Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kurz szerint szükség van egy antiszemitizmus elleni uniós nyilatkozatra

2018. november 21. 20:30

BÉCS, 20:30

Sebastian Kurz osztrák kancellár egységes uniós nyilatkozatot követelt az antiszemitizmussal szemben egy Bécsben rendezett konferencián szerdán.

Az uniós tanács soros elnökségét betöltő Ausztria a zsidó közösségek vezetőit, politikusokat és szakértőket hívott a bécsi tőzsde fogadótermeiben rendezett szerdai uniós konferenciára, hogy az európai zsidóság védelméről tárgyaljanak.

A rendezvényen mások között Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és Vera Jourova, az Európai Unió jogérvényesülésért felelős biztosa is részt vett. Mindketten felszólították az EU-tagállamokat, tegyenek fokozott erőfeszítéseket az európai zsidóság védelmére.

Sebastian Kurz reményét fejezte ki, hogy még az osztrák soros uniós elnökség alatt sikerül egységes meghatározást adni az antiszemitizmus fogalmának. Az osztrák kormányfő szerint ez "fontos lépés" lenne annak érdekében, hogy a zsidók nagyobb biztonságban élhessenek Európában.

Fotó: AFP

A legfontosabb, hogy nem szabad elfordítanunk tekintetünket"

– mondta Kurz. Egyben a szabályozott migráció jelentőségére is felhívta a figyelmet.

Csak annyi embert szabad az országba engedni, amennyit be is tudunk integrálni"

– utalt az osztrák kancellár olyan muszlim országokból származó illegális bevándorlókra, akiknek "eltérő felfogása van Izraelről".

Manfred Weber az antiszemitizmus elleni küzdelem egyik kulcskérdésének nevezte az új kommunikációs eszközöket. Az EPP csúcsjelöltjévé választott politikus szerint szigorú szabályozással kell fellépni, amennyiben a közösségi médiumok üzemeltetői nem akadályozzák meg a terrorpropagandát, a hamis hírek terjesztését és az antiszemita tartalmakat. Mint mondta, az európai törvényhozónak keményen érvényt kell szereznie az európai alapelveknek.

Amit nem szabad nyomtatott formában megtenni, azt a közösségi médiában sem szabad megengedni"

– figyelmeztetett Weber.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő videoüzenetben szólította fel a világ kormányait, hogy fogadják el az antiszemitizmus nemzetközi definícióját.

A konferencia egyik gyakorlati eredményeként bemutatták az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) megrendelésére - szakértők által - összeállított antiszemitizmus elleni kézikönyvet.

Ariel Muzicant, az EJC alelnöke szerint a szavak helyett eljött a tettek ideje.

Elágazáshoz érkeztünk. A következő hónapok és évek meghatározóak lesznek a kontinensen élő másfél millió zsidó sorsára nézve"

– mondta az EJC alelnöke.

Bár Ausztriában teret nyer az antiszemitizmus, nincsen olyan erőszak és nem történnek olyan gyilkosságok, mint Franciaországban, Nagy-Britanniában, Svédországban és sok más országban"

– hangsúlyozta Muzicant.

Egy, a vezető zsidó személyiségek körében elvégzett, kedden ismertetett felmérés szerint az európai zsidóság mindössze 20 százaléka érzi nagyfokú biztonságban magát otthonában. Tíz éve ez a mutató még 36 százalék volt. Ugyanebben az időtartamban hatról tizenhárom százalékra növekedett azok aránya, akik legkevésbé sem érzik biztonságban magukat. Mindez annak ellenére van így, hogy a megkérdezettek 73 százaléka szerint a kormányok megfelelően kezelik a zsidók biztonsági igényeit.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Századvég: A magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett és elutasítja az erőszakot

Századvég: A magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett és elutasítja az erőszakot

kétharmad

A Századvég friss közvélemény-kutatása szerint a magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett, és elutasítja, hogy a tiltakozók erőszakos utcai demonstrációkkal vonják kétségbe a kormány legitimitását. Az elmúlt napok eseményei kapcsán a megkérdezettek többsége úgy ítéli meg, hogy a tüntetések szervezői és résztvevői elvesztették a kontrollt, és a demonstrációk túl erőszakossá váltak.

Karácsonykor a Vatikánban akart robbantani egy dzsihadista migráns

Karácsonykor a Vatikánban akart robbantani egy dzsihadista migráns

amerika, london, párizs

A Szent Péter-bazilika mellett egyéb keresztény templomok is szerepeltek a szomáliai migráns célpontjai között. Azt tervezte, hogy karácsonykor viszi véghez a robbantásokat.

Tisztelt Sargentini Asszony!

Tisztelt Sargentini Asszony!

piszkostizenkettő

Tudom én, hogy nem tud magyarul, de mivel ez akkor sem érdekelte, amikor roppant mélyreható vizsgálatát elvégezte a magyar demokrácia állapotát illetően, így bátorkodom ezt jómagam is leszarni.

Macron népszerűtlenebb, mint valaha

Macron népszerűtlenebb, mint valaha

amerika, london, párizs

Mélypontra süllyedt Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége az elmúlt hónapban a sárgamellényesek franciaországi tiltakozásai nyomán, miközben úgy tűnik, hogy a nemzeti jobboldal vezetője, Marine Le Pen nagy előnyt kovácsolt a helyzetből - ezek a fő következtetései az Odoxa francia közvélemény-kutató intézet kedden ismertetett felmérésének.

Óriási változások a családpolitikában

Óriási változások a családpolitikában

A szocialista-liberális kormányok 2010 előtt elvették a családi adókedvezményt és a családi pótlékot is meg akarták adóztatni. Befagyasztották a lakástámogatásokat és devizahitelekbe kényszerítették a magyar családokat. A Gyurcsány-Bajnai-szövetség megszorító politikájának esett áldozatul a gyes harmadik éve és a 13. havi nyugdíj. Ezzel szemben a Fidesz kormányzat visszahozta a gyes harmadik évét, bevezette a gyed extrát, életet lehelt az otthonteremtési programba, folyamatosan bővítette a családi adókedvezményt, megvédte a nyugdíjak reálértékét, sőt nyugdíjprémium kifizetését is lehetővé tette a gazdasági eredményeknek köszönhetően.

The Budapest protesters are Soros' dishonest provocateurs in disguise

The Budapest protesters are Soros' dishonest provocateurs in disguise

amerika, london, párizs

For days now, MPs from the Hungarian opposition are trying to provoke a conflict with the police in hopes of accusing the Hungarian government of being a brutal dictatorship. Of course, it is all a facade, and even though there is clear evidence for this, the left-leaning media is all too happy to assist the dishonest MPs in their endeavour - showing us exactly what the problem is with mainstream media and leftist, liberal politicians nowadays.

Századvég: jövőre is négyszázalékos lehet a gazdasági növekedés

A kiigazított adatok alapján a gazdaság a rendszerváltás óta mért leggyorsabb ütemben bővült.

A Soros-féle Amnesty kiáll a vandál csürhe mellett

A Soros György által támogatott Amnesty International szerint a rendbontók csak békésen tiltakoztak, a rendőrség pedig szükségtelen és eltúlzott erőt vetett be ellenük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére