Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Game over internetszabadság?

2017. április 18. 14:58

Soros és a Google finanszírozzák azokat az úgynevezett hálózatsemlegességi csoportokat, amelyek ellenőrizni és cenzúrázni akarják az internetet. A Soros és a nagy netes cégek által finanszírozott baloldali civil szervezetek érdekes módon úgy korlátoznák az internet teljes forgalmát, hogy az alól mentes lenne a Google és a Facebook.

Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) elnöke, Ajit Pai hamarosan nyilvánosságra hozza az úgynevezett hálózatsemlegességi szabályokat tartalmazó terveket.

Ezekkel a tervekkel kapcsolatban egyre nagyobb az aggodalom világszerte. Az amerikai jobboldali sajtó szerint az FCC valójában az Obama-adminisztráció számára kidolgozott, olyan „hálózatsemlegességi” szabályokat akar életbe léptetni, amelyek bevezetéséért a Google mint cég, a Soros György-féle Open Society Institution, valamint a Ford Alapítvány már régóta együtt lobbiznak.

Soros György

Fotó: AFP

A feltételezések szerint ennek a szabályozásnak az internet ellenőrzés alatt tartása a célja, beleértve a konzervatív hírek közlésének megakadályozását is, például az olyan alternatív hírforrások korlátozása által, mint amilyennek például Amerikában az Infowars.com hírportál számít.

Az amerikai sajtó felidézi, hogy az Obama-kormányzat 2015-ben a hálózatsemlegesség megtévesztő címszavára hivatkozva szavaztatta meg a törvényhozással azokat a törvényeket, amelyek megteremtették a lehetőséget a kormány számára az internet fölötti ellenőrzésre az Egyesült Államokban. Ez a szabályozás virtuális ellenőrzési jogot adott a kormánynak a nemzet teljes internetes infrastruktúrája felett; egy, az 1930-as éveket idéző, „New Deal”-szerű, a „nagy kormányokat” megillető további szabályozási hatáskörrel, amely kiterjeszthető gyakorlatilag mindenre, ami az internettel kapcsolatban van, így a tartalom ellenőrzésére is.

2006 óta három szervezet – a Google, Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa és a Ford Alapítvány – több mint 72 millió dollár támogatást folyósítottak olyan nonprofit baloldali szervezeteknek, amik a legaktívabb szószólói annak az ötletnek, miszerint a kormánynak szabályoznia kellene az internetet, mégpedig ugyanazon közüzemi törvény alapján, amelyet mintegy 80 évvel ezelőtt még a régi tárcsázós telefonrendszer szabályozására alkottak meg Amerikában.

A törvénytervezet ellenzői szerint érdekes módon a tervezett szigorú internetszabályozás hatálya alól mentességet élveznének az olyan monopolhelyzetben levő tartalomszolgáltatók, mint a Google és a Facebook.

Az amerikai hírek szerint az Obama-adminisztráció olyan megállapodásokat dolgozott ki a Google-lel és a többi hasonló internetes óriással, ami általánosságban biztosítja a szabályozás után is a pozíciójukat, valamint garantálja a bizonyos információk feletti kizárólagos kapuőri pozíciójukat is.

Ezeknek az Obama-rezsim által elfogadott szabályoknak „köszönhető”, hogy 2015 óta a Google és a Facebook egyszerre bíróként, ügyészként és hóhérként döntheti el, hogy a felületein milyen tartalmak szerepelhetnek a „hamis hírek” megszüntetésére való hivatkozással.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

piszkostizenkettő

Macron és Merkel "az örök világbéke" jegyében úgy emlékezett meg az első világháborúról, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint Kelet- és Közép-Európa gyakorlatilag megemlítésre sem került. Az, hogy megemlítsék a trianoni békediktátumot és annak következményeit, természetesen egy pillanatra sem merült fel a globális világrendért aggódó, és ezért a nacionalizmus és a nemzetállamok ellen küzdő Merkel-Macron dream teamben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére