Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Emigráns lengyel professzor fasisztázza saját hazáját

2017. november 17. 13:30

NEW YORK, 13:30

Lengyel testvéreinket is megáldotta a sors ügyeletes sivalkodókkal. A Princetoni Egyetem professzora a szombati megemlékezés és felvonulás miatt borult ki – fölöslegesen.

Ismeretes, az elmúlt szombaton, november 11-én azt ünnepelték a lengyelek, hogy hazájuk – 123 évig tartó feldaraboltság után – visszanyerte a függetlenségét. A fővárosban, Varsóban több tízezren vonultak fel – nos, őket sikerült egy-két megmondóembernek lefasisztázni. Hozzájuk csatlakozott most a The New York Times hasábjain firkászó Jans T. Gross történész, író.

Gross a lengyel kormányt teszi felelőssé a szombati felvonuláson skandált szélsőséges mondatokért – annak ellenére, hogy a lengyel külügy kategorikusan cáfolta a vádakat, közleményükben pedig azt írták: alaptalan az esemény domináló elemévé nyilvánítani azt, ami ott kizárólag esetlegesen jelent meg; illetve

Varsó "határozottan elutasítja a rasszista, az antiszemita és az idegengyűlölő eszméken alapuló nézeteket".

Az USA-ban élő Gross ennek ellenére azt írja cikkében: a kormány vezetői veszedelmes szellemet engedtek ki a palackból. Ezért aggódik. Nem kicsit, nagyon. A szerző szerint a szombati események nemcsak a lengyel liberális demokráciát, jogállamot veszélyeztetik, hanem az unió stabilitását és jólétét.

Jan T. Gross érdekes személyiség. A jedwabnei antiszemita mészárlásról írt könyve miatt nem egy közkedvelt személyiség hazájában. Könyve, a "Neighbors" eleve hatalmas vitát váltott Lengyelország holokausztban betöltött szerepéről, amelyet csak tovább tetézett az az interjúja, melyben azt állította: a lengyelek több zsidót öltek meg, mint a németek.

Visszatérve a NYT cikkére, Gross szerint a fasizmus újjáéledésének vagyunk szem- és fültanúi. Hogy mióta? Természetesen azóta, mióta a Jog és Igazságosság (PiS) van hatalmon Lengyelországban. A történész szerint a párt neve nagyon megtévesztő, mivel Kaczynskiék folyamatosan megsértik a törvényeket; aláássák a jogállamot azzal, hogy "ellenőrzésük alá" vonják a bíróságokat.

Grossnak az is fáj, hogy az ország, a közvélemény felemelte hangját a migráció ellen. Szerinte a muszlim bevándorlók nem rombolják az ország életmódját, nem veszélyeztetik Lengyelország identitását, az ország szuverenitása pedig semmiképp sem csorbul, ha egy-két migránssal több lesz Lengyelországban – röviden, tömören: csak haszon származhat a bevándorlásból.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hollywoodi klasszikusok, amelyek Andy Vajna nélkül nem jöhettek volna létre

Hollywoodi klasszikusok, amelyek Andy Vajna nélkül nem jöhettek volna létre

szabad vasárnap

Életének 75. évében hunyt el Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer és a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Munkássága idején számos klasszikus létrejöttét szorgalmazta, lássuk melyek ezek.

A migrációs válság óta Európa több országában is nőtt az antiszemitizmus

Több nyugat- és észak-európai országot is érint a muszlim migránsok beáramlása következtében megnőtt antiszemitizmus a Migrációkutató Intézet legfrissebb kutatása szerint.

Heil Sneider: náci karlendítéssel pózolnak a Jobbik elnökének esküvőjén

Heil Sneider: náci karlendítéssel pózolnak a Jobbik elnökének esküvőjén

kétharmad

Miközben baloldali elemzők és politikusok arról értekeznek, hogy a szavazóik hajlandóak lennének átszavazni a Jobbikra, amely már levedlette múltját és a néppártosodás rögös útját maga mögött hagyva a célegyenesbe érkezett, kiderült, hogy a párt elnökének esküvőjén náci karlendítéssel pózolnak.

Így uszít a fake news-média a katolikus diákok ellen

Így uszít a fake news-média a katolikus diákok ellen

amerika, london, párizs

Egy szélsőbaloldali csoport által manipulált felvétel futótűzként terjedt a baloldali médiában a hétvégén arról, hogy jobboldali katolikus diákok bennszülött amerikaiakat zaklattak. Ez természetesen hazugság, de ettől még az internet egyik fele őrjöngésbe kezdett.

Homoerotikus film megnézésére kötelezik a finn diákokat a tolerancia jegyében

Homoerotikus film megnézésére kötelezik a finn diákokat a tolerancia jegyében

amerika, london, párizs

Új módszerrel próbálják elősegíteni a toleranciát egy finn városban.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Újabb részletek derülhetnek ki a szcientológusokról

Újabb részletek derülhetnek ki a szcientológusokról

kétharmad

Az összes adatvédelmi szabályt megszegte az egyház, így például az előzetes tájékoztatási kötelezettséget, a tisztességes adatkezelés elvét és a biztonsági követelményeket is.

Magyarország télen is népszerű a turisták körében

Magyarország télen is népszerű a turisták körében

kétharmad

Megkezdődött a Magyar Turisztikai Ügynökség téli utazásösztönző kampánya, amelyben február végéig a hazai úti célok és a négy évszakos Magyarország attrakcióinak felfedezésére ösztönöznek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére