Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
szatén
 
 
 
 

Bye-bye píszi, terhes vagyok! - várandósblog a 888-on

2017. február 6. 19:28

1. rész

A nő életének legszebb időszaka, gyönyörű leszel, ragyogni fogsz... ilyen és ehhez hasonló közhelyekkel bombáznak a különböző, elsősorban női témákkal foglalkozó oldalak, és általában ezzel a reakcióval szembesülsz, amikor másoknak is elbüszkélkedsz arról, hogy kisbabát vársz. Nem csoda, ha ezek után minden terhes nő arra számít, hogy belőle lesz a legszebb kismama, akinek pattanásoktól mentes arca ragyog, egészséges és dús haja fénylik, páratlan szépségének hatására pedig megfordulnak utána az utcán. Aztán szembesülnek a valósággal. (Tisztelet a kivételnek.)

Elöljáróban annyit azért gyorsan leszögeznék, hogy nem panaszkodni akarok, és véletlenül sem akarom azt a látszatot kelteni, mintha nem lennék nagyon boldog az első másodperctől kezdve, hogy két csíkot mutatott a terhességi teszt.Ugyanakkor rohadtul elegem van a terhes nőkkel szembeni elvárásokból, és a sok okosból is. Ők azok, akik — ha kéred, ha nem — tutira megmondják a frankót, mert már van 1-2-3 gyerekük. (Férfiakat is beleértve!) Azért írok a terhességemről, hogy megnyugtassam azokat, akik hozzám hasonlóan nem ragyognak a nap 24 órájában és szarul érzik magukat attól, hogy nem felelnek meg a terhes nőkről kialakult idealizált képnek. Nekik üzenem: nem vagytok egyedül!

Terhességem 15. hetében járok, és ezidáig nagyon kevés közhely bizonyult igaznak:

— kezdetektől nem tudok aludni — pedig aluszékonynak kellene lennem;

— le kellett vágatnom a hátam közepéig érő hosszú hajamat, annyira hullott és zsírosodott – pedig azt mondták, dúsabb, fényesebb lesz;

— folyamatosan küzdök a pattanásokkal — pedig azt mondták, makulátlan lesz az arcbőröm;

— már az első trimeszterben 5 kilót híztam, pedig azt mondták, ilyenkor sok kismama még le is dob pár kilót.

Kicsit szégyelltem is magam és félve mertem elmondani még a legjobb barátnőmnek is, hogy egyelőre nem ez életem legcsodálatosabb időszaka. Mostanra azonban elfogadtam, hogy soha nem leszek az a földöntúli szépségű kismama, aki a különböző magazinok címlapján mosolyog, és megtanultam azt is, hogy ne dőljek be a terhességről szóló — nem tudom másként kifejezni — polkorrekt cikkeknek sem, különben előbb-utóbb begolyózok, és tönkreteszem még azokat a pillanatokat is, amik tényleg csodálatosak lehetnének ez alatt a 9 hónap alatt.Helyette inkább leírom, hogy VALÓJÁBAN milyen a terhesség, és bízom benne, hogy sokan megkönnyebbülten sóhajtanak majd fel a képernyők előtt, hogy nem csak ők lógnak ki a sorból.

Nem állítom, hogy mindenki ezekkel a problémákkal szembesül, hiszen – és ez kivételesen igaz – minden terhesség más, de a lényegre rámutat: ne szégyelld, ha nem felelsz meg a kismamákról kialakított hazug képnek.

OLVASTAD MÁR?

szatén
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Egy hatalmas villanás szelte át az űr sötétjét

Két neutroncsillag ütközése során keletkezett gravitációs hullámokat figyeltek meg a LIGO-Virgo tudományos együttműködés kutatói. A legújabb felfedezéssel a gravitációs hullámok mellett már optikailag megfigyelhető jeleket is sikerült detektálni, ami a "többcsatornás csillagászat" megszületéséhez vezetett.

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

amerika, london, párizs

Növekedett a migránsok száma Bosznia-Hercegovinában.

Így búcsúzott Bernd Storck

Így búcsúzott Bernd Storck

hajrá, magyarok!

A labdarúgó-válogatott volt edzője búcsúzóul elmondta, hogy a fejlődés már elindult a magyar labdarúgásban, és további alázatos munkával fenn is tartható.

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

amerika, london, párizs

Bár nagyon kicsi az esély arra, hogy engedélyezzék a teljes testet elfedő, a muszlim nők számára kötelezően hordandó ruhadarab betiltását, Québec mégis szigorítana.

Afrikában legyenek a hotspotok, ne Európában!

A Migrációkutató Intézet szerint afrikai hotspotok létrehozása jelentősen csökkentené a Földközi-tengernél tapasztalható migrációs nyomást, orvosolná a katasztrofális líbiai humanitárius helyzetet, és apasztaná az embercsempész és dzsihadista csoportok bevételeit.

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

amerika, london, párizs

Bruno Jost különleges nyomozó lezárta a berlini terrortámadással kapcsolatos vizsgálatát. Az eredményekből kiderült, hogy a rendőröknek lehetősége volt még időben elkapni Amrit.

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

amerika, london, párizs

Steve Bannon, Donald Trump elnök egykori tanácsadója és a Breitbart News ügyvezető elnöke arra figyelmeztetett, hogy hiba megbízni a Szilícium-völgy uraiban és a washingtoni elitben.

Szabadon bűnözhetsz két hétig Budapesten

Van egy felfestett buszsáv, amit büntetlenül lehet használni, csak épp senki sem tud róla.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére