Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

2017. december 14. 22:08

BRÜSSZEL, 22:08

A dublini rendszer reformjáról szóló európai parlamenti (EP) javaslat szerint az Európai Unióba (EU) érkező illegális bevándorlókat még azelőtt szétosztanák a tagállamok között, hogy a menekültkérelmüket elbírálnák – mondta el Jean Lambert brit zöldpárti EP-képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Az EP-nek a dublini rendszer reformjára vonatkozó javaslata szerint – vagyis hogy melyik ország felelős a menekültkérelem elbírálásáért – az áthelyezés azelőtt megtörténik, hogy a kérelmet elbírálják – közölte Jean Lambert, hozzátéve:

az lenne az alapszabály, hogy az embereket áthelyezik más országokba, és ott bírálják el a kérelmeket."

Rámutatott, a menekültügyi eljárások területén a jelenlegi javaslatok azt célozzák, hogy egységesek legyenek a szabályok, hogy megosszák ezeknek a kérelmeknek az elbírálását, hogy ne az az egy-két ország viselje ezeket a terheket, amelyeknél a kérelmezők megjelennek.

A lényeg – mint magyarázta –, hogyan teríthetjük szét azt a felelősséget, hogy a kérelmeket elbíráljuk, mert a nyomás egyelőre Görögországra és Olaszországra nehezedik. Nincs elegendő kapacitásuk, az emberek nagyon hosszú időn át várakoznak nagyon rossz körülmények között, ez aztán sokakat arra ösztönöz, hogy távozni próbáljanak, mert gyorsabb döntést szeretnének – mondta a politikus. Hangsúlyozta,

arról szól ez az egész, hogyan osztjuk meg a kérelmek elbírálásának terheit egymás között. Itt lassul le az egész rendszer, ez okozza a legtöbb gondot az országok számára, de a menedékkérők számára is."

Jean Lambert

Arra a kérdésre válaszolva, hogy egyetértene-e egy olyan szankcióval, hogy támogatást vonjanak meg azoktól a tagállamoktól, amelyek nem értenek egyet a menedékérők szétosztásával, azt mondta: az EP valóban felvetette az uniós alapok megvonását.

Az egyik ilyen az a támogatás lenne, amellyel a visszaküldéseket segíti az EU. Méghozzá azért, mert vannak tagállamok, amelyek inkább visszaküldenék az embereket, ahelyett, hogy fogadnák őket – közölte Jean Lambert, ugyanakkor hozzátette:

egyelőre javaslatról van szó, még folyik a vita."

A tagállamok szolidaritása kapcsán úgy fogalmazott: mi épp arra törekedtünk, hogy az áthelyezési mechanizmusnál ne csupán szétterítsük az embereket az unión belül, mint egy kártyapaklit.

Figyelembe kell venni több szempontot, például az egyes országok GDP-jét, vagyis meg kell lennie a különbségnek Luxemburg és mondjuk Horvátország között. Megvannak tehát azok a tényezők, amelyek szerint eldől, mit várunk el a tagállamoktól, amikor az áthelyezésben és a kérelmek elbírálásában részt kell vállalniuk – mondta.

Jean Lambert szólt arról is, hogy az új uniós menekültügyi ügynökség létrehozása a következetesebb szabályozást szolgálja. Az Európai Menekültügyi Támogató Hivatal (EASO) hatáskörének bővítése, és egy valódi uniós ügynökséggé átalakítása részben ezért zajlik, a folyamat egységesítése az egyik cél. Elérni, hogy a tagállamok hasonló szabályok, értelmezések alapján dolgozzanak, például a kibocsátó országok megítélésében – mondta, megjegyezve, hogy ebben több segítséget kapnak majd a tagországok.

Kitért arra is, hogy szívesen látnák, ha az EU-n kívüli menekülttáborokban élő, már menekültstátusszal rendelkező emberek közül többnek a betelepítésére vállalkoznának a tagállamok egy jobban szervezett, egységesebb folyamat révén.

Ugyanakkor a politikus felvetésre reagálva elismerte, hogy

az áttelepítés valóban nemzeti hatáskör." 

Vannak uniós szintű javaslatok, hogy a tagállamok hogyan kezeljék ezt az ügyet, milyen támogatás kapható erre, de való igaz, hogy a tagállamok között van, aki fogad áttelepülőket, mások azonban nem, ténylegesen fennállnak különbségek – közölte.

Jean Lambert a gazdasági migrációra vonatkozó javaslatok kapcsán elmondta, ez esetben két részre kell osztani a dolgot: azaz hogyan segítik az embereket a származási országokban, hogy ott teremtsenek több lehetőséget a számukra, másrészt, hogyan lehet legális lehetőséget kínálni az unióba történő bejutásra.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
EPP vs. Fidesz: döntés elnapolva

EPP vs. Fidesz: döntés elnapolva

piszkostizenkettő

Az ellenzék - illetve az ellenzék szerepét betöltő függetlenobjektív sajtó - a Fidesz vereségét ünnepli tegnap óta. Szerintük a tegnapi döntés nem lehetett önkéntes a Fidesz részéről, hiszen a szavazati arány 190:3 volt.

A bevándorlásellenes erők sikerét hozta a holland helyhatósági választás

A bevándorlásellenes erők sikerét hozta a holland helyhatósági választás

amerika, london, párizs

Hollandiában szerdán tartották a tartományi választásokat, amin a bevándorlásellenes pártok kifejezetten jól szerepeltek.

Boldog lesz-e Farkasházy, ha kikapunk a szlovákoktól?

Boldog lesz-e Farkasházy, ha kikapunk a szlovákoktól?

kinyílott a pitypang

Annak apropóján, hogy ma este Szlovákiával csapunk össze, a bevándorláspárti baloldal egyik kiégett megmondóemberét kérdeztük meg, hogy tartja-e még a két évvel ezelőtti botrányos mondatát a magyar válogatottal kapcsolatban.

El kellene olvasni a néppárti javaslat eredeti dokumentumát, mielőtt hülyeséget ír az ember

El kellene olvasni a néppárti javaslat eredeti dokumentumát, mielőtt hülyeséget ír az ember

kétharmad

Nemcsak itthon, hanem külföldön is egyre méretesebb kommunikációs lufikat próbálnak fújni a bevándorláspárti megmondóemberek, újságírók és politikusok azzal kapcsolatban, hogy márpedig a Fidesz néppárti tagságát büntetésképpen a pártcsalád felfüggesztette. Csakhogy nem ez olvasható a javaslat hivatalos szövegezésében.

Orbán zseniálisan odaszúrt a bevándorláspárti svédeknek

Húsz év múlva Orbán Viktor fogja vizsgálni a svéd jogállamiság helyzetét.

A legnagyobb ausztriai muszlim szervezet nekitámadt Heinz-Christian Strachénak

A legnagyobb ausztriai muszlim szervezet nekitámadt Heinz-Christian Strachénak

amerika, london, párizs

Erőszakra való felbujtás vádjával feljelentette a legnagyobb ausztriai muszlim szervezet Heinz-Christian Strache osztrák szabadságpárti alkancellárt a múlt heti kijelentései miatt.

Ligeti: "A vörösterror egy merőben új, megrázó fejlemény volt az ország történetében"

Ligeti: "A vörösterror egy merőben új, megrázó fejlemény volt az ország történetében"

csak neked, csak most

A bolsevikok politikai eszközként alkalmazták a terrort Magyarországon. A "reformokat" a tanácsköztársaság bármilyen áron, ha kellett, erőszak útján is átvitte. Ebben Kun Béláék nem ismertek semmiféle kompromisszumot - jelentette ki a 888.hu-nak adott interjúban Ligeti Dávid történész.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére