Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A német baloldal kiutasíttatná Németországból a konzervatívok támogatásáról beszélő amerikai nagykövetet

2018. június 6. 12:19

BERLIN, 12:19

A német balliberális politikai pártok – eddig példátlan módon – kéretlen és meg nem engedhető amerikai politikai beavatkozásról beszélnek, valamint az USA nagykövetének a kiutasítását követelik, miután Trump elnök új berlini nagykövete, Richard Grenell arról mert beszélni, hogy támogatni kell a jelenlegi elit ellen lázadó európai konzervatív erők megerősödését.

Mélypontra süllyedtek az amerikai-német kapcsolatok, amit jól jelez az, hogy a német baloldali pártok – köztük a kormánykoalíció részét képező SPD is – olyan USA-ellenes nyilatkozatokat tesznek, amelyekre évtizedek óta nem volt példa Németországban. 

Richard Grenell, az USA németországi nagykövete beiktatásakor Frank-Walter Steinmeier német államfővel.

Fotó: AFP

A német balliberális pártok tiltakozását az Európára kivetett amerikai védővámok mellett az váltotta ki, hogy a Trump-adminisztráció új berlini nagykövete, Richard Grenell egy nyilatkozatában arról beszélt, hogy az egyik feladatának azt tekinti, hogy segítse a jelenlegi elit ellen lázadó konzervatívokat Európában. Az amerikai nagykövet a Breitbart lapnak nyilatkozva beszélt az európai konzervatívok megerősítésének a szükségességéről, mivel az szerinte – a baloldal hibás politikája miatt – egyébként is elkerülhetetlenül be fog következni.

A Merkel vezette kormánykoalíció baloldali tagjának, az SPD-nek a képviselője, az Európai Parlament volt elnöke, Martin Schulz szinte azonnal elítélte az amerikai nagykövetet a konzervatív jobboldalt támogató véleménye miatt.

Martin Schulz

Fotó: AFP

Grenell egyáltalán nem úgy viselkedik, mint egy diplomata, hanem sokkal inkább úgy, mint egy szélsőjobboldali hivatalnok a gyarmatokon. Ha a washingtoni német nagykövet azt mondaná, hogy azért van ott, hogy megerősítse a demokratákat, akkor őt azonnal kiutasítanák az országból"

– közölte Angela Merkel korábbi kihívója és jelenlegi koalíciós politikustársa, Martin Schulz.

Megszólalt az ügyben többek között Ralf Stegner, a Schleswig-Holstein tartománybeli SPD vezetője is, aki Grenell nagykövetet "a szélsőjobboldali pártok választási kampányharcosának" titulálta.

Egy másik SPD-s képviselő, Thorsten Schäfer-Gümbel szerint pedig: 

Az európai állampolgároknak nincs szükségük egy Trump-vazallusra, aki megmondja nekik, hogy kire kell szavazniuk. Egy amerikai nagykövet, aki ilyen mértékben beavatkozik a demokratikus folyamatokba, az óriási hibát követ el."

A legdurvább hangnemben a volt NDK pártállam utódszervezeteként működő baloldali Linke vezetője, Sahra Wagenknecht nyilatkozott az amerikai nagykövetről.

Egy olyasvalaki, mint az amerikai nagykövet, Richard Grenell, aki azt gondolja magáról, hogy ő uralkodik Európán és aki azt hiszi, hogy ő dönti el, hogy ki kormányozzon itt, az nem maradhat továbbra is diplomataként Németországban. Ha a kormány komolyan veszi országunk demokratikus szuverenitását, akkor nemcsak kávézgat Grenell-lel, hanem azonnal ki is utasítja"

– mondta a német szélsőbaloldali párt képviselője. 

Érdekes módon, amikor demokrata párti amerikai elnökök nagykövetei a balliberális oldal mellett álltak ki az elmúlt években, akkor egyetlen európai balliberális párt sem tiltakozott a kéretlen amerikai beavatkozás ellen.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére