Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Angela Merkel köszöntője arab felirattal

2015. december 24. 19:28

BERLIN, 19:28

Az integrációért felelős német államminiszter szerint feliratozni kellene arab nyelven a német államfő karácsonyi és a kancellár újévi televíziós beszédét.

Fotó: AFP

Aydan Özoguz államminiszter asszony szerint szép lenne, ha a bevándorlók is érthetnék, hogy Németország hogyan is ünnepli a karácsonyt. Ebből kifolyólag érdemes lenne a közszolgálati televízióknál elérhetővé tenni az idegen nyelvű feliratokat a szövetségi elnök karácsonyi televíziós beszédénél és a kancellár újévi üdvözleténél is.

A felvételekhez például arab feliratokat kellene készíteni"

– fejtette ki megosztó álláspontját a szociáldemokrata pártot képviselő integrációs államminiszter asszony.    

A migránsok első számú célpontjaként számon tartott Németországban egyébként az elmúlt hónapokban egyre gyakoribbak a menekülttáborokat célzó gyújtogatások. A legfrissebb összegzések szerint több mint 600 ilyen eset szerepel a német rendvédelmi szervek nyilvántartásaiban. A német állam bukott bevándorlás-politikája nagyban hozzájárult, hogy a lakosság jó része elveszítette bizalmát a nagyobb pártokban, ezáltal közvetetten ahhoz is, hogy előretörtek a szélsőjobboldali német pártok is.

Joachim Gauck, német szövetségi elnök beszédét december 25-én, este sugározza a német, országos közszolgálati televízió. Az elnök nyílt vitát sürgetett a menekültválság kezeléséről, miközben hangsúlyozta, hogy a vita nem az együttélés zavaráról tanúskodik, hanem a demokrácia részét képezi. 

Az elnök szerint ügyelni kell arra is, hogy a migráció jelentette kihívás ne vezessen megosztottsághoz, a döntéshozóknak pedig olyan intézkedéseket kell tenniük, amelyek tekintetbe veszik polgáraink jólétét, de nem hagyják figyelmen kívül a bevándorlókat. 

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek utolsó lehetőségük lesz arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére