Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
censored
 
 
 
 

Az oltáselleneseknek is jár a szólásszabadság!

2019. március 19. 18:50

Veszélyeztetik a gyerekeink életét, de attól még megilleti őket a szabad szólás joga.

Az oltásellenes csoportok szentül hiszik minden orvosi vizsgálat, kutatási eredmény és a józan ész ellenére, hogy a védőoltás nemhogy megelőzné bizonyos, akár halálos kimenetelű betegségek terjedését, de még nagyobb károkat is okoz. Ők azok az emberek, akiknek nem számít hányszor bizonyítják, hogy egyik oltás sem okoz autizmust, mégis szembeszállnak a gyerekorvossal, kioktatják a védőnőt, és meggyőződésük, hogy a gyerekük egészsége érdekében teszik mindezt. Az orvostudomány évtizedek óta dolgozik azon, hogy a megelőzhető – és egyébként súlyos tüneteket és szövődményeket okozó – kórokozókkal szemben védettséget biztosítsanak, megállítva ezzel a pusztító járványokat. Az oltásellenesek pedig ellenük dolgoznak, YouTube-csatornákon, Facebook-oldalakon, csoportokban prédikálnak, téves és teljesen tudománytalan információkat terjesztenek és hergelik egymást.

A közösségi oldalak viszont hadat üzentek az oltáselleneseknek.  

Kizárják tartalmaikat az automatikus tartalomajánló rendszereikből, és tiltják reklámjaikat a hirdetési felületeken. Vagyis korlátozzák a szólásszabadsághoz való jogukat. Ez viszont kontraproduktív.

Bár az orvostudományból nem érdemes hitkérdést csinálni, és attól még, hogy az oltásellenes életmód egyértelműen káros, mégis egy szabadon választott életforma. A probléma ott kezdődik, hogy az oltásellenesek gyerekei ki vannak szolgáltatva szüleik életellenes életmódjának. Szerencsére itthon a gyámügy közbeavatkozik, ha a kötelező oltást nem kapja meg a gyerek. Ez ugyanis elhanyagolásnak számít, ami a gyermekbántalmazás egyik kategóriája. Mire a gyámügy elér valamilyen eredményt, az időt igényel, ez idő alatt az oltatlan gyerek pedig ki van téve azoknak a járványok által okozott veszélyeknek, amikkel szemben egy beoltott gyerek védve van. Persze az oltásellenesek meg van győződve arról, hogy ők az igazság zászlóvivői, és mindenki más – a gyógyszerlobbival az élen – csak el akarja hallgattatni őket. Azzal, hogy korlátozzák tartalmaikat a közösségi média felületein, csak erősebb önigazolásokat tudnak legyártani maguknak.

Arról nem beszélve, hogy szabadságjogot ilyen önkényesen senkitől nem lehet megvonni.

Az oltáselleneseknek is jár a szólásszabadság!

John Stuart Mill szerint az egymással vitatkozó nézetek hozzák felszínre az igazságot. Ha korlátozzuk a vita lehetőségét, illetve a szólásszabadságot, ami lehetőséget ad ezeknek a vitáknak, akkor a fény útját álljuk el.

Azzal, hogy a Facebook elrejti ezeket az oltásellenes tartalmat és vele a termékeny vitákat, a sötétséget támogatja.

Én be fogom oltatni a gyerekeimet, mert felelősséggel tartozom irántuk. És ezt javaslom minden szerető, gondoskodó szülőnek.

Szembe kell szállni az oltásellenes csoportokkal. Van helye a kritikának és a vitának. De nem lehet megtiltani az oltáselleneseknek, hogy beszéljenek életmódjukról. A szólásszabadság őket is megilleti. Ők így adnak teret a fényt hozó vitáknak. A hülyeség ellen pedig úgysincs oltás.

OLVASTAD MÁR?

censored
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Közel 16 millió focipályányi erdőterület pusztult el 2018-ban

Közel 16 millió focipályányi erdőterület pusztult el 2018-ban

ökojobb

Az ökoszisztémára leselkedő legnagyobb veszélyt a trópusi esőerdők eltűnése jelenti.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek lesznek ma!

A spanyol bevándorlásellenesek is falat építenének a migránsok ellen

A spanyol bevándorlásellenesek is falat építenének a migránsok ellen

amerika, london, párizs

A spanyol belpolitikában egyre népszerűbbé váló VOX párt kijelentette, mit kezdene a bevándorlási válsággal: megmászhatatlan falat húznának a migránsok megállítására.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Csodák márpedig nincsenek - legalábbis a Magyar Kupában biztosan nem

Csodák márpedig nincsenek - legalábbis a Magyar Kupában biztosan nem

hajrá, magyarok!

A Magyar Kupa elődöntőjében lejátszott szerdai mérkőzéssel folytatódik a Pörge szurkol!

Szijjártó: elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény, Porosenko szellemiségét idézi

Szijjártó: elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény, Porosenko szellemiségét idézi

kétharmad

Elfogadhatatlannak nevezte a csütörtökön megszavazott ukrán nyelvtörvényt Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának úgy nyilatkozott: a magyar nemzeti közösség jogait sértő törvény Petro Porosenko távozófélben lévő elnök szellemiségét idézi, aki magyarellenes politikát folytatott.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére