Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Egy újabb lépést tettünk a kárpátaljai magyarság megerősítéséért

2018. május 27. 19:15

BEREGSZÁSZ, 19:15

Hálaadó ünnepi istentisztelettel összekötve felszentelték a kárpátaljai reformátusság és magyarság életében központi szerepet játszó református templomot vasárnap Beregszászon.

Köszöntő beszédében Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára utalva arra, hogy az egykori Szovjetunióban a hitükért is üldözték a kárpátaljai magyarokat, a többi között hangsúlyozta: "a hitüket nem tudták megtörni, hiszen a kereszténység még mindig itt van, és ez üzenet azoknak, akik bármilyen módon próbálnak minket megfélemlíteni, bármilyen módon próbálnak minket ellehetetleníteni, mi a keresztény hitünkben megmaradunk". Ha keresztény hitünkben megmaradunk, akkor száz év múlva is itt leszünk — tette hozzá.

Kiemelte, hogy a magyar kormány, élén Orbán Viktor miniszterelnökkel ezért is határozott úgy, hogy az elmúlt nyolc évben minden lehető eszközzel segítette a kárpátaljai és más határon túli egyházakat, és ez folytatódni fog.

A politikus kifejtette: "tudjuk, hogy bármilyen fenyegetés csak akkor nem válhat valóra, ha egyházainkban megmarad az erő, az egyes emberekben pedig megmarad a hit, és a keresztény hit ott lesz közöttünk". 

Higgyék el, az a tudás, az a hit, ami itt van közöttünk, az meg tudja tartani magyarságukban az embereket"

— mondta befejezésül Soltész Miklós.

Az ukrán nacionalisták most sem bírtak a bőrükben maradni

Szili Katalin miniszterelnöki megbízott köszöntőjében kiemelte: "itt ma egy közösség teremtő erejét ünnepeljük, azt dicsérjük, hiszen amit a beregszászi református gyülekezet elhatározott, véghez vitte".

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A református templom a megújulásával nemcsak a közösséget dicséri, hanem méltó emléket állít az 500 éves reformációnak is — mutatott rá, köszönetet mondva az egyházaknak azért, hogy "a történelem nehéz időszakaiban átvitték a magyarságot a jövőbe, hogy tették akkor is azt, amit a közösség szolgálata számukra kíván, hogy őrizzék a magyar nyelvet, kultúrát, identitásunkat, a közösséget a nehéz időkben is".

A miniszterelnöki megbízott emlékeztetett arra, hogy "amikor a gyülekezetek fogyatkoznak, akkor még nagyobb szükség van az összefogásra, és arra, hogy mi Budapestről és Magyarországról segítsük a szülőföldön boldogulást és gyarapodást, hogy mindenki ott tudja felnevelni a gyermekeit, unokáit, ahol ősei is éltek". Hozzáfűzte, Magyarország — felelősségvállalásának megfelelően — támogatásával nemcsak lelki, hanem anyagi segítséget is nyújt a nem önhibájukból határon kívülre került magyar honfitársaknak. 

"Akkor is, ha bárki jogszűkítéssel, jogfosztással, atrocitásokkal próbálja megfélemlíteni önöket, tudniuk kell, hogy együtt vagyunk és összefogunk, együtt óvjuk egymást, akkor lesz magyar jövő Kárpátalján is. Önök mindig, mindenhol érezhetik, hogy mi ott állunk önök mellett, önök mögött, és fogjuk egymás kezét, védeni kívánjuk minden időben a közösségeinket mindenfajta jogszűkítéstől, jogfosztástól, mindenféle atrocitástól" — hangoztatta a politikus.

Szili Katalin felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét a beregszászi református gyülekezetnek, amely szerint "míg Európában ma sokan úgy gondolják, hogy a nemzeti és vallási hagyományoktól való eltávolodás a jövő útja, addig mi, magyarok, nemzedékről nemzedékre adjuk át az ősi tudást: a szél kihívásaira a fa gyökereivel válaszol. Minél erősebben kapaszkodik egy közösség múltjába, nyelvébe és hitébe, annál szilajabbul dacolhat a rá törő veszélyekkel. Önök a mi közös, erőt adó gyökereinket erősítették meg, amikor összefogtak, hogy minden nélkülözhető hrivnyát és forintot egymás mellé rakva kívül-belül felújítsák a beregszászi reformátusok templomát, amely az egész kárpátaljai magyar közösség bástyája is egyben".

Prédikációjában Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke rámutatott, különleges, ahogy Isten segítségével a magyarság az elmúlt száz és ezer esztendőben mindig talpra tudott állni, különleges az is, ahogyan Isten megerősítette a kárpátaljai magyarságot a II. világháború után az üldöztetés és árvaság elviseléséhez, és nem kevésbé különleges, ahogy Isten ébredést hozott a kárpátaljai magyar népnek a 90-es évek elején. A megújult református templomról szólva hangsúlyozta, "az legyen otthona a közösségnek, minden istenfélőnek, legyen ékessége Beregszásznak, amelyet vigyázva megbecsül minden felekezetű és nyelvű ember", hozzáfűzve, hogy "itt jövője van a magyarságnak nem évtizedekre, hanem az örökkévalósággal mérve".

Taracközi Ferenc, a beregszászi református gyülekezet lelkésze köszönetet mondott a magyar kormánynak, a gyülekezet vállalkozó és más tagjainak, kárpátaljai és magyarországi adományozóknak a templom két évig tartó átfogó felújításához nyújtott támogatásért — írja az MTI.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

amerika, london, párizs

A tőzsdespekuláns az osztrák fővárosba utazott, hogy több politikussal is tárgyaljon az egyeteme Bécsbe költöztetéséről.

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

amerika, london, párizs

Már a Soros György érdekkörébe tartozó Politico is elismeri, hogy összességében jobboldali győzelem, Magyarországon pedig a Fidesz minden eddiginél nagyobb, kétharmados mandátumszerzése várható a jövő májusi európai parlamenti választáson. A lap előrejelzése szerint az ellenzékből csak a Jobbiknak, az MSZP-nek és talán a DK-nak lehet majd EP-képviselője.

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

amerika, london, párizs

Így érvel az olaszországi Terni városának egyik iskolaigazgatója, aki idén megtiltotta a diákjainak, hogy karácsonyi koncertet, ünnepélyt tartsanak.

Pető Iván ifjú szívekben él

Pető Iván ifjú szívekben él

piszkostizenkettő

Liberálisnak lenni a világ más tájain is rém kellemetlen, de az kétségkívül hazai sajátosság, hogy egy Pető Iván, Heller Ágnes vagy Tamás Gáspár Miklós bármiféle hatást gyakorolhat a politikai közösség döntéseire.

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

amerika, london, párizs

A kormány kezdeményezésének célja, hogy az óvodás és az általános iskolás gyerekeknek egyáltalán ne kelljen fejkendőt hordaniuk. Az osztrák jobboldali pártok szerint ugyanis a fejkendő elkülöníti egymástól a gyerekeket, ezáltal hátráltatja az integrációt, ami a politikai iszlám malmára hajtja a vizet.

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

amerika, london, párizs

Hollandia-szerte dulakodtak az emberek egy képzeletbeli karakter, Fekete Péter miatt.

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

bulvár

Egy neves ausztrál esküvői magazint fenyegettek meg a melegjogi aktivisták, mert a keresztény beállítottságú újság nem szívesen működött együtt azonos nemű párokkal.

Ezért gyulladt ki Gyurcsányék irodája

Az ATV híradója szerint egy szagelszívó miatt gyulladt ki annak a Teréz körúti irodaháznak a teteje, amelyben a Demokratikus Koalíció központja is volt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére