Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Ki az a hülye, aki bezáratná a Budapest Parkot?

H.I.

2017. május 23. 11:58

Röviden? Senki.

Mégis végigfutott tegnap a hír a liberális féknyúzuniverzumon (olyanokon, mint a Simicska-féle index.hu, vagy a huhogó- és jajgatókórust üzemeltető hvg.hu), hogy a főváros bezáratná a népszerű szórakozóhelyet.

Nem záratná. De ez lényegtelen. Hiszen miért ne férne el egy ártatlan kis szösszenet az olyan fajsúlyosabb (ál)hírek között, mint a „nigériai szinten a létminimum alatt élő magyarok aránya”, vagy „nálunk emelkedett a világon a legjobban a gáz ára”, vagy a „folyamatos zuhanórepülésben a gazdaság” stb.

Örök sereghajtók vagyunk, „rohaggyunk” meg (legalább is bemondta a hávégé). Így elfér.

Egy kis hazugsággal több a nagy, szarral teli vödörben. Maradhat.

Az ember már észre sem veszi. Ha nem lenne jobboldali média, most mehetnénk tüntizni a lopakodó elnyomás ellen.

A sztoriban nem a Budapest Park az igazán érdekes, hanem a jelenség, hogy a legapróbb, csip-csup helyi ügyekben is hogyan tolják a „nagy narratívát”. Minden apró darabkában benne van a tökéletes egész. Ez az irodalmi bravúr.

Hiszen a Budapest Park-mese sem szól másról, mint az évek óta gondos kezekkel építgetett „nagy diktatúra”-sztoriról. Ahogy az orbáni gépezet ledarálja a kultúra utolsó, populáris bástyáit (különösen, mert az a fővárosban van), és a maradványait behinti Szörényi Levente-portrékkal. Miközben lógó pöcsű, ortodox konzervatívok arról suttognak, hogy a Parkban sátánista szeánszokat is tartottak, így megérett rá a lakat.

Tényleg ne zavarjon benneteket srácok, hogy a magyar populáris kultúra köszöni jól van az Oszkár-díjas filmekkel, az állam által dotált könnyűzenei és fesztiválpiaccal, vagy éppen fasszal helikopterező celebritásokkal.

Az igazság természete, hogy nem illik bele a képkeretbe, így érdemes ignorálni. Ellenkező esetben veszélyes lehet az ember mentális egyensúlyára.

A jó öreg Erdogan, aki Európa peremén valóban frankón polírozgat egy autokrata politikai alternatívát, nem szúr szemet senkinek. Sem a nagy brüsszeli sikítókórus nem lát el odáig, sem az olyan, szólásszabadság mellett őszintén elkötelezettek, mint Angela Merkel, akik inkább büntetőeljárást indítanak az új török szultánt kecskebaszónak nevező humorista ellen, vagy agyonhallgatják a csoportos nemi erőszakban, mint multikulturális gyakorlatban utazó migránsok ügyeit.

Nem baj. Az a lényeg, hogy amíg Erdogan kezében a migránscsap (és amíg azt nem nyitja meg), addig ott biztosan nincs lopakodó diktatúra.

Ellentétben Magyarországgal, akivel szemben azért csak elindítják a „jogi atombombaként” emlegetett uniós eljárást (ami felfüggeszthetné az ország uniós szavazati jogát), mert ellenőrizni, vagy számon kérni merik (a by the way, senki által meg nem választott) Soros Gyuri bá politikai vállalkozásait.

Ez a liberális logika.

A hazugság az új igazság. Majd megszokod.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére