Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Globális migránssimogatásra invitál Ferenc pápa

2018. január 8. 18:28

VATIKÁNVÁROS, 18:28

A katolikus egyházfő a Szentszéknél akkreditált diplomatákhoz intézett beszédében az idén hetvenéves Emberi jogok egyetemes nyilatkozatára emlékeztetett. Békét sürgetett a Koreai-félszigeten és Ukrajnában is.

Ferenc pápa – szokásos, évente megrendezésre kerülő beszédében – megemlítette, hogy idén lesz 100 éve, hogy kirobbant az első világháború, de szót ejtett arról is, hogy szintén 2018-ban lesz 70 éve, hogy kiadták az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatát.

A migráció kapcsán a katolikus egyházfő néhol burkolt, néhol nyílt migránssimogatásba kezdett. Mint fogalmazott: a ma "ősi félelmeket" keltő migráció világszerte mindig is létezett.

A mozgásszabadság, valamint a saját hazába való visszatérés pedig alapjognak számít.

Ferenc pápa szerint el kell hagyni a migránsokkal szemben "elterjedt retorikát", és azt kell látni, hogy ők is emberek.

Fotó: AFP

A pápa azért mondott köszönetet Olaszországnak, Görögországnak és Németországnak, mert ezek az országok erejükön felül vállaltak szerepet a migránskrízis megoldásában.

Ferenc pápa kijelentette:

A migránsok érkezésének ösztönöznie kell Európát saját kulturális és vallási örökségének újbóli felfedezésében, amely a befogadás, a béke és fejlődés hagyományára épül.

A migránssimogatáson túl a katolikus egyházfő egyetemes értéknek nevezte a békét, arra kérte például a világ vezetőit, hogy ne adják fel a párbeszéd keresését a Koreai-félszigeten.

Szintén békét és újjáépítést sürgetett Szíriában, ahol a vallási kisebbségek, köztük a keresztények védelmét szorgalmazta.

A pápa elsőrendűnek nevezte a Szíriával szomszédos országokban lévő valódi menekültek hazatérését.

Ferenc pápa Jeruzsálem városa jelenlegi státuszának tiszteletben tartását és politikai megoldást szorgalmazott izraeliek és palesztinok között a kétállamiság megteremtésével.

Végül az egyházfő többek között békét sürgetett Venezuelában, Afrika számos térségében és Ukrajnában is.

A Vatikán a világ 183 országával tart fenn diplomáciai viszonyt. A Szentszék utolsóként Mianmarral vette fel a diplomáciai kapcsolatot tavaly. A pápával való találkozón Magyarországot Habsburg-Lotharingiai Eduard szentszéki nagykövet és Tóth Tamás pápai káplán, a Pápai Magyar Intézet rektora képviselte. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Párbeszéd szerint a kormány hibája, hogy szopófantom kísértett Kőbányán

A baloldallal és az MSZP-vel kapcsolatban már megszokhattuk a csúsztatások, ferdítések és hazugságok áradatát a párt kommunikációjában. Azért időről időre még mindig sikerül meglepetést okozniuk. Ezúttal Burány Sándor értelmezte sajátosan a valóságot.

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére