfiak komolyan vennék.

A Weinstein-ügyet gyorsuló ütemben fordítják általánosságban a férfiak ellen, amiben az ősbűn, nem a szexuális erőszak, nem a hatalommal való visszaélés, hanem a férfiak olthatatlan ösztönös vágya a szex után.

Azt próbálják bűnné tenni, hogy egy férfi kíván egy nőt, azt próbálják kommunikálni, hogy ez önmagában helytelen és bűnös dolog.

Nem az a bűn, ha a vágyat agresszióba fordítjuk, zsaroljuk a nőt, vagy más valóban bűnös dolgokat teszünk, hanem maga a tény, hogy kívánjuk és megpróbáljuk elcsábítani őket. 

Elindult egy „MeToo” mozgalom is, ami már erősen ebbe az irányba mutat. Nők tweetelnek, hogy őket is érte olyan inzultus, amikor valaki fel akarta szedni, de ő azt nem akarta. Itt nem csak erőszakról beszélnek már, hanem olyan ajánlatokról, amiket nem akartak hallani. Valószínűleg így a világ minden nője érintetté válik a végére, mert valszeg nincs olyan nő, akit nem próbáltak még felszedni olyan pasik, akik nem jöttek be nekik. Így az amúgy bonyolult kapcsolatteremtési folyamat a mozgalom által egy beteges predátorakcióvá változik. Minden férfi mocskos, aki valaha fel akart egy olyan nőt szedni, aki nem akart vele lenni. Ilyen mindenkinek az életében jó sok van.

Harvey Weinstein ősbűne nem a sztárvilágra száll, hanem az összes férfira. De vajon miért gondolják ezek a médiumok, ezek a nők, hogy a férfiak soha nincsenek az áldozati oldalon, hogy őket nem érik ilyen típusú „abúzusok”, már ha ezt annak lehet nevezni. A férfiakra is rányomulnak olyan nők, akiket nem akarnak. Hány olyan történetet hallunk, hogy egy ügyes nő, hogyan szerez meg egy házas férfit magának és rombolja szét a családját. Ez nem bűn? Van ennél rosszabb is. A férfiakra rányomulnak homoszexuális férfiak is. Főleg a fiatal fiúkat rengeteg ilyen atrocitás éri. Ők ugyan egymásnak beszélnek róla, de nyilvánosan csak ritkán főleg iskolai zaklatások kapcsán derül ki. Ilyen azonban sokunkat ér, ha fiatalon, főleg 18 éves kor előtt homoszexuálisokkal találkozunk. Ők bátran és gyakran tesznek ajánlatot.

A világ néha kemény és undorító hely, néha pedig magasztos, felemelő és romantikus, de semmiképpen nem fekete-fehér. Nem szegény nőkből és aljas férfiakból áll, és nem is gonosz producerekből, rendezőkből és ártatlan színésznőkből. Nem lenne jó így látni és nagyon nem lenne jó, ha méltánytalanul az egész férfitársadalom lenne az áldozata ennek a barom Weinsteinnek, ha a következő generációban már nem lehetne valakivel annak féleleme nélkül lefeküdni 25 évesen, hogy 20 év múlva azt tweeteli, nem is akarta és pellengérre állít.

A Weinstein-ügyet ugyan a sztárvilág szeretné a férfivilág bűnévé tenni, de nem az. Ez az ő bűnük, ez az ő dzsungelük, ne azokkal a férfiakkal akarják elvitetni a balhét, akiknek semmi közük hozzá. Szenvedjék el azok a következményeiket, akik ebből előnyre tettek szert. Értsük meg végre, hogy a sztárvilág nem az, aminek látszik, nem követendő példa, hanem a mocskos titkok világa. Kezeljük is úgy.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump riasztotta a határőrség és a hadsereg erőit Soros migránskaravánja miatt

Trump riasztotta a határőrség és a hadsereg erőit Soros migránskaravánja miatt

amerika, london, párizs

A migránskaraván miatt mozgósította a határőrség és a hadsereg erőit, valamint csökkenti a Hondurasnak, Salvadornak és Guatemalának szánt támogatások mennyiségét is az USA - jelentette be Donald Trump amerikai elnök abban a Twitter-bejegyzésben, amelyben arra reagált, hogy Mexikó tovább engedte az Egyesül Államok határa felé a Soros szervezetek által támogatott és szervezett latinó bevándorlókból álló tömeget.

Székesfehérváron is egy "civil" jelölt mögé bújna az ellenzék

Székesfehérváron is egy "civil" jelölt mögé bújna az ellenzék

kétharmad

A Fejér megyei sajtó értesülései szerint a 2019-es önkormányzati választásokra Székesfehérváron közös jelölt állítását tervezi az MSZP és a DK a Jobbikkal karöltve. Ezek szerint a Jobbik is csak egy baloldali párt, hiszen összenő ami összetartozik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Felszámolnák a bajor határrendőrséget a migránssimogató Zöldek

Felszámolnák a bajor határrendőrséget a migránssimogató Zöldek

amerika, london, párizs

A bevándorláspárti Zöldek mindent megtesznek annak érdekében, hogy Bajorország ne tudja megvédeni határait.

Folytatódik az ellenzéki marakodás

Ezúttal Vágó Gábor sértődött meg.

A ballibeknek a történelemhamisítás helyett '56 igazi hőseire kellene emlékezniük

A ballibeknek a történelemhamisítás helyett '56 igazi hőseire kellene emlékezniük

kinyílott a pitypang

30 évvel az államszocializmus bukása után az MSZMP szellemi örökösei, a mai ballibek továbbra is megpróbálják meghamisítani az '56-os szabadságharc és forradalom történelmét. Elképesztő és elfogadhatatlan, hogy a szemkilövető Gyurcsány akaratának megfelelően a DK, az MSZP és a Párbeszéd az 1956-os forradalom legfőbb hőseként még idén is a kétes emlékű Nagy Imre előtt tiszteleg az igazi hősök, az utcai harcokat megvívó felkelők és a sortüzek áldozatai helyett.

Szigorúan magánügy

Szigorúan magánügy

piszkostizenkettő

A liberálisokat le kell győzni, a helyükre kell szorítani. Ha ezt nem tesszük, teljesen elburjánzanak, és a jó kis akolmelegből kifelé beszélve majd ők mondják meg nekünk, mit gondolhatunk és mit nem.

Bajnai "libás" Gordon visszatért - Bár ne tette volna!

Bajnai "libás" Gordon visszatért - Bár ne tette volna!

kinyílott a pitypang

Mivel lepett meg minket a HVG a múlt héten? Hát persze, hogy egy Bajnai-elemzéssel. Van benne minden: érzelem, forradalom, technokrácia, válságkezelés, geopolitika, általános politika, s persze a szokásos közhelyek. Úgy, ahogy az az értelmiségi nagykönyvben meg van írva.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére