Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A Sargentini-jelentés készítői félnek Orbán Viktor érveitől

2018. szeptember 7. 15:37

A hírek szerint Orbán Viktor miniszterelnök csak egyetlenegyszer és összesen hétperces időkeretben szólhat hozzá a Sargentini-jelentés európai parlamenti vitájához. Az EP korlátozó intézkedése alapján a magyar miniszterelnök a vita végén sem válaszolhat az addig elhangzottakra reagálva.

Az Európai Parlament ezzel a cenzúrával felérő korlátozással szakít azzal a 2011 óta bevett szokásjoggal, amely szerint ha Magyarországról szóló jelentések voltak terítéken az EP plenáris ülésén, akkor Orbán Viktor jellemzően 20 percig beszélhetett a vita elején, valamint a vita végén is válaszolhatott a Magyarországot ért rágalmakra. 

Egyértelmű, hogy Soros György brüsszeli követői és támogatói ezzel – példa nélküli módon – politikai okokból akarják korlátozni Orbán Viktor miniszterelnök szólásszabadságát egy Magyarországot érintő, uniós parlamenti vita és szavazás során. 

Orbán Viktor miniszterelnök európai parlamenti felszólalási és válaszadási lehetőségének a korlátozása kapcsán a 888.hu megkereste ifj. Lomnici Zoltánt. Az alkotmányjogász úgy vélte, hogy a magyar miniszterelnök uniós parlamenti beszédidejének a politikai elfogultság miatt történő durva korlátozásával az EP egyértelműen az egyik legfontosabb alapelvét, a véleménynyilvánítás szabadságának jogát sérti meg.

"Már a Sargentini-jelentés mellékletéből látható hogy gyakorlatilag több mint 80 százalékban balliberális, illetve Soros Györgyhöz, a Nyílt Társadalom Alapítványhoz köthető szervezetek véleményét kérte ki az EP jelentéstevője. Ebből fakadóan nem is születhetett objektív, a szakmai sztenderdeknek megfelelő dokumentum. Az pedig egyértelműen alapvetően sérti az Európai Unió Alapjogi Chartájának a 11. cikkét, a véleménynyilvánítás szabadságához való jogot, hogy a magyar kormányzatnak a képviselőit rendre negligálták, illetve a mondanivalójukat szűk keretek közé szorították a Sargentini-jelentés elkészítése során. Erre jó példa volt, amikor a LIBE-bizottságban már a magyar külügyminiszter számára is túl kevés időt biztosítottak arra, hogy érdemben válaszolhasson a jelentésben megfogalmazott vádakra és rágalmakra. És ebbe a sorba illeszkedik most az, hogy a magyar kormányfő érvei számára csak hét percet akarnak biztosítani az Európai Parlamentben. Most nyilvánvalóan azért ilyen szűk az időkeret, mert pontosan tudják – mind a jelentéstevők, mind a Soros György megbízható szövetségesének számító több mint 200 EP-képviselő –, hogyha nagy nyilvánosság előtt és korlátozás nélkül beszélhet a magyar miniszterelnök, akkor érdemben cáfolhatja a jelentésben foglaltakat, és képes arra, hogy teljes mértékben megsemmisítse a Magyarország-ellenes vádakat. Teljesen biztos vagyok abban, hogy a magyar miniszterelnök mondatai porrá tudják zúzni a Sargentini-jelentést. Ezért is akarnak most mind kevesebb időt biztosítani a számára ahhoz, hogy kifejthesse a magyar kormány és ezáltal a magyar emberek álláspontját is"

– mondta ifj. Lomnici Zoltán, aki szerint a Sargentini-jelentéssel összefüggésben nem szabad elfelejteni, hogy április 8-án egy elsöprő erejű támogatás bontakozott ki a magyar kormányzat mögött a választáson.

Ez a magyar választói tömeg elismerte a demokratikus jogállami vívmányokat és eredményeket az elmúlt időszakból, hiszen amikor szavazott, akkor megerősítette a jelenlegi jogállami berendezkedést. Ezzel a magyar választói többséggel akar most szembehelyezkedni Sargentini, illetve mindazok a képviselők is, akik ezt a szégyenteljes eljárást támogatják az Európai Parlamentben magyar vagy külföldi képviselőként.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Salvini pártja 27 százalékot erősödött a 2014-es EP-választás óta

Salvini pártja 27 százalékot erősödött a 2014-es EP-választás óta

amerika, london, párizs

A példátlan népszerűségnek örvendő Matteo Salvini vezette bevándorlásellenes Liga történelmének legjobb eredményét érheti el a sorsdöntő májusi EP-választáson.

Elfogadta az ukrán parlament a botrányos nyelvtörvényt

Az ukrán parlament elfogadta a sokat vitatott nyelvtörvényt, amely ellen a közelmúltban hevesen tiltakoztak a kárpátaljai magyar szervezetek, mert szerintük felszámolja a kisebbségek valamennyi eddigi nyelvi jogát.

Nagyon drága "mulatság" a zuglóiaknak Karácsony Gergely

Nagyon drága "mulatság" a zuglóiaknak Karácsony Gergely

kétharmad

Eredetileg kétszázmilliót szántak a zuglói Pillangó park rendbetételére, de ma már majdnem hétszázmilliónál járnak a költségek, s hol van még a vége?!

Templomokat zártak be Srí Lankán, újabb merénylettől tartanak

Újabb értesítésig zárva tartanak a katolikus templomok, továbbá lezárták a repülőtérre vezető főútvonalat, és bombariadó miatt rövid időre a központi bank épületét is Srí Lankán.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Erről szólhat a mai nap! Tartsatok ma is velünk!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére