Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Az ukrajnai háborúban az Iszlám Állam volt harcosai is részt vesznek

2019. január 4. 18:30

A The Times magazin egy olyan riportcikket közölt, amely szerint az ukránok oldalán harcoló csecsen katonák közül többen is elismerték, hogy korábban az Iszlám Állam dzsihadista harcosai voltak, Irakban és Szíriában kaptak katonai kiképzést, illetve ott részt vettek a harcokban is.

A The Times magazinnak a „Putyin a mi ellenségünk is” című riportcikke legfőképpen arról tájékoztat, hogy a hivatalos ukrán hadsereg részeként, az orosz szakadárok elleni harc érdekében csecsen önkéntesekből felállított Sheikh Mansur zászlóalj tagjai azért harcolnak Kelet-Ukrajnában, mert így felléphetnek legfőbb ellenségeik, Oroszország és Vlagyimir Putyin ellen. A Times ennek megfelelően megszólaltatta a Sheikh Mansur csecsen zászlóalj parancsnokát, Muslim Cheberloevskyt is a cikkben, aki elmondta, hogy ő és a többi csecsen származású önkéntes is azért vállalta az ukrán állami hadsereg kötelékében való harcot, mert az ukránokéval közös az ellenségük, ami Oroszország és Putyin elnök.

Muslim Cheberloevsky

Ugyanakkor az írás a csecsenekkel összefüggésben még egy teljesen más összefüggésről is említést tesz. Mégpedig arról, hogy az Ukrajnában katonáskodó csecsenek elmondása szerint tagjaik között többen is az Iszlám Államtól kaptak kiképzést Irakban és Szíriában, ezek az emberek dzsihadistákként még harcoltak is az iszlamista terrorállam oldalán.

A kelet-ukrajnai donbaszi és luhanszki orosz szakadár területek határain kialakult furcsa hibrid háborúban egyébként mindkét oldalon részt vesznek a harcokban csecsen fegyveresek önkéntesekként. Így volt ez egyébként az iraki és a szíriai frontokon is, ahol szintén mindegyik oldalon aktívan részt vettek a városias környezetekben megvívott utcai gerillaharc gyakorlott szakértőinek számító csecsen harcosok.

Az ukrán állami hadseregben harcoló Sheikh Mansur csecsen zászlóalj tagjainak a száma 100-150 főre tehető, akik közül a moszkvai hatóságok sokakat oroszországi terrorcselekmények elkövetésében való részvétellel vádolnak.

Tavaly az egyik orosz nemzetbiztonsági szolgálat, az FSZB őrizetbe vette az addig ukrán hadseregben harcoló egyik csecsen katonát Oroszországban, miután Kijev átadta a több terrorista tevékenységben is bizonyítottan bűnösnek tartott katonát.

Az orosz sajtóban közölt hírek szerint az őrizetbe vett csecsen férfi az oroszországi iszlamista terrorszervezetekben való aktivitása mellett korábban részt vett az Iszlám Állam oldalán a szíriai háborúban is.

Omina Okuyeva csecsen önkéntes harcos

A csecsen harcosok Iszlám Állammal való szoros kapcsolatának a The Times cikkében saját maguk által megtett elismerése érdekes, új helyzetet teremtett.

Az orosz szakadár erők elleni kijevi katonai akcióban – amelyet az ukrán kormány terror ellenes műveletnek nevez hivatalosan – ugyanis ezek szerint az Iszlám Állam által Irakban és Szíriában kiképzett csecsen önkéntesek is részt vesznek jelenleg az ukrán állam oldalán.

Az ukrán állam oldalán harcoló csecsenek személyében pedig az Iszlám Állam által kiképzett fegyveresek jelenleg egy olyan európai állam hadseregének a kötelékében harcolnak, amely az EU és a NATO tagja szeretne lenni.

Nem most először kerültek a nemzetközi sajtó érdeklődésének a körébe az ukrajnai katonai konfliktusban részt vevő csecsen harcosok. A The New York Times is foglalkozott már a csecsen önkénteseknek a sok jogi és etikai kérdést felvető ukrajnai ténykedésével.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

amerika, london, párizs

Sawsan Chebli, az SPD képviselője szerdán tweetelt arról, hogy ez egy teljesen hétköznapi kifejezés a muszlimok körében, és nem szabadna démonizálni.

Brüsszelben mi sem természetesebb a korrupciónál

Ezért is kell lecserélni a bevándorláspárti brüsszeli elitet.

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

kinyílott a pitypang

Megint kimutatta foga fehérjét a liberális sajtó: szerintük az a kívánatos, ha a bevándorlásellenes hangokat elhallgattatják, hogy minél kevesebb emberhez jussanak el a migrációt ellenző üzenetek.

Magyarország olyan csatákat tudott megnyerni, amikről sokan álmodni sem mernek

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője és a 888.hu publicistája értékelte hazánk teljesítményét a köztévében.

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

kétharmad

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár egy videóban reagált Judith Sargentini 15 perces videóüzenetére.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma!

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

amerika, london, párizs

Migránsoknak emléket állító obeliszket állítottak fel Kasselben.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére