Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A Sargentini-jelentés készítői félnek Orbán Viktor érveitől

2018. szeptember 7. 15:37

A hírek szerint Orbán Viktor miniszterelnök csak egyetlenegyszer és összesen hétperces időkeretben szólhat hozzá a Sargentini-jelentés európai parlamenti vitájához. Az EP korlátozó intézkedése alapján a magyar miniszterelnök a vita végén sem válaszolhat az addig elhangzottakra reagálva.

Az Európai Parlament ezzel a cenzúrával felérő korlátozással szakít azzal a 2011 óta bevett szokásjoggal, amely szerint ha Magyarországról szóló jelentések voltak terítéken az EP plenáris ülésén, akkor Orbán Viktor jellemzően 20 percig beszélhetett a vita elején, valamint a vita végén is válaszolhatott a Magyarországot ért rágalmakra. 

Egyértelmű, hogy Soros György brüsszeli követői és támogatói ezzel – példa nélküli módon – politikai okokból akarják korlátozni Orbán Viktor miniszterelnök szólásszabadságát egy Magyarországot érintő, uniós parlamenti vita és szavazás során. 

Orbán Viktor miniszterelnök európai parlamenti felszólalási és válaszadási lehetőségének a korlátozása kapcsán a 888.hu megkereste ifj. Lomnici Zoltánt. Az alkotmányjogász úgy vélte, hogy a magyar miniszterelnök uniós parlamenti beszédidejének a politikai elfogultság miatt történő durva korlátozásával az EP egyértelműen az egyik legfontosabb alapelvét, a véleménynyilvánítás szabadságának jogát sérti meg.

"Már a Sargentini-jelentés mellékletéből látható hogy gyakorlatilag több mint 80 százalékban balliberális, illetve Soros Györgyhöz, a Nyílt Társadalom Alapítványhoz köthető szervezetek véleményét kérte ki az EP jelentéstevője. Ebből fakadóan nem is születhetett objektív, a szakmai sztenderdeknek megfelelő dokumentum. Az pedig egyértelműen alapvetően sérti az Európai Unió Alapjogi Chartájának a 11. cikkét, a véleménynyilvánítás szabadságához való jogot, hogy a magyar kormányzatnak a képviselőit rendre negligálták, illetve a mondanivalójukat szűk keretek közé szorították a Sargentini-jelentés elkészítése során. Erre jó példa volt, amikor a LIBE-bizottságban már a magyar külügyminiszter számára is túl kevés időt biztosítottak arra, hogy érdemben válaszolhasson a jelentésben megfogalmazott vádakra és rágalmakra. És ebbe a sorba illeszkedik most az, hogy a magyar kormányfő érvei számára csak hét percet akarnak biztosítani az Európai Parlamentben. Most nyilvánvalóan azért ilyen szűk az időkeret, mert pontosan tudják – mind a jelentéstevők, mind a Soros György megbízható szövetségesének számító több mint 200 EP-képviselő –, hogyha nagy nyilvánosság előtt és korlátozás nélkül beszélhet a magyar miniszterelnök, akkor érdemben cáfolhatja a jelentésben foglaltakat, és képes arra, hogy teljes mértékben megsemmisítse a Magyarország-ellenes vádakat. Teljesen biztos vagyok abban, hogy a magyar miniszterelnök mondatai porrá tudják zúzni a Sargentini-jelentést. Ezért is akarnak most mind kevesebb időt biztosítani a számára ahhoz, hogy kifejthesse a magyar kormány és ezáltal a magyar emberek álláspontját is"

– mondta ifj. Lomnici Zoltán, aki szerint a Sargentini-jelentéssel összefüggésben nem szabad elfelejteni, hogy április 8-án egy elsöprő erejű támogatás bontakozott ki a magyar kormányzat mögött a választáson.

Ez a magyar választói tömeg elismerte a demokratikus jogállami vívmányokat és eredményeket az elmúlt időszakból, hiszen amikor szavazott, akkor megerősítette a jelenlegi jogállami berendezkedést. Ezzel a magyar választói többséggel akar most szembehelyezkedni Sargentini, illetve mindazok a képviselők is, akik ezt a szégyenteljes eljárást támogatják az Európai Parlamentben magyar vagy külföldi képviselőként.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tibi atya, az örök kamasz

Tibi atya, az örök kamasz

piszkostizenkettő

Tibi atya, ez a grafikai eszközökkel létrehozott, interneten fellelhető alkoholista pap, ez a be nem azonosítható - épp ezért bátor - entitás ismét szerepzavarba esett, és a pucér nős vicceken, a seggrészegen hasra esős poénokon röhögcsélés, no meg a bögre és pólóárusítás mellett belekotnyeleskedett a felnőttek dolgába.

"A jobbikosok a hatalom és pénz megszerzéséért mindenre képesek"

Kocsis Máté az Echo TV-ben beszélt a Jobbik hiteltelenségéről.

Kezdik belátni a németek: nem lehet mit kezdeni az afrikai migránsokkal

Egyre több migránst toloncolnak ki a németek, miután belátták: nem lehet ennyi képzetlen migránst befogadni.

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

amerika, london, párizs

A brit kormány határozottan elutasítja, hogy az Iszlám Állam egyik harcosának felesége visszatérjen a szigetországba, azonban Jeremy Corbyn szívesen látná Nagy-Britanniában.

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

amerika, london, párizs

Az uniós határvédelmi ügynökség saját statisztikájában kénytelen volt elismerni, hogy az olasz belügyminiszter bevándorlásellenes politikája sikeres.

Orbán Viktor: az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel

Orbán Viktor: az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel

kétharmad

Orbán Viktor a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről és a családvédelmi programról beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak a nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére