Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Game over internetszabadság?

2017. április 18. 14:58

Soros és a Google finanszírozzák azokat az úgynevezett hálózatsemlegességi csoportokat, amelyek ellenőrizni és cenzúrázni akarják az internetet. A Soros és a nagy netes cégek által finanszírozott baloldali civil szervezetek érdekes módon úgy korlátoznák az internet teljes forgalmát, hogy az alól mentes lenne a Google és a Facebook.

Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) elnöke, Ajit Pai hamarosan nyilvánosságra hozza az úgynevezett hálózatsemlegességi szabályokat tartalmazó terveket.

Ezekkel a tervekkel kapcsolatban egyre nagyobb az aggodalom világszerte. Az amerikai jobboldali sajtó szerint az FCC valójában az Obama-adminisztráció számára kidolgozott, olyan „hálózatsemlegességi” szabályokat akar életbe léptetni, amelyek bevezetéséért a Google mint cég, a Soros György-féle Open Society Institution, valamint a Ford Alapítvány már régóta együtt lobbiznak.

Soros György

Fotó: AFP

A feltételezések szerint ennek a szabályozásnak az internet ellenőrzés alatt tartása a célja, beleértve a konzervatív hírek közlésének megakadályozását is, például az olyan alternatív hírforrások korlátozása által, mint amilyennek például Amerikában az Infowars.com hírportál számít.

Az amerikai sajtó felidézi, hogy az Obama-kormányzat 2015-ben a hálózatsemlegesség megtévesztő címszavára hivatkozva szavaztatta meg a törvényhozással azokat a törvényeket, amelyek megteremtették a lehetőséget a kormány számára az internet fölötti ellenőrzésre az Egyesült Államokban. Ez a szabályozás virtuális ellenőrzési jogot adott a kormánynak a nemzet teljes internetes infrastruktúrája felett; egy, az 1930-as éveket idéző, „New Deal”-szerű, a „nagy kormányokat” megillető további szabályozási hatáskörrel, amely kiterjeszthető gyakorlatilag mindenre, ami az internettel kapcsolatban van, így a tartalom ellenőrzésére is.

2006 óta három szervezet – a Google, Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa és a Ford Alapítvány – több mint 72 millió dollár támogatást folyósítottak olyan nonprofit baloldali szervezeteknek, amik a legaktívabb szószólói annak az ötletnek, miszerint a kormánynak szabályoznia kellene az internetet, mégpedig ugyanazon közüzemi törvény alapján, amelyet mintegy 80 évvel ezelőtt még a régi tárcsázós telefonrendszer szabályozására alkottak meg Amerikában.

A törvénytervezet ellenzői szerint érdekes módon a tervezett szigorú internetszabályozás hatálya alól mentességet élveznének az olyan monopolhelyzetben levő tartalomszolgáltatók, mint a Google és a Facebook.

Az amerikai hírek szerint az Obama-adminisztráció olyan megállapodásokat dolgozott ki a Google-lel és a többi hasonló internetes óriással, ami általánosságban biztosítja a szabályozás után is a pozíciójukat, valamint garantálja a bizonyos információk feletti kizárólagos kapuőri pozíciójukat is.

Ezeknek az Obama-rezsim által elfogadott szabályoknak „köszönhető”, hogy 2015 óta a Google és a Facebook egyszerre bíróként, ügyészként és hóhérként döntheti el, hogy a felületein milyen tartalmak szerepelhetnek a „hamis hírek” megszüntetésére való hivatkozással.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

amerika, london, párizs

Február végén találkozik Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel - jelentette be pénteken, helyi idő szerint a kora délutáni órákban a Fehér Ház.

Kis kerítésmustra: a szomszédtól a világ túlsó feléig

A nemzetek szuverenitásuk megőrzése érdekében világszerte lépéseket tesznek a tömeges illegális bevándorlás megfékezésére. Magyarország mellett Szlovénia, Bulgária is szigorú határellenőrzési pontokat hozott létre, és a határvonalakat masszív kerítéssel/határfallal védik. Ausztráliának pedig ott a "természetes kerítés", az óceán.

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

kétharmad

A Migrációkutató Intézet szerint több vizsgált nyugat- és észak-európai országban erősödött az antiszemitizmus és nőtt az antiszemita indíttatású atrocitások száma a migrációs válság kezdete óta.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

"Pannónia vadembereiről" írt Putyinnak címzett levelében egy román politikus

A román szocialista párt környékén már régóta feltűnt egy bizonyos Ninel Peia nevet viselő honatya, aki baloldaliságát remekül ötvözi a legelvadultabb román nacionalizmussal. Ez a fickó most közzétett egy nagyon zavaros és kissé értelmetlen levelet/felhívást, amelyben leginkább Putyint, Németországot és természetesen az örök ősellenséget, Magyarországot ostorozza. A felhívást egyenesen Oroszország vezetőjének címezte.

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

amerika, london, párizs

2005 óta emelkedik a nemi erőszakok száma Svédországban. 2015-ben, a migránsválság évében egy átmeneti esés után az addigi évekhez képest meredekebb emelkedés figyelhető meg. Különösen aggasztó, hogy a támadások közel fele kiskorúak ellen irányul.

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

kétharmad

A Jobbik végleg betagozódott a Soros-féle bukott baloldal soraiba: Gyurcsány Ferenc pártja egy közösen megszervezett tüntetést jelentett be a Jobbik egyik országgyűlési képviselőjével.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére