Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Globális migránssimogatásra invitál Ferenc pápa

2018. január 8. 18:28

VATIKÁNVÁROS, 18:28

A katolikus egyházfő a Szentszéknél akkreditált diplomatákhoz intézett beszédében az idén hetvenéves Emberi jogok egyetemes nyilatkozatára emlékeztetett. Békét sürgetett a Koreai-félszigeten és Ukrajnában is.

Ferenc pápa – szokásos, évente megrendezésre kerülő beszédében – megemlítette, hogy idén lesz 100 éve, hogy kirobbant az első világháború, de szót ejtett arról is, hogy szintén 2018-ban lesz 70 éve, hogy kiadták az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatát.

A migráció kapcsán a katolikus egyházfő néhol burkolt, néhol nyílt migránssimogatásba kezdett. Mint fogalmazott: a ma "ősi félelmeket" keltő migráció világszerte mindig is létezett.

A mozgásszabadság, valamint a saját hazába való visszatérés pedig alapjognak számít.

Ferenc pápa szerint el kell hagyni a migránsokkal szemben "elterjedt retorikát", és azt kell látni, hogy ők is emberek.

Fotó: AFP

A pápa azért mondott köszönetet Olaszországnak, Görögországnak és Németországnak, mert ezek az országok erejükön felül vállaltak szerepet a migránskrízis megoldásában.

Ferenc pápa kijelentette:

A migránsok érkezésének ösztönöznie kell Európát saját kulturális és vallási örökségének újbóli felfedezésében, amely a befogadás, a béke és fejlődés hagyományára épül.

A migránssimogatáson túl a katolikus egyházfő egyetemes értéknek nevezte a békét, arra kérte például a világ vezetőit, hogy ne adják fel a párbeszéd keresését a Koreai-félszigeten.

Szintén békét és újjáépítést sürgetett Szíriában, ahol a vallási kisebbségek, köztük a keresztények védelmét szorgalmazta.

A pápa elsőrendűnek nevezte a Szíriával szomszédos országokban lévő valódi menekültek hazatérését.

Ferenc pápa Jeruzsálem városa jelenlegi státuszának tiszteletben tartását és politikai megoldást szorgalmazott izraeliek és palesztinok között a kétállamiság megteremtésével.

Végül az egyházfő többek között békét sürgetett Venezuelában, Afrika számos térségében és Ukrajnában is.

A Vatikán a világ 183 országával tart fenn diplomáciai viszonyt. A Szentszék utolsóként Mianmarral vette fel a diplomáciai kapcsolatot tavaly. A pápával való találkozón Magyarországot Habsburg-Lotharingiai Eduard szentszéki nagykövet és Tóth Tamás pápai káplán, a Pápai Magyar Intézet rektora képviselte. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

ökojobb

Horváth Iván erdőmérnököt, a Pro Silva Hungaria elnökét kérdeztük arról, hogy miért van egyre több erdőtűz a Földön, valamint tényleg pusztítóbbak-e a tüzek most, mint egykor voltak. Arra is választ kaptunk, hogy Magyarország mennyire van veszélyben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére