Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
szatén
 
 
 
 

Bye-bye píszi, terhes vagyok! - várandósblog a 888-on

2017. február 6. 19:28

1. rész

A nő életének legszebb időszaka, gyönyörű leszel, ragyogni fogsz... ilyen és ehhez hasonló közhelyekkel bombáznak a különböző, elsősorban női témákkal foglalkozó oldalak, és általában ezzel a reakcióval szembesülsz, amikor másoknak is elbüszkélkedsz arról, hogy kisbabát vársz. Nem csoda, ha ezek után minden terhes nő arra számít, hogy belőle lesz a legszebb kismama, akinek pattanásoktól mentes arca ragyog, egészséges és dús haja fénylik, páratlan szépségének hatására pedig megfordulnak utána az utcán. Aztán szembesülnek a valósággal. (Tisztelet a kivételnek.)

Elöljáróban annyit azért gyorsan leszögeznék, hogy nem panaszkodni akarok, és véletlenül sem akarom azt a látszatot kelteni, mintha nem lennék nagyon boldog az első másodperctől kezdve, hogy két csíkot mutatott a terhességi teszt.Ugyanakkor rohadtul elegem van a terhes nőkkel szembeni elvárásokból, és a sok okosból is. Ők azok, akik — ha kéred, ha nem — tutira megmondják a frankót, mert már van 1-2-3 gyerekük. (Férfiakat is beleértve!) Azért írok a terhességemről, hogy megnyugtassam azokat, akik hozzám hasonlóan nem ragyognak a nap 24 órájában és szarul érzik magukat attól, hogy nem felelnek meg a terhes nőkről kialakult idealizált képnek. Nekik üzenem: nem vagytok egyedül!

Terhességem 15. hetében járok, és ezidáig nagyon kevés közhely bizonyult igaznak:

— kezdetektől nem tudok aludni — pedig aluszékonynak kellene lennem;

— le kellett vágatnom a hátam közepéig érő hosszú hajamat, annyira hullott és zsírosodott – pedig azt mondták, dúsabb, fényesebb lesz;

— folyamatosan küzdök a pattanásokkal — pedig azt mondták, makulátlan lesz az arcbőröm;

— már az első trimeszterben 5 kilót híztam, pedig azt mondták, ilyenkor sok kismama még le is dob pár kilót.

Kicsit szégyelltem is magam és félve mertem elmondani még a legjobb barátnőmnek is, hogy egyelőre nem ez életem legcsodálatosabb időszaka. Mostanra azonban elfogadtam, hogy soha nem leszek az a földöntúli szépségű kismama, aki a különböző magazinok címlapján mosolyog, és megtanultam azt is, hogy ne dőljek be a terhességről szóló — nem tudom másként kifejezni — polkorrekt cikkeknek sem, különben előbb-utóbb begolyózok, és tönkreteszem még azokat a pillanatokat is, amik tényleg csodálatosak lehetnének ez alatt a 9 hónap alatt.Helyette inkább leírom, hogy VALÓJÁBAN milyen a terhesség, és bízom benne, hogy sokan megkönnyebbülten sóhajtanak majd fel a képernyők előtt, hogy nem csak ők lógnak ki a sorból.

Nem állítom, hogy mindenki ezekkel a problémákkal szembesül, hiszen – és ez kivételesen igaz – minden terhesség más, de a lényegre rámutat: ne szégyelld, ha nem felelsz meg a kismamákról kialakított hazug képnek.

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően

közeleg a tél

Nincs egyetértés az uniós tagországok között a migránsok elosztását illetően, mivel a nyugatiak úgy akarnak megszabadulni az oktalanul beengedett migránsoktól, hogy szét akarják osztani azok között, akik megvédték magukat és nem engedték be őket a saját országunkba, mint például Magyarország - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az európai uniós tagállamok kétnapos csúcstalálkozójára érkezve, magyar újságíróknak nyilatkozva.

Terroristákat fogtak Brüsszelben

Négy embert őrizetbe vettek a belga hatóságok a két nappal ezelőtti brüsszeli merényletkísérlettel kapcsolatban.

A nap karikatúrája a 888-on

A nap karikatúrája a 888-on

8)8)8

Holnap előjönnek Lajos emberei

A Herzog-örökösök a magyar múzeumokat perelhetik a dollármilliókat érő gyűjteményért

A Herzog-örökösök a magyar múzeumokat perelhetik a dollármilliókat érő gyűjteményért

közeleg a tél

A Bloomberg közlése szerint megszületett az amerikai fellebbviteli bírósági ítélete, amely szerint a magyar állam a továbbiakban nem szerepelhet alperesként a Herzog-örökség ügyében. Az amerikai jogértelmezés szerint erre az ügyre nem vonatkozik a joghatósági mentesség az USA bíróságain, így a Herzog-örökösök ezután közvetlenül a gyűjteményt őrző magyarországi múzeumok ellen indíthatnak peres eljárásokat.

Nem tökölnek többet a hollandok a migránsokkal

Októbertől fel kell esküdniük a holland értékekre azoknak a migránsoknak, akik integrációs kurzusokon vesznek részt, illetve állampolgárságot kérelmeznek.

Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali

Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali

amerika, london, párizs

2016-ban mindössze egyetlenegy jobboldali terrortámadás történt. Baloldalon: huszonhét. Nahát-nahát, a baloldaliak mégsem annyira békés polgári elégedetlenkedők, mint ahogy állítják magukról?

Pert nyert egy magyar a román csendőrök ellen

Egy kicsit jobb lehet ma minden erdélyi magyarnak a hír hallatán, van még remény!

Vitás kérdés: szülés után 24 órával hazaküldhetik az anyákat a babákkal

Vitás kérdés: szülés után 24 órával hazaküldhetik az anyákat a babákkal

közeleg a tél

Akár már a szülést követően 24 órával elbocsáthatják a kórházból az anyát az újszülött babával egy friss rendeletmódosítás tervezete szerint - tudta meg a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére