Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Az Amnesty International kínos helyzetbe keveredett

2018. június 6. 08:51

Az Amnesty International a tegnapi napon nagyon készült az Alkotmánybíróság döntésére a felsőoktatási törvény módosítása és a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény kapcsán. Annyira, hogy a Soros által finanszírozott szervezet már azelőtt - véletlenül - elérhetővé tette a későbbre szánt közleményeinek a szövegét, hogy egyáltalán megszülettek volna a döntések. Majd újabb fordulat következett: végül olyan döntés született, amire nem számítottak.

Az Alapjogokért Központ vezetője, Szánthó Miklós egy Google-keresés során talált rá az Amnesty International előre legyártott közleményeire, amelyekben a tegnapi döntésre reagált volna a szervezet.

Mint ismert, az Alkotmánybíróság a két említett ügy kapcsán úgy határozott, hogy a döntést későbbre halasztja, mivel megvárja az Európai Unió Bíróságának állásfoglalását.

"A mai döntés nagy győzelem a magyar civil szervezeteknek és az egész társadalomnak. Az Alkotmánybíróság megerősítette, amit eddig tudtunk: a törvény, amelynek az volt a célja, hogy elhallgattassa a kritikus hangokat, és az orosz "külföldi ügynök" törvényt másolta, nincs helye Magyarországon" – mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

"Az Alkotmánybíróság mai döntésével elmulasztotta a lehetőséget, hogy igazságot szolgáltasson. A külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról elnevezésű törvénynek, amelynek célja, hogy elhallgattassa a kritikus hangokat és az orosz "külföldi ügynök" törvényt másolta, egyszerűen nincs helye Magyarországon" – mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Ezek álltak a tegnapi közlemények piszkozatában, amelyet végül Szánthó megtalált és kitett az Alapjogokért Központ Facebook-oldalára.

Füttyent az Amnesty, ugrik a HVG

Az Amnesty Internationalt igen sűrűn méltató HVG rá is ugrott az ügyre és telefonon hívták Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ vezetőjét, hogy hogyan kerülhetett a kezébe a két közlemény piszkozata. (Gondolom, ismét a kormány összeesküvését sejtették az ügy mögött).

Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ vezetője.

Szánthó elmondta, hogy egy egyszerű Google-keresés segítségével talált rá a közleményekre. A HVG tech-csapata rá is vetette magát a témára, és sikerült nekik is megtalálniuk a két piszkozatot.

Szánthóban felmerült a kérdés, nem roppant kínos-e az Amnesty számára, hogy egy még meg sem született döntésről előre prejudikálva készítenek be sajtóközleményeket, kétféle módon is megelőlegezve a döntés tartalmát – írta a lap. Gyorsan megkeresték az Amnesty sajtósát, aki szintén megerősítette, hogy náluk van a hiba, az ő IT-rendszerük működése miatt kerülhettek ki előbb a közlemények. Szánthó szavaira reagálva elmondták, hogy nem prejudikáltak, csak felkészültek a várható döntésekre.

Ám a valóság azt mutatja, hogy nem voltak elég alaposak.

Se döntés, se közlemény

Ugyanis végül egy harmadik verzió valósult meg: mint fentebb írtuk, az Ab elhalasztotta a döntést. Erre végül az Amnesty már nem reagált, legalábbis sem az oldalukon, sem az MTI-ben nem találtunk hivatalos közleményt, amelyben bármit is reagáltak volna a döntésre.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Párbeszéd szerint a kormány hibája, hogy szopófantom kísértett Kőbányán

A baloldallal és az MSZP-vel kapcsolatban már megszokhattuk a csúsztatások, ferdítések és hazugságok áradatát a párt kommunikációjában. Azért időről időre még mindig sikerül meglepetést okozniuk. Ezúttal Burány Sándor értelmezte sajátosan a valóságot.

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére