Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
century-on
 
 
 
 

Cáfolja-e a globális felmelegedést, az hogy az idei tél az elmúlt 100-150 év leghidegebb tele volt?

2017. február 13. 18:38

A klímaváltozás kapcsán arról ír a The American Conservative, hogy habár az egész világ tele van a hamis hírekről szóló beszámolókkal, de senki sem beszél arról, hogy mik azok a hírek, amelyekről egyáltalán nem számol be a meghatározó többségű, liberális média. Az ilyen elhallgatott hírek közé tartoznak azok is, amelyek szerint tudományosan egyáltalán nem is igazolt a baloldal vallásos hitvilágához tartozó globális felmelegedés elmélete.

Moszkvában rekordokat döntő hideg volt az idei tél, amit jól mutat az is, hogy az elmúlt 120 év leghidegebb karácsonya volt a legutóbbi az orosz jelentések szerint. Erről nem számolt be a CNN, ahogy arról sem, hogy Lengyelországban és sok másik kelet-európai országban is rekordhideg volt a 2016-17-es tél. De arról sem készültek beszámolók , hogy a déli féltekén is rekordhideg volt az idei tél. 2016 hűvös nyara után Ausztrália és Új-Zéland, az elmúlt száz év leghidegebb telét tapasztalta meg.

Az amerikai lap ezen adatok tükrében azt a kérdést teszi fel, hogy az ember okozta globális felmelegedés híveinek követelésének eleget téve, valóban elkerülhetetlenül szükséges-e a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében – a német példát követve – korlátozni az USA-ban is, a fosszilis tüzelőanyagok elégetését? Ez a korlátozás a villany kilowatt-óránkénti árát 30 centre emelné, ami majdnem háromszorosa a jelenlegi amerikai árnak.

A lap szerint egyáltalán nem bizonyított, hogy valóban indokolt lenne azoknak a csővezeték építési korlátozásoknak a bevezetése, amelyek hatására csak növekedne a benzin ára és drágább lenne a lakások fűtése is, amerikaiak milliói számára. New York állam például jelenleg is akadályozza, egy olyan száz mérföld hosszúságú gázvezeték megépítését, amely pedig olcsó pennsylvaniai gázt hozhatna abba az államba, ahol jelenleg az USA-ban az egyik legmagasabb árat kell fizetniük a fogyasztóknak a gázért.

Az amerikai konzervatív lap felidézi, hogy az ember okozta globális felmelegedés elmélete napjainkra egy olyan virtuális vallássá vált, amiben világszerte sokan hisznek, nem függetlenül attól, hogy ennek a hitvilágnak az állításait a legtöbb média soha sem kérdőjelezi meg.

A globális klímaváltozás megakadályozása volt az Obama kormányzat egyik legfontosabb és folyamatosan mantrázott politikai üzenete, ami hivatalosan az EPA (U.S. Environmental Protection Agency), azaz az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal intézkedéseiben nyilvánult meg. Az ember okozta globális felmelegedés gondolatát az amerikai társadalom elitje annyira a magáévá tette mostanra, hogy a Harvard Egyetem egy 2016-ban készült közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek a tíz legnagyobb Amerikát fenyegető veszély listáján a globális felmelegedést az 1. helyre tették, miközben a nukleáris háborút pedig csak a tizedikre.

A baloldal globális klímaváltozás elméletének igazolására a Washington Post és a New York Times szinte minden nap, újabb és újabb, ijesztő híreket valamint kormányzati jelentéseket közöl, miközben viszont elhallgat minden olyan tényt, amely cáfolja az elméletet. A baloldali sajtó 2005-ben, a Katrina hurrikán után azt írta, hogy azt a globális felmelegedés okozta és sok hasonló hurrikán lesz majd minden évben. Arról azonban mélyen hallgatnak azóta ezek a médiumok, hogy a valóságban viszont teljesen elmaradt ezeknek a megjósolt óriás hurrikánoknak a megjelenése.

Az amerikai lap szerint a globális felmelegedés ügye a baloldal és sajtója számára mostanra a baloldal vallási hitvilágának az egyik legfontosabb alaptételévé vált. Ezért is van az, hogy a köreikben fel sem lehet tenni azt – a baloldal kinyilatkoztatásra épülő hitvilágának az alapjait – firtató kérdést, hogy az éghajlatváltozást valóban az emberi tevékenységek okozzák-e?

A globális felmelegedés hívői annak ellenére, hogy semmi sem bizonyítja, akkor is szeretik azt állítani, hogy a tudományos kutatások és a tudósok többsége egyaránt az ő véleményüket osztja. Pedig ez nem így van. Az teljesen abszurd, hogy a baloldal számára ma még a felvetése is lehetetlen annak, hogy vita lehessen a globális felmelegedésről. 

Nem szeretnek a globális felmelegedés hívei még csak tudomást venni sem az olyan fejleményekről, mint, hogy például az utóbbi években valójában növekedett a jég mennyisége az Antarktiszon.

A globális klímaváltozást hirdető sajtó természetesen arról sem számol be, hogy egytől-egyig, mindegyik hamisnak bizonyult a globális felmelegedés amerikai apostola, Al Gore egykori amerikai alelnök által tíz évvel ezelőtt megjósolt éghajlati változások és azok következményei közül. Így például – szemben Al Gore víziójával – napjainkra nem halt ki az északon őshonos jeges medve populáció. Sőt, ma már jóval több a jegesmedve,  mint például amennyi, a hajdani amerikai alelnök születésekor volt.

A lap felidézi azt is, hogy mára már kiderült, hogy a legutóbbi párizsi éghajlat változási csúcstalálkozó valótlan adatokon alapult. Az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Éghajlati Adatközpontja pedig kénytelen volt magyarázkodni amiatt, hogy egy tanulmány szerint a hőmérséklet a földön egyáltalán nem nőtt a korábban prognosztizáltnak megfelelően, az elmúlt tíz évben.

A The American Conservative szerint az teljesen abszurd, hogy a mai modern világban a baloldaliak számára még a témáról szóló vita gondolatának a felvetése is elfogadhatatlan. Annak ellenére is, hogy a vitatott kérdésekre vonatkozó tudományos adatok rendkívül ellentmondásosak.

Patrick Moore szerint előítéletektől és hitbeli kinyilatkoztatásoktól mentesen, tisztán tudományos vitának kellene zajlania a globális klímaváltozás kérdéseiről. Annak a bolygóméretű, rendkívül összetett és folyamatosan változó természeti folyamatrendszernek, amit a föld klímájának nevezünk, annak a működése - a jelenlegi tudásunk alapján – nem írható le egyetlen egy, kizárólagosan érvényesnek kikiáltott tudományos magyarázattal – véli a Greenpeace társalapítója.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően

közeleg a tél

Nincs egyetértés az uniós tagországok között a migránsok elosztását illetően, mivel a nyugatiak úgy akarnak megszabadulni az oktalanul beengedett migránsoktól, hogy szét akarják osztani azok között, akik megvédték magukat és nem engedték be őket a saját országunkba, mint például Magyarország - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az európai uniós tagállamok kétnapos csúcstalálkozójára érkezve, magyar újságíróknak nyilatkozva.

Terroristákat fogtak Brüsszelben

Négy embert őrizetbe vettek a belga hatóságok a két nappal ezelőtti brüsszeli merényletkísérlettel kapcsolatban.

A nap karikatúrája a 888-on

A nap karikatúrája a 888-on

8)8)8

Holnap előjönnek Lajos emberei

A Herzog-örökösök a magyar múzeumokat perelhetik a dollármilliókat érő gyűjteményért

A Herzog-örökösök a magyar múzeumokat perelhetik a dollármilliókat érő gyűjteményért

közeleg a tél

A Bloomberg közlése szerint megszületett az amerikai fellebbviteli bírósági ítélete, amely szerint a magyar állam a továbbiakban nem szerepelhet alperesként a Herzog-örökség ügyében. Az amerikai jogértelmezés szerint erre az ügyre nem vonatkozik a joghatósági mentesség az USA bíróságain, így a Herzog-örökösök ezután közvetlenül a gyűjteményt őrző magyarországi múzeumok ellen indíthatnak peres eljárásokat.

Nem tökölnek többet a hollandok a migránsokkal

Októbertől fel kell esküdniük a holland értékekre azoknak a migránsoknak, akik integrációs kurzusokon vesznek részt, illetve állampolgárságot kérelmeznek.

Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali

Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali

amerika, london, párizs

2016-ban mindössze egyetlenegy jobboldali terrortámadás történt. Baloldalon: huszonhét. Nahát-nahát, a baloldaliak mégsem annyira békés polgári elégedetlenkedők, mint ahogy állítják magukról?

Pert nyert egy magyar a román csendőrök ellen

Egy kicsit jobb lehet ma minden erdélyi magyarnak a hír hallatán, van még remény!

Vitás kérdés: szülés után 24 órával hazaküldhetik az anyákat a babákkal

Vitás kérdés: szülés után 24 órával hazaküldhetik az anyákat a babákkal

közeleg a tél

Akár már a szülést követően 24 órával elbocsáthatják a kórházból az anyát az újszülött babával egy friss rendeletmódosítás tervezete szerint - tudta meg a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére