Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Amerikai segítséggel két év alatt 150 ezer fővel nőtt az ukrán hadsereg létszáma

2017. november 14. 21:08

YAVORIV, 21:00

Az Egyesült Államok kiképzési és egyéb támogatásainak köszönhetően sikeresen zajlik az ukrán hadsereg létszámbeli és minőségbeli fejlesztése is. Amerikai katonai források szerint – nem kis részben – az USA katonai kiképzési támogatásának is köszönhetően, két év alatt 100 ezerről 250 ezerre sikerült növelni az ukrán hadsereg létszámát, miközben az új katonák már NATO-kompatibilis, korszerű harcászati kiképzésben részesülhettek.

A Defense One cikke szerint az elmúlt két évben az Egyesült Államok egy egész hadseregre való katona kiképzését segítette Ukrajnában.

Az Egyesült Államok a Krím 2014-es elszakítása óta segít Ukrajna fegyveres erőinek megerősítésében. Azóta a kezdetben 100 ezer fős ukrán katonai haderő létszámát – az amerikai segítséggel – sikerült 250 ezer főre növelni. 

55 naponként képezünk ki egy új zászlóaljat"

– mondta el az amerikai kiképzői tevékenységgel összefüggésben a lapnak Kayla Christopher, az Egyesült Államok Nemzeti Gárdájának kapitánya, aki a multinacionális kiképzőcsoport  szóvivője, Nyugat-Ukrajna Yavoriv harci kiképzési központjában. A 300 fős amerikai katonai kiképző kontingens eddig mintegy hét zászlóaljat képzett ki. 

Christopher kapitány katonai egysége lényegében az amerikai katonai segítség keretében az ukrán hadsereg kiképzőinek felkészítését végzi.

Lényegében azt próbáljuk elérni, hogy az ukránoknak legyen egy olyan saját harci képzési központjuk, mint amilyen például az amerikai hadsereg Országos Kiképzési Központja Fort Irwinben, Kaliforniában vagy mint amilyen a Fort Polk Közös Képességképző Központ Louisianában."

– tette hozzá Kayla Christopher.

Az amerikai katonák szerint komoly feladatuk volt a kiképzési ismeretek átadásával, mivel a "poszt-szovjet térség hadseregeire jellemző" korrupció és szakmai hiányosságok miatt nekik teljesen az alapoktól kellett újjáépíteniük az ukrán hadsereg oktatási infrastruktúráját.

Az Egyesült Államok eddig komoly fegyvereket nem, pusztán nem halálos katonai segítséget küldött Ukrajnának. Olyan eszközöket, mint Humveek, orvosi felszerelések, golyóálló mellények és radarok. James Mattis védelmi miniszter még januárban azt nyilatkozta, hogy hamarosan talán Javelin tankelhárító rakétákat is szállíthat az USA Ukrajnának, azonban azóta hivatalosan még nem érkezett hír ilyen eszközök átadásáról.

Christopher kapitány egysége – az USA kormányának meghatározása szerint – a terrorizmus elleni ukrán harchoz nyújt támogatást. Az ukrán és amerikai hivatalos álláspont szerint a szakadár kelet-ukrajnai területeken nem orosz szeparatisták ellen zajlik a harc, hanem terroristák ellen lép fel az ukrán kormány. Ennek megfelelően a Donyeck és Donbassz környéki területeket az Egyesült Államok katonái Anti Terrorista Műveleti Területnek (ATO) hívják.

A hivatalos ukrán adatok szerint a kelet-ukrajnai harcok kirobbanása óta  legalább 10 225 katona és civil lakos halt meg a térségben, miközben 24 500 a sérültek száma. A harcokban megölt civilek többségét, 55 százalékát tank és tüzérségi lövedékek ölték meg, 36 százalékukat robbanószerkezetek (IED, improvised explosive device – improvizált robbanószerkezetek), a kézi lőfegyverek lövedékei pedig az áldozatok 9 százalékának okozták halálát. Az otthonát 1,6 millió ember kényszerült elhagyni. A hadifogságba került katonák számáról nincsenek hivatalos adatok. Számukat több száz és több ezer közé teszik az eltérő becslések.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Mélyrepülésben van Soros korábbi elnökjelöltje

Mélyrepülésben van Soros korábbi elnökjelöltje

amerika, london, párizs

Hillary Clinton népszerűsége továbbra is mélyrepülésben van, több mint 15 százalékot vesztett a másfél évvel ezelőtti elnökválasztás óta.

Szíria miatt ülnek össze az oroszok a NATO-val

Az azerbajdzsáni Bakuban találkozik csütörtökön Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök és Curtis Scaparrotti, a NATO európai erőinek főparancsnoka, hogy megvitassa a szíriai helyzetet.

Ha férfi vagy, rád nem vonatkozik a #MeToo

Ha férfi vagy, rád nem vonatkozik a #MeToo

bulvár

A szexuálisan bántalmazottak és megerőszakoltak védelmében indított MeToo-kampányról kiderült, hogy igenis válogat az áldozatok között, hiszen csak a nőket védelmezi. Hiába él rengeteg olyan férfi is a Földön, akiket bántalmaztak, a többségük úgy érzi, cserben hagyták őket, ezért kampányt indítanak a MeToo ellen.

Egyre több városnak van elege a liberális Kalifornia migránssimogatásából

Egyre több városnak van elege a liberális Kalifornia migránssimogatásából

amerika, london, párizs

Kalifornia a Trump-ellenes "harc" zászlóvivőjeként aposztrofálta magát, ám számos város elégelte meg a főleg illegális bevándorlóknak kedvező szélsőliberális vezetést.

Az év eleje óta már 300 dzsihadistát ítéltek halálra Irakban

Az iraki erők még tavaly decemberben arattak győzelmet az Iszlám Állam felett, most pedig elkezdődött a tisztogatás.

Az EP megszavazta, de a Fidesz nemmel voksolt a Soros-szervezetek támogatásáról

Az EP megszavazta, de a Fidesz nemmel voksolt a Soros-szervezetek támogatásáról

kétharmad

Morvai Krisztina lapunknak eljuttatott közleményében kifejtette, sajnos megszavazták Strasbourgban a hazánk destabilizálását segítő civil szervezetek támogatásáról szóló előterjesztést.

Kiújult a kommentháború a Jobbik és az ÁSZ között

Kiújult a kommentháború a Jobbik és az ÁSZ között

kétharmad

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nyomatékosan felhívta a Jobbik szóvivőjének figyelmét, hogy a párt ellenőrzésekor a törvényi előírások és eljárási szabályok maradéktalan betartásával járt el. Hamarosan a NAV kopogtathat a Jobbiknál.

Elhagyja Budapestet Soros alapítványa

Elhagyja Budapestet Soros alapítványa

kétharmad

A Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) bezárja budapesti irodáját, és Berlinbe költözik - írja a Die Presse.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére