Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Juncker megfenyegette Trumpot

2017. március 31. 15:28

BRÜSSZEL, 15:28

Az Európai Bizottság vezetője, Jean-Claude Juncker azzal fenyegette meg Donald Trumpot, hogy személyesen fog kampányolni az USA szétszakadása érdekében az Egyesült Államokban, ha az amerikai elnök nem hagyja abba a Brexit támogatását.

Juncker példátlan hangvételű és tartalmú beszédet mondott az Európai Néppárt éves konferenciáján.

A sajtóbeszámolók szerint az Európai Bizottság elnöke többek között arról beszélt, hogy Ohio és Texas államokban személyesen fog kampányolni az USA szétszakadása mellett érvelve, ha a republikánus elnök nem változtat a jelenlegi EU-val kapcsolatos hangnemén, azaz nem hagy fel az unió támadásával.

Az Express értékelése szerint az uniós főbiztos fenyegető megjegyzései felérnek egy diplomáciai bombarobbantással a Washington és Brüsszel között amúgy is rendkívül feszült viszony közepette.

Jean-Claude Juncker a jobboldali pártok máltai találkozóján leplezetlen megvetéssel és ellenszenvvel beszélt az amerikai Fehér Ház elnökének euroszkeptikus nézeteiről.

A Brexit még nem a vég. Bár sokan szeretnék, hogyha az lenne. Vannak ilyen emberek még egy másik kontinensen is, ahol az újonnan megválasztott amerikai elnök örült a Brexit eredményességének, sőt még azt a reményét is kifejezte, hogy más országokban is megtörténik majd ugyanez. A Brexit tehát nem azt jelenti, hogy mindennek vége van. Inkább úgy kell rá tekintenünk, mint egy minden eddiginél erősebb és jobb új dolog kezdetére"

– mondta a Bizottság elnöke.

Juncker beszéde annyira abszurd volt, hogy a hallgatóságból néhányan kuncogtak amikor meghallották, mert viccnek gondolták azt.

Jean-Claude Juncker a Financial Timesnak korábban adott interjújában közölte, hogy szerinte újabb háborúhoz vezethet a Balkánon az Európai Unió szétesése, az Egyesült Államoknak ezért nem kellene a brit példa követésére bátorítania a tagországokat. Elmondta, hogy februárban Mike Pence amerikai alelnököt is figyelmeztette a washingtoni politika esetleges EU-ellenes fordulatának lehetséges következményeire. "Megmondtam az alelnöknek, hogy ne hívjanak fel másokat is távozásra, mert ha az Európai Unió összeomlik, akkor ismét kitör a háború a Nyugat-Balkánon" – közölte Juncker, annak a fontosságát kiemelve, hogy a térség államai előtt ott lebegjen az EU-tagság perspektívája. A volt luxemburgi kormányfő a britek kilépését tragédiának nevezte, amely azonban szerinte mindössze a kezdet, a döntésnek még súlyos következményei lesznek.

Juncker egyébként érdekes módon beszédében különösebben nem kritizálta Nagy-Britanniát az uniós kilépése kapcsán. A Máltán Juncker előtt felszólaló Donald Tusk, az Európai Unió Tanácsának elnöke pedig a britek kilépéséért az európai populista politika megerősödését tette felelőssé.

A lengyel eurokrata külön és elítélőlen megnevezte a holland Geert Wilderst és a francia Marine Le Pent, akik szerinte a migránsok bevándorlásának az ellenzésével felszítják az idegengyűlöletet.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A lengyelek is beintettek az ENSZ migránssimogatásának

A lengyelek is beintettek az ENSZ migránssimogatásának

amerika, london, párizs

A lengyel kormány úgy döntött, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját - jelentették be Varsóban a keddi kabinetülést követően.

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

kétharmad

Cáfolja az Állami Számvevőszék a Demokratikus Koalíciónak azt az állítását, miszerint a párt elszámolásához szükséges dokumentumok másolatai már az ÁSZ-nál lennének. A pártnak a szombati tűzben elégett könyvelésével kapcsolatban az ÁSZ közleményben figyelmeztette a DK-t arra, hogy pártként köteles biztonságosan megőrizni és bemutatni az elszámolását.

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

amerika, london, párizs

Döbbenetes felvétel látott napvilágot a sajtóban, melyen Karina Szpiridonova muszlim terrorista egy csecsenföldi rendőrségi ellenőrző pontot megközelítve, a figyelmeztetések ellenére, Allah nevében felrobbantja magát.

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

amerika, london, párizs

Az ENSZ globális migrációs paktuma a "puha jog" elvét követi, ám mindezt a "menekültlobbi", az NGO-k és a baloldali média nyomásgyakorlása révén később kőkemény, átfogó jogerőre lépés követi - írja a Junge Freheit főszerkesztője, Dieter Stein.

Macron muszlim tanácsadója: a múltat eltörölni

Macron muszlim tanácsadója: a múltat eltörölni

piszkostizenkettő

Yassine Belattar marokkói származású humorista most éppen az első világháború francia hősein gúnyolódott. Az elnök hallgat.

Sorosék állhatnak a macedón tüntetők mögött

Sorosék állhatnak a macedón tüntetők mögött

amerika, london, párizs

Bevándorlásellenes álláspontja miatt buktathatták meg a hazánkban menedéket kérő macedón kormányfőt, Nikola Gruevszkit.

Egy muszlim férfi rendőrökre támadt Brüsszelben

Egy muszlim férfi rendőrökre támadt Brüsszelben

amerika, london, párizs

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint rendfenntartókra támadtak Brüsszel belvárosában kedd reggel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére