Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Holnap tüntetés a nacionalizmus ellen, az egységes Európáért!

Megadja Gábor

2018. október 12. 20:30

Még véletlenül se felejtsük el, hogy holnap milyen fontos eseményre kerül sor székesfővárosunkban: tüntetés lesz „a nacionalizmus ellen, az egységes Európáért“. Alig bírok magammal, türelmetlenül várom.

Mint minden mozgalomnak, az Európa-párti, nacionalizmus-ellenesnek is kéne egy ikon. Még pontosabban egy idol, akit zászlajára emelhet, aki mutatja, merre van az előre életútjával, aki nem tántorodott meg, ha akadályokkal találta magát szembe. Bátor ember kell tehát arra a zászlóra, aki azon Közös Európai Értékekért állt ki, melyekért a holnapi tüntetésen is szót fognak emelni neves értelmiségiek, közírók, közéleti emberek, aktivisták. (Sajnálatos módon a Pa-dö-dö is, így a szokásos műsorral szemben - hogy ti. halálra untatnak minket - most kaphatunk egy másnaposságot idéző fejfájást vasárnap reggelre.)

Gondolkodtam, és csak egy lehetséges választás volt. Hiszen ki volt az, aki csírájában elfojtotta a ma is elviselhetetlen, Európa-ellenes lengyel nacionalizmust - a korridor-soviniszta polákok lázongását? És aztán gyorsan, írmagját is kiirtotta a francia nacionalizmusnak? Aztán harcolt az angol nacionalizmus ellen, igaz, ezen rajtavesztett, de legalább megszórta őket kicsit? És ki volt az, aki az európai sorba beállni nem akaró magyarok harci kedvét letörte 1944-ben - és a hazai, populista vezetés helyére nemzetközileg elismert szakértőt nevezett ki Magyarország élére?

Bizony, egy csak egy volt legény a talpán. A holnapi tüntetés üzenetéhez jobb poszterfiút aligha találunk.

Fotó: AFP

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére