Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Ki a fenét érdekel Tibet?

Pozsonyi Ádám

2019. március 18. 12:00

Az elmúlt napok legszórakoztatóbb bejátszása nem a Bosszúállók új epizódjának előzetese volt, hanem amikor a székely szabadság napján a Tordai, Szél Bernadett, Cseh Katalin trió a Kínai Népköztársaság nagykövetsége előtt zászlóval a nyakában szerencsétlenkedett, s pedánsan felfújkálták a betonra: Free Tibet.

Én mondjuk ezekért az ilyen-olyan napokért nem vagyok oda. Miért kéne bármilyen napon mást tenni az embernek? Ha egyébként nem tesz meg valamit az ember, pont azon a kijelölt napon mitől lenne hiteles? Ha meg a többi napon is úgy él és cselekszik valaki, akkor minek kiemelni? Senki soha semmit nem ért el a történelem folyamán semmiféle „napokkal”. A hidegháború időszakában – még a kétpólusú világ alatt – létezett a rab népek hete, s a Szabad Európa Rádióban hangosan sajnálták a megszállt közép-európai meg balti népeket – legfőképp Gallicus tudott jó ízesen odamondogatni a szovjet birodalomnak –, aztán ’90-ben meg nem tudták kezelni a helyzetet, és szinte a szemöldöküket ráncolták, hogy mire ez a fene nagy sietség, önállósodás és hát ugye a status quo.

„Te ezen és ezen a napon rágógumiztál?” Efféle hatásvadász fejmosásra alkalmasak általában ezek a különféle napok. Hogy a székely szabadság napján csinálták, az így az én szememben mindössze csak egy súlyosbító körülmény.

Na ezek imádnak tüntetni, de természetesen nem a magyar érdek ügyében. Ők most is Tibetért tüntetnek.

Falra mászok az ilyesmitől.

„Free Tibet”. Ez a szlogen éppoly nyálas tömegcikk, éppoly tét nélküli lázadásipari termék, butikforradalmiság, mint a Che Guevara-póló meg a bekarikázott A betűs baseballsapka a rockervagyoklazadok.com nevezetű netes oldalról.

Nem hinném, hogy Tibetért bármit lehet tenni tüncikkel, de ha lehetne is, most őszintén, mi közünk hozzá? Miért kéne ezért egyetlen villanykörtét is fölöslegesen égetni, és egyetlen magyar köztéren is pocsékolni a beton kopását, fogyasztani a festékeltávolító szereket vagy feltartani a forgalmat?

Egy magyar embernek pár Tibet-tünciző hülye miatt esetleg hirtelen fékeznie kell, ezzel használódik, kopik a fékje, az autógumija, a cipőtalpa, icipicivel több benzint fogyaszt, egy derék magyar édesanya meg három és fél perccel később ér az óvodába a gyerekéért, miáltal lekési a kedvenc sorozatát.

Már itt nem éri meg! Már ez is túlságosan nagy veszteség, túlságosan nagy ár a magyarságnak.

Mi közünk Tibethez?

Éppúgy, ahogy Palesztinához sincs az égvilágon semmi közünk. Ettől a palesztin kendős giccsparádétól is konkrétan viszketést kapok.

Teszek én Palesztinára. (Szögezzük azért le, palesztin nép nem létezik, arab, azt annyi). Mindenki oldja meg, intézze a saját sorsát. Nem ránk tartozik. Nekünk se old meg senki semmit a világon.

(Hozzátenném csak úgy zárójelben, szeretne valaki a szomszédjának egy palesztin családot? Na, ugye…)

Ismer valaki példát arra, hogy egy tibeti egy reggel így kiáltott volna fel: „Ej, de hát a kárpátaljai magyarok helyzete nem túl rózsás, és a csángóknak máig nem megoldott a magyar nyelvű misézése. Nosza, tüntessünk!”

Van erre példa?

Ahogy semelyik harmadik világbeli, vagy „illik sajnálni” náció és érdekképviselet tagja sem szervez felvonulást az ukrán sorozások ellen.

Mert miért is tenné?

Igazság szerint komplett idiótának nézném bármelyiket, ha ilyennel állna elő. Ahogy a hazai haladár ellenzéket is annak tartom. S hogy mindezt a székely szabadság napján teszik, az meg annyit jelent, hogy nemcsak idióták, hanem még pofátlan gazemberek is.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Útmutatók kaptak az iszlamisták, hogyan vehetnek fegyvert illegálisan a hitetlenek gyilkolásához

Útmutatók kaptak az iszlamisták, hogyan vehetnek fegyvert illegálisan a hitetlenek gyilkolásához

amerika, london, párizs

A Telegramon egy, az Iszlám Államot éltető csatorna a muszlim felhasználókat tájékoztatta arról, hogy a Nyugat ellen tervezett terrortámadásokhoz hogyan tudnak fegyvereket vásárolni a dark weben.

Hollywoodban elgurult a gyógyszer

Hollywoodban elgurult a gyógyszer

amerika, london, párizs

A bevándorláspárti baloldal kedvenc vizsgálatának eredményét nem igazán tudták elviselni Kaliforniában.

Trippon a fűben: az MSZP politikusa fedezékből tüzel a munkásokra

Trippon Norbert, az MSZP budapesti elnökségének tagja a minap Facebook-oldalán kikelt magából amiatt, hogy a kormány munkásszállót hozna létre Újpesten, ahol egyébként Trippon a helyi MSZP elnöke. Ide jutottunk: egy magát szocialistának valló politikus a munkások és azok lakhatása ellen tiltakozik.

889
Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

amerika, london, párizs

Sawsan Chebli, az SPD képviselője szerdán tweetelt arról, hogy ez egy teljesen hétköznapi kifejezés a muszlimok körében, és nem szabadna démonizálni.

Brüsszelben mi sem természetesebb a korrupciónál

Ezért is kell lecserélni a bevándorláspárti brüsszeli elitet.

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

kinyílott a pitypang

Megint kimutatta foga fehérjét a liberális sajtó: szerintük az a kívánatos, ha a bevándorlásellenes hangokat elhallgattatják, hogy minél kevesebb emberhez jussanak el a migrációt ellenző üzenetek.

Magyarország olyan csatákat tudott megnyerni, amikről sokan álmodni sem mernek

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője és a 888.hu publicistája értékelte hazánk teljesítményét a köztévében.

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

kétharmad

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár egy videóban reagált Judith Sargentini 15 perces videóüzenetére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére