Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Így hazudik nekünk az ENSZ a migrációs paktumáról

2018. december 10. 14:00

Hétfőn és kedden tárgyalják az ENSZ migrációs csomagját a marokkói Marrákesben. Köztudott, hogy ez a dokumentum ismeri el emberi jogként a migrációt, valamint globális megoldást sürget a bevándorlásra. Az utóbbi hónapok tendenciáit figyelembe véve azonban eléggé kérdéses, hogy bölcs döntés-e nemzetközi szintűre emelni a migráció kontrollját.

Hétfőn Marokkóban tárgyalták az ENSZ 33 oldalas, 23 célkitűzést tartalmazó migrációs csomagját (The Global Compact for Safety, Orderly and Regular Migration).

Ez az első ENSZ-dokumentum, amely globálisan foglalkozik a migráció kérdéskörével. A csomag a 2015-ös bevándorlási válságra adott reakció, és mint ilyen, "a migrációról szóló közös, egyesített megoldást kínálja, amely a felelősség megosztásán" alapul. Legalábbis elméletben.

A gyakorlatban ugyanis az ENSZ, bár az egységet és az összetartást hangsúlyozza, épp ellenkező hatást ér el.

Legutóbb Belgiumban okozott kormányválságot az ENSZ dokumentuma, Charles Michel miniszterelnök ugyanis kisebbségi kormánnyal kénytelen folytatni az ország irányítását, miután az Új Flamand Szövetség (NVA) a migrációs csomag okozta viták miatt vasárnap tiltakozásul kilépett a koalícióból.

Arról már korábbi összefoglalónkban írtunk, hogy az ENSZ azon terve, hogy alapvető emberi jogként ismerje el a migrációt, egyre több országból vált ki nemtetszést. A legelső ilyen nemzet az Egyesült Államok volt, amely még tavaly decemberben jelezte azon szándékát, hogy a bevándorlásra vonatkozó döntéseket az USA szeretné maga meghozni.

Az ellenzők táborába aztán csatlakozott hazánk, majd Magyarországot Ausztrália, Ausztria, Csehország és Lengyelország is követte. A tiltakozókhoz pedig azóta még többen csatlakoztak, így már Olaszország, Svájc, Bulgária, Szlovákia és Izrael sem írta alá hétfőn az ENSZ paktumát.

Az tehát, hogy az ENSZ globális migrációs megállapodását elfogadták, egyáltalán nem jelenti azt, hogy emögött tényleges globális egyetértés áll.

És miért is állna globális egyetértés a csomag mögött?

Ez pedig rögtön érthetővé válik, amikor megértjük, milyen álláspontokkal dolgozik az ENSZ. Erről a szervezet saját weboldalán olvashatunk, ahol többek között megtalálhatjuk azt az alapállítást (kicsit kiszínezve), hogy a migráció alapvetően jó.

Elég merész kijelentés ez, hiszen még ha a terrortámadások és az erőszakolások elszaporodott számát kényelmesen a szőnyeg alá akarjuk söpörni, akkor is nehezen tudunk érvelni a migránsok befogadásának gazdasági előnyei mellett.

Hiszen egy előre kidolgozott integrációs programja egyik nyugat-európai országnak sem volt, így a gazdasági fellendülés helyett inkább évtizedes nehézségek várnak a nyitott kapuk politikáját folytató nemzetekre.

Azt is ki kell mondani, hogy a migráció egyáltalán nem globális probléma. Egy globalizált világban legalább is nehéz emellett érvelni, de a szírek Japán, Kína, Oroszország, vagy akár Szaúd-Arábia helyett inkább Németországot választják. Az igazság az, hogy a választásuk nem azért esik épp Németországra, mert az közelebb van, vagy gazdagabb lenne, mint a többi lehetséges úti cél – hanem azért, mert Németország könnyű célponttá teszi magát a bevándorlóknak.

Végezetül pedig a hazai és nemzetközi liberális média gyakran ismétli, hogy a dokumentum jogilag NEM kötelező érvényű. Morális és politikai szempontból azonban nagyon is kötelező érvényű, és ennek már lehetnek jogi következményei is.

Hiszen ha egy ország továbbra is kitart saját bevándorláspolitikája mellett, könnyen bíróság elé kerülhet az ügy, és utána felmerülhet az a kérdés, hogy ugyan melyik bíró merészelne ujjat húzni az ENSZ-szel?

Mégis vállalni kell a kockázatot, hogy Magyarország és a migrációs paktumot alá nem író országok folytathassák bevándorláspolitikájukat, valamint szuverén módon dönthessenek arról. Az ENSZ ugyanis, ahogy a fentiek alapján láthatjuk, teljesen hülyének néz mindenkit – kivéve a migránsokat.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

kétharmad

Az ellenzéki képviselők célja kezdettől fogva az volt, hogy megzavarják az intézmény működését, és beolvassák a követeléseiket - fogalmazott Kovács Katalin ügyészségi szóvivő.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Jó reggelt! Erről szólhat a mai nap.

Soros rákapcsolt: ismét brüsszeli vezetőkkel tárgyalt

Soros rákapcsolt: ismét brüsszeli vezetőkkel tárgyalt

amerika, london, párizs

Közeleg az EP-választás. A milliárdos rákapcsolt.

Homoszexuális kihívója lehet Trumpnak

A 37 éves Pete Buttigieg személyében újabb demokrata párti politikus jelentkezett be az elnökjelöltségért.

Csurom véresen ébredt fel a nő, miután elkábították és megerőszakolták a migránsok

Alig öt óra alatt meghozták az ítéletet az erőszakos migránsok ügyében, életfogytiglant kaptak.

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

amerika, london, párizs

A fiatal gimnazistákat aljas módon próbálták megszégyeníteni a Trump-ellenes liberálisok, azonban ez nem sikerült nekik. Most pedig Donald Trump meghívta őket a Fehér Házba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Súlyos vereséggel a tizedik helyen zárta a kézilabda-világbajnokságot Magyarország

Sajnos nem volt remény a helyosztóra, Norvégia sokkal jobban játszott, sokkal hatékonyabban használta ki a helyzeteit, mint Magyarország.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére