Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Az Amnesty International kínos helyzetbe keveredett

2018. június 6. 08:51

Az Amnesty International a tegnapi napon nagyon készült az Alkotmánybíróság döntésére a felsőoktatási törvény módosítása és a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény kapcsán. Annyira, hogy a Soros által finanszírozott szervezet már azelőtt - véletlenül - elérhetővé tette a későbbre szánt közleményeinek a szövegét, hogy egyáltalán megszülettek volna a döntések. Majd újabb fordulat következett: végül olyan döntés született, amire nem számítottak.

Az Alapjogokért Központ vezetője, Szánthó Miklós egy Google-keresés során talált rá az Amnesty International előre legyártott közleményeire, amelyekben a tegnapi döntésre reagált volna a szervezet.

Mint ismert, az Alkotmánybíróság a két említett ügy kapcsán úgy határozott, hogy a döntést későbbre halasztja, mivel megvárja az Európai Unió Bíróságának állásfoglalását.

"A mai döntés nagy győzelem a magyar civil szervezeteknek és az egész társadalomnak. Az Alkotmánybíróság megerősítette, amit eddig tudtunk: a törvény, amelynek az volt a célja, hogy elhallgattassa a kritikus hangokat, és az orosz "külföldi ügynök" törvényt másolta, nincs helye Magyarországon" – mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

"Az Alkotmánybíróság mai döntésével elmulasztotta a lehetőséget, hogy igazságot szolgáltasson. A külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról elnevezésű törvénynek, amelynek célja, hogy elhallgattassa a kritikus hangokat és az orosz "külföldi ügynök" törvényt másolta, egyszerűen nincs helye Magyarországon" – mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Ezek álltak a tegnapi közlemények piszkozatában, amelyet végül Szánthó megtalált és kitett az Alapjogokért Központ Facebook-oldalára.

Füttyent az Amnesty, ugrik a HVG

Az Amnesty Internationalt igen sűrűn méltató HVG rá is ugrott az ügyre és telefonon hívták Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ vezetőjét, hogy hogyan kerülhetett a kezébe a két közlemény piszkozata. (Gondolom, ismét a kormány összeesküvését sejtették az ügy mögött).

Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ vezetője.

Szánthó elmondta, hogy egy egyszerű Google-keresés segítségével talált rá a közleményekre. A HVG tech-csapata rá is vetette magát a témára, és sikerült nekik is megtalálniuk a két piszkozatot.

Szánthóban felmerült a kérdés, nem roppant kínos-e az Amnesty számára, hogy egy még meg sem született döntésről előre prejudikálva készítenek be sajtóközleményeket, kétféle módon is megelőlegezve a döntés tartalmát – írta a lap. Gyorsan megkeresték az Amnesty sajtósát, aki szintén megerősítette, hogy náluk van a hiba, az ő IT-rendszerük működése miatt kerülhettek ki előbb a közlemények. Szánthó szavaira reagálva elmondták, hogy nem prejudikáltak, csak felkészültek a várható döntésekre.

Ám a valóság azt mutatja, hogy nem voltak elég alaposak.

Se döntés, se közlemény

Ugyanis végül egy harmadik verzió valósult meg: mint fentebb írtuk, az Ab elhalasztotta a döntést. Erre végül az Amnesty már nem reagált, legalábbis sem az oldalukon, sem az MTI-ben nem találtunk hivatalos közleményt, amelyben bármit is reagáltak volna a döntésre.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

ökojobb

Horváth Iván erdőmérnököt, a Pro Silva Hungaria elnökét kérdeztük arról, hogy miért van egyre több erdőtűz a Földön, valamint tényleg pusztítóbbak-e a tüzek most, mint egykor voltak. Arra is választ kaptunk, hogy Magyarország mennyire van veszélyben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére