Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Kisnyilasok színielőadása az őszinte morális felháborodásról: játék és muzsika tíz percben

Megadja Gábor

2019. március 4. 16:00

Eddig tartott a szilencium. Bőven tovább, mint amennyit ez az ügy megérdemelt.

Azt egy percre sem gondolta senki komolyan, hogy a Keménymag c. műsor korábbi résztvevői – Ambrózy Áron, Vésey-Kovács László és szerénytelenségem – az antiszemitizmus bűnébe estek volna. Ha valaki mégis ezt gondolná, szívesen röhögünk köré árkot. A bocsánatkérés maximum egy szar viccre vonatkozott. Antiszemitizmus ügyében nekünk nincs, nekik (bőven) van elszámolnivalójuk.

Azt sem gondolta senki egy percig is komolyan, hogy a Jobbik legtenyérbemászóbb ripacsát zavarná az antiszemitizmus. Ha így lett volna, talán helyesírási hiba nélkül képes lett volna leírni az Auschwitz szót, de ez sem sikerült neki.

Ha komolyan gondolták volna, és ha tényleg zavarná őket az antiszemitizmus és a rasszizmus, akkor a Jobbik tagjai szépen sorban távoznának a közéletből. Egyikük sem teszi természetesen. A Jobbik ugyanis – a többi ellenzéki alakulattal egyetemben – semmiféle erkölcsi természetű konszenzusnak nem része. Őket kizárólag az érdekli, hogy hatalomhoz és pénzhez jussanak bármi áron. Két nappal az esemény után láthattuk, ahogy a lassan minden pártot bejárt Pörzse Sándor mögött a Jobbik főripacsa kellemesen elkuncog a KDNP-s Salamon László nevével való élcelődésen. És szemben a mi esetünkkel, ennek a viccelődésnek a színe, szaga, íze valóban antiszemita volt.

Tudjuk azt is, hogy a főripacs számára semmit sem jelent zsidó származása; mea culpa, olyannyira nem, hogy mi nem is tudtunk róla, elvégre nincs birtokunkban a Gyöngyösi/Bencsik-lista. Mi történt akkor? Hirtelen lelt rá érzékenységére? Szegedi Csanád kiengesztelésére törekedett?

Ugyan.

A történet végtelenül egyszerű. A Jobbik korábban is egyszerű árucikkeket próbált teríteni a piacon, ha már korábbi elnökük amúgy is porszívóügynök volt – ő most épp valamiféle puzsérizmus lighttal házal az influenszeri szcénában. Gyöngyösi Márton pedig nemrég ismerte el, hogy „tényleg nem érdemes mismásolni: akkoriban tudatosan játszottunk rá a rasszista, antiszemita érzésekre“. Akkor ez volt az árucikk, amivel a Jobbik házalt, most pedig az áldozati póz és az érzékenység az. A nemzetközi és hazai baloldalnál az már úgyis régi, jól bejáratott valuta. Komolyan nem kell venni, ezek az aktusok nem az őszinte erkölcsi felháborodás következményei, hanem cinikus bohóckodások. Az pedig a cinizmus csúcsa, hogy a főripacs felmenője emlékét beáldozza a pillanatnyi politikai célok érdekében.

Ahol őszinte a felháborodás, ott következmény is van. Az ellenzéknél semmiféle következmény nincsen.

Hiába verik a morál tamtamját látástól vakulásig, ha a cselekedetek nem követik a szavakat, az minden meggyőződés halála. Ne keressünk a Jobbiknál és az ellenzéknél meggyőződést, mert nincs nekik olyanjuk.

Súlyozzuk akkor az elkövetett hibát és az érte kiszabott penitenciát. Mi kisebb hibával többet kaptunk, mint Karácsony Gergely egy sokkalta nagyobbért. Maradjunk annyiban, hogy ez az ügy le van zárva, az eset ennyi hallgatást érdemelt. 

És ha legközelebb a baloldalnak doromboló kisnyilasok erkölcsi felháborodósdit játszanak, kezeljük kellő szkepszissel az őszinte szándékot, pontosabban annak látszatát.

Itt az ideje kíméletlenül kimondani az igazságot, lerántani a leplet a képmutatókról!

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Vereséggel kezdte a magyar válogatott az Eb-selejtezőket

Vereséggel kezdte a magyar válogatott az Eb-selejtezőket

hajrá, magyarok!

Szlovákia 2-0-ra legyőzte Magyarországot a 2020-as Eb selejtezősorozatában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap!

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

piszkostizenkettő

Hiába próbáltak meg mindent a bevándorláspárti globalista erők a nemzetállamok szuverenitásának védelmét és a kötelező migránsbetelepítés elutasítását képviselő Magyarország szankcionálására. A Fideszt és Orbán Viktort lejáratni akaró európai elit egyetlen politikai célja sem valósult meg. Magyarország viszont méltósággal, önálló európai tényezőként jött ki a vitából.

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

kinyílott a pitypang

Az Európai Bizottság első alelnöke megvédte Jean-Claude Junckert. Judith Sargentini szerint felháborító, hogy még mindig nem történt előrelépés a hetes cikkely szerinti eljárásban. Erről szólt a legújabb Soros-szeánsz Brüsszelben.

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

hajrá, magyarok!

Marco Rossi szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy élete meccsére készül. Ezzel nincs egyedül!

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

ökojobb

Felelős gondolkodásra van szükség a Föld megmentése érdekében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére