Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Egy szocialista EP-képviselő szerint Magyarország miatt nem működik a kvótarendszer

2017. november 26. 22:30

Ana Gomes portugál szocialista képviselő a köztévének nyilatkozott a migránsokról és a kvótarendszerről.

Ana Gomes a közmédiának adott interjúban elismerte, hogy a kvótarendszer nem működött jól, azonban nem képviselőtársait, hanem Magyarországot hibáztatja ezért. Ana Gomes, portugál szocialista képviselő a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Európai Parlamenti frakciójának tagja.

Ana Gomes

Fotó: AFP

A LIBE és a terrorellenes szakbizottság tagjaként támogatta a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvóták létrehozását.

A képviselő szerint Magyarországon megszűnőben van a demokrácia, míg Lengyelország egyenesen náci. A határok és a balkáni útvonal lezárását elítélte, úgy véli, Európának több migránsra van szüksége.

A háborús övezetekből útnak indulókat tárt karokkal kellett volna fogadnunk, szolidárisaknak kellett volna lennünk velük, szét kellett volna osztanunk őket a tagállamok között. Nem hiszem, hogy jól menedzseltük ezt a válságot, egyáltalán nem"

— mondta Gomes, majd hozzátette:

nagyon negatívan értékelem azt, ami történt, és ezért minden kormányt hibáztatok, de különösen Orbán úr kormányát, amely ki merem mondani, Európa-ellenes és antihumánus módon cselekedett.”

Ana Gomes szerint a szélsőjobboldal kitalációja, hogy az NGO-k együttműködnek az embercsempészekkel. Ezért Olaszországot is kritizálta a magatartáskódex miatt, ami tiltja, hogy az NGO-k részt vegyenek a tengeri mentésekben.

A képviselő úgy véli, nem jó ötlet Afrikában, azaz helyben segíteni a bajba jutott embereken, mert ezzel csak a korrupciót növelnénk.

Teljesen fel kell hagyni azzal, ahogy a segélyeket eddig eljuttattuk Afrikába. A pénzek legnagyobb része ugyanis a különböző illegális úton-módon eltűnik, és ezt a saját pénzügyi rendszerünk is segíti, mert a korrupt vezetők Afrikán kívül akarják biztonságba helyezni a kisajátított pénzeket”

— fogalmazott.

Gomes Németország politikájával sem ért egyet, kiemelte, hogy a németek függesztették fel először a schengeni rendszert.

Meggyőződésem, hogy a visegrádi országok sem reagáltak volna a menekülthullámra úgy, ahogy tették, ha Németország, néhány párt hatására nem adott volna zöld utat az egész áramlatnak. Utána viszont még a határellenőrzést is bevezették, ők voltak az elsők, már 2015 őszén. Való igaz, a visegrádi négyek nagy lendülettel küzdöttek”

— mondta erről.

A kvótarendszer szerinte egy olyan mechanizmus, amit csak szükség esetében, válság idején kell alkalmazni. Azonban szerinte jelenlegi formájában működésképtelen, mert a migránsok szabadon járnak-kelnek Európában. Persze ezért is Magyarország a hibás:

Orbán úr volt a legdühödtebb bírálója ennek a szolidaritási mechanizmusnak. Igen, abban egyetértek, hogy a rendszer nem működött jól. De mindezek a reakciók is okozták, hogy nem működhetett jól.”

Az interjúban Ana Gomes azt javasolta, hogy az Európai Unió vonjon meg pénzügyi forrásokat azoktól az országoktól, akik nem hajlandók migránsokat befogadni. Helyettük a képviselőnő a civil szervezeteknek adná ezeket a pénzeket.

A teljes interjú itt érhető el.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

amerika, london, párizs

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerint egy beépített ukrán határőr készítette azt a felvételt, amely az elsődleges muníciót szolgáltatta a kárpátaljai magyarok ellen zajló boszorkányüldözéshez.

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

kétharmad

Október második hetében már az Országgyűlés plenáris ülése elé kerülhet a Soros-Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor személyes levélben köszönte meg azoknak az EP-képviselőknek a támogatását, akik kiálltak Magyarország mellett.

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

amerika, london, párizs

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére