Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
century-on
 
 
 
 

A robotizáció a legnagyobb számban női munkahelyeket szüntethet meg

2018. január 24. 11:58

A davosi Világgazdasági Fórumon bemutatott új tanulmány szerint elsősorban a női munkahelyek szűnnek majd meg, amikor a közeli jövőben a robotok és a mesterséges intelligencia átveszi az emberi munkaerő szerepét.

Az "Úton az átképzési forradalom felé: A mindenki számára elérhető munkák jövője"  című tanulmány szerint, amikor a mesterséges intelligencia elkezdi kiszorítani az embereket a munkahelyekről, akkor a nők lesznek az elsők, akik elveszíthetik állásukat.

A Boston Consulting Group és a Burning Glass Technologies együttműködésével a Világgazdasági Fórum számára elkészített tanulmány az USA munkahelyeinek a 96 százalékát kitevő, 1000 munkavégzési területen vizsgálta meg az automatizálás és digitalizáció fokozott alkalmazásának várható következményeit.

Az előzetes számítások szerint az Egyesült Államokban 2026-ra 1,4 millió munkahely fog megszűnni a robottechnológia és automatizálás következtében.

A kutatás arra következtetésre jutott, hogy a munkahelyek elvesztésének kockázata 57 százalékban a nők által elvégzett munkavégzési területeken áll fenn.

A megszűnés által leginkább veszélyeztetett amerikai női munkakörök közé tartozik például a 160 ezer fősre becsült klasszikus titkársági és adminisztrációs női munkahelyek. 

A tanulmány szerzői szerint a kutatás eredményei alapján az várható, hogy a munkahelyeken már most meglévő nemek közötti egyenlőtlenségek a jövőben még tovább fognak nőni, ami végül oda vezet, hogy a nők a jelenleginél jóval kisebb számban jelennek meg majd a munkaerőpiacon.

A tanulmány megállapításai szerint öröm az ürömben, hogy a gépesítés okozta munkahelymegszűnési bumm nem vezet majd feltétlenül a tartós munkanélküliség drámai megnövekedéséhez.

A tanulmány összeállítói szerint akár a munkahelyeiket elveszítő emberek 95 százaléka is új munkahelyhez juthat majd, sőt még magasabb fizetésért is talál majd új munkahelyet. Azonban ehhez a munkavállalóknak és a munkáltatóknak előre kell gondolkodniuk, és képzésekkel, átképzési programokkal előre fel kell készülniük a jövőben mindenkire – folyamatosan és természetes módon – váró álláshely- és munkakörváltásokhoz. 

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére