Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Az európai illetékesek tagadják a valóságot a migránsválságról"

2018. augusztus 3. 13:50

PÁRIZS, 13:50

A Le Figaro Chantal Delsol francia filozófustól egy szokatlanul őszinte és kritikus írást közölt a migrációs válsághelyzetre adott rossz nyugat-európai reakciókról. A tudós elismeréssel szól Orbán Viktor és Sebastian Kurz Európa megvédésére tett erőfeszítéseiről, ugyanakkor pedig álszentséggel és bűnös hibákkal vádolja meg a migrációt gondolkodás nélkül támogató politikai erőket.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Sebastian Kurz osztrák kancellár bevándorlási politikáját elemezte Chantal Delsol francia filozófus a Le Figaro című konzervatív francia napilap pénteki számában. Azt feszegette, hogy miért elképzelhetetlen Európában valódi vitát folytatni a második világháborút követő évtizedek "legnyugtalanítóbb és legéletbevágóbb" kérdéséről, a bevándorlásról.

A francia filozófus szerint sajnálatos, hogy a közép-európai országok bevándorlási kérdésekben képviselt álláspontját barbárságként fogadják, miközben Nyugat-Európában lehetetlen vitázni a bevándorlásról, mert csak egyetlen állítás megengedhető, az, hogy "humanista kultúraként erkölcsi kötelességünk befogadni az ajtónkon kopogtató elesetteket".

Az állítás mérséklése vagy megkérdőjelezése pedig politikailag nem korrekt"

– mutatott rá.

Vezetőink – Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német kancellár – bevallottan kizárólag azért korlátozzák a befogadást, hogy elejét vegyék a populisták megerősödésének – írta.

Orbán Viktor júniusban, Helmut Kohl néhai német kancellár halálának évfordulóján a közép-európai kultúra egyik legfontosabb jelképére hivatkozott: a kereszténység védőbástyájára.

A történelem folyamán gyakorlatilag ezek voltak azok az országok, amelyek feltartóztatták a barbár inváziókat, és ezzel – a földrajzi helyzet kötelez – védték Nyugat-Európát"

– emlékeztetett Delsol.

Orbán szerint az lenne a valódi könyörületesség, ha kapuink szélesre tárása helyett segítenénk az elmaradottak fejlődését – tette hozzá a filozófus.

Az elmélet természetesen vitatható: a fejlődés segítése hosszú távra szól, míg a probléma nagyon rövid távú; illetve lehet-e a barbárok invázióihoz hasonlítani a szegények menedéket kérő tömegét? De végtére is a nyugati közvélemény csak saját magával beszél, és így nem vitázik. Emellett pedig azt sem tudja, mit jelent a kereszténység védőbástyája, és nem is akarja tudni"

– írja a francia filozófus.

Delsol szerint bár Kurz másképpen érvelt, ugyanolyan megbotránkozást keltett. A fiatal osztrák kancellár nem a befogadást, hanem annak módját kérdőjelezte meg. Kurz szerint nem engedhető meg, hogy a befogadottak eltorzítsák a befogadó ország kultúráját – írta Delsol.

Néhány hete európai illetékesek és a média egy része azt a nótát fújja, hogy nincs is migrációs válság. Tagadják a valóságot, hogy ne kelljen szembenézniük vele. [...] Van abban valami gyalázatos, hogy el akarják velünk hitetni: a válságos helyzet megszűnt létezni, mintha mi, a választók sötét idióták lennénk"

– írta a szerző, aki szerint épp ezért nincs szükség bekötött szemű, humanista és anyámasszony katonája kormányokra.

Nyitott szemű humanista kormányokra van szükségünk, olyanokra, amelyek képesek megfogalmazni követeléseiket akkor is, ha éppen jóindulatot tanúsítanak – emelte ki végül a jelenlegi francia migrációs válságkezeléssel elégedetlen filozófus. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

kétharmad

Nem sokkal azután, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Soros-Sargentini-jelentést, Nadine Morano francia jobboldali politikus kitett egy posztot az Instagram-oldalára, melyben hosszasan méltatta a magyar miniszterelnököt, amiért megvédi a nemzeti szuverenitást.

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

kétharmad

Brüsszel "elfelejtette" elküldeni azt a pénzt, amelyet a magyar határvédelemre szántak.

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

Vége lehet a boros estéknek

Vége lehet a boros estéknek

century-on

A szőlőt megviseli a klímaváltozás. Kevesebb terem és más a minősége.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére