Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Hálásak vagyunk a szolidaritásért, amit Magyarország tanúsított"

2018. március 21. 14:50

VARSÓ, 14:50

Jacek Czaputowicz külügyminiszter a lengyel alsóházban elmondott idei programbeszédében tért ki erre.

Az Andrzej Duda elnök jelenlétében mondott beszédben Czaputowicz a lengyel külpolitikai célkitűzések egyik fő tézisét úgy fogalmazta meg: Lengyelország nemzetközi szerepe attól függ, hogy mennyire tudja képviselni a térségbeli országok érdekeit, és vállalni itt az ügyvéd szerepét.

A V4-eken belüli együttműködésről beszélve Czaputowicz külön kitért arra, hogy Magyarország kiállt Lengyelország mellett az Európai Bizottság által tavaly decemberben elindított, úgynevezett 7. cikk szerinti eljárás kapcsán.

Hálásak vagyunk azért a szolidaritásért, amelyet Magyarország tanúsított"

– jelentette ki, majd hozzátette:

a V4-en belül láthatóan növekszik az akarat a közös érdekek érvényesítését célzó együttműködésre, és messzemenően megegyező álláspontok vannak a migrációs válságot és az európai integrációt illetően. Akaratuk ellenére nem kényszeríthetik rá a tagállamokra az EU politikáját."

Lengyelország részt akar venni a migrációs válság megoldásában, de ellenzi a kötelező menekültelosztási kvótát"

– erősítette meg Czaputowicz, aki kiemelten fontosnak nevezte a migráció forrásainak kezelését, valamint a V4-ek által a líbiai határvédelemre szánt 35 millió eurós támogatást.

Az Európai Unióra vonatkozóan a lengyel diplomácia vezetője úgy vélte: a kettős mérce, az, hogy az uniós tagállamokra nem egyenlő módon alkalmazzák a jogi előírásokat, árt az európai integráció eszméjének. Felidézte: az EU az alapszerződések értelmében kizárólag a tagállamok által ráruházott hatáskörön belül jogosult tevékenykedni, ezért az Európai Bizottság nem egy szuperkormány, az Európai Parlament nem egy szuperparlament, és nem jogosultak a nemzeti kormányok és parlamentek irányítására.

Az, hogy észlelhetően erősödik az európai integrációt ellenző hullám, nem oka, hanem következménye annak, hogy az EU-ban gyenge a demokrácia"

– értékelte a lengyel külügyminiszter.

Értékelése szerint az EU elkerülhetetlen szétesését eredményezné a többsebességes Európa koncepciójának megvalósítása.

Kifejtette továbbá: az európai integráció nem korlátozhatja az Egyesült Államok európai szerepvállalását, hiszen az európai szolidaritás a transzatlanti szolidaritás része.

Hangsúlyozta a Washingtonnal folytatott biztonsági együttműködés jelentőségét, bejelentette, hogy Varsó törekedni fog a lengyelországi amerikai katonai jelenlét tartósítására.

Andrzej Duda egyébként pénteken Magyarországra utazik, Áder János köztársasági elnök meghívására, a magyar-lengyel barátság napja alkalmából. A Köztársasági Elnöki Hivatal szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy péntek délután ünnepélyes fogadtatásra kerül sor katonai tiszteletadással a veszprémi Óváros téren, majd Áder János és Andrzej Duda a Dubniczay-palotában tárgyal. Ezt követően a két államfő sajtótájékoztatót tart a veszprémi Városházán. Este Áder János és Andrzej Duda beszédet mond a magyar-lengyel barátság napja alkalmából rendezett díszelőadáson a Hangvilla Központban. Szombat délelőtt a két elnök ünnepi misén vesz részt a Szent Mihály székesegyházban.

A lengyel államfőt útjára elkíséri felesége, Agata Kornhauser-Duda.

Hétfőn Lengyelország történelmét bemutató tárlattal nyitották meg Veszprémben a vasárnapig tartó magyar-lengyel barátság hetét. A kiállítás a lengyel nemzet helytállása, kitartása előtt tiszteleg.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

Szijjártó kérdésekkel fordult az EU-hoz és az ENSZ-hez a név nélküli bankkártyák ügyében

Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében - ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére