Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Game over internetszabadság?

2017. április 18. 14:58

Soros és a Google finanszírozzák azokat az úgynevezett hálózatsemlegességi csoportokat, amelyek ellenőrizni és cenzúrázni akarják az internetet. A Soros és a nagy netes cégek által finanszírozott baloldali civil szervezetek érdekes módon úgy korlátoznák az internet teljes forgalmát, hogy az alól mentes lenne a Google és a Facebook.

Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) elnöke, Ajit Pai hamarosan nyilvánosságra hozza az úgynevezett hálózatsemlegességi szabályokat tartalmazó terveket.

Ezekkel a tervekkel kapcsolatban egyre nagyobb az aggodalom világszerte. Az amerikai jobboldali sajtó szerint az FCC valójában az Obama-adminisztráció számára kidolgozott, olyan „hálózatsemlegességi” szabályokat akar életbe léptetni, amelyek bevezetéséért a Google mint cég, a Soros György-féle Open Society Institution, valamint a Ford Alapítvány már régóta együtt lobbiznak.

Soros György

Fotó: AFP

A feltételezések szerint ennek a szabályozásnak az internet ellenőrzés alatt tartása a célja, beleértve a konzervatív hírek közlésének megakadályozását is, például az olyan alternatív hírforrások korlátozása által, mint amilyennek például Amerikában az Infowars.com hírportál számít.

Az amerikai sajtó felidézi, hogy az Obama-kormányzat 2015-ben a hálózatsemlegesség megtévesztő címszavára hivatkozva szavaztatta meg a törvényhozással azokat a törvényeket, amelyek megteremtették a lehetőséget a kormány számára az internet fölötti ellenőrzésre az Egyesült Államokban. Ez a szabályozás virtuális ellenőrzési jogot adott a kormánynak a nemzet teljes internetes infrastruktúrája felett; egy, az 1930-as éveket idéző, „New Deal”-szerű, a „nagy kormányokat” megillető további szabályozási hatáskörrel, amely kiterjeszthető gyakorlatilag mindenre, ami az internettel kapcsolatban van, így a tartalom ellenőrzésére is.

2006 óta három szervezet – a Google, Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa és a Ford Alapítvány – több mint 72 millió dollár támogatást folyósítottak olyan nonprofit baloldali szervezeteknek, amik a legaktívabb szószólói annak az ötletnek, miszerint a kormánynak szabályoznia kellene az internetet, mégpedig ugyanazon közüzemi törvény alapján, amelyet mintegy 80 évvel ezelőtt még a régi tárcsázós telefonrendszer szabályozására alkottak meg Amerikában.

A törvénytervezet ellenzői szerint érdekes módon a tervezett szigorú internetszabályozás hatálya alól mentességet élveznének az olyan monopolhelyzetben levő tartalomszolgáltatók, mint a Google és a Facebook.

Az amerikai hírek szerint az Obama-adminisztráció olyan megállapodásokat dolgozott ki a Google-lel és a többi hasonló internetes óriással, ami általánosságban biztosítja a szabályozás után is a pozíciójukat, valamint garantálja a bizonyos információk feletti kizárólagos kapuőri pozíciójukat is.

Ezeknek az Obama-rezsim által elfogadott szabályoknak „köszönhető”, hogy 2015 óta a Google és a Facebook egyszerre bíróként, ügyészként és hóhérként döntheti el, hogy a felületein milyen tartalmak szerepelhetnek a „hamis hírek” megszüntetésére való hivatkozással.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsudzsák, az antipéldakép

Dzsudzsák, az antipéldakép

hajrá, magyarok!

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, és az Al-Ittihad Kalba labdarúgója lesz. Ezzel a lépésével megkoronázta "nagyszerű" pályafutását. Vélemény.

A bevándorlásellenes svéd párt kormányzó erővé válhat

A választásokon második legerősebb parlamenti erővé váló Mérsékelt Párt politikusai egyáltalán nem zárkóznak el attól, hogy együttműködjenek a kormányzás érdekében a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal.

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

amerika, london, párizs

A románoknak nem tetszik, hogy a székelyudvarhelyi iskola tanulói június 4-én felrajzolták Nagy-Magyarországot az udvarra.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

amerika, london, párizs

A libsik ezúttal egy viccnek szánt kép miatt kiáltanak rasszizmust és sírják tele a közösségi médiát. A bűnt megint Ausztrália földjén követték el.

Orbán: Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni

Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Salzburgban.

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

kétharmad

Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait - jelentette ki újságíróknak Orbán Viktor szerdán Salzburgban, az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt, a néppárti miniszterelnökök tanácskozására érkezve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére