Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A meglepetés

Pozsonyi Ádám

2018. október 24. 17:40

A kultúrrendőr - Pozsonyi (b)irodalma 3.

A mikrofon mögött állt, gitárral nyakában, s az emberi jogok helyzetére hívta fel a figyelmet. Kijelentései kérlelhetetlen nyíltsággal mutattak rá az elnök, a kormány, a rendőrség, a minisztériumok, a kórházak, az iskolák, tanárok, ellenőrök, pékek és lemezkiadók elnyomó praktikáira, valamint az egész magyar államnak és társadalomnak a mérhetetlen aljasságára.

Szónoklata végén tartott egy kis szünetet, kortyolt a közben átlangyosodott dobozos söréből, végighordozta tekintetét a színpad előtt őrjöngő négy darab fiatalemberen és az egyik ifjú barátnőjén, aki a bárpultnál rendelt valamit és unottan bámulta a falat, majd vett egy mély levegőt, s hozzáfűzte: Elég volt!

Ekkor zajt hallott. Léptek zaját. Nehéz bakancsok lépteinek zörejét. Valahonnan oldalról jött, a bejárat felől, majd hirtelen egy reflektor fénye hasított a sötét és füstös kis odú megszokott, záróra előtti unalmába, majd érezte, hogy egy erős kéz megragadja a kabátját.

Miközben a rend őrei a fülénél fogva rángatták le a színpadról, ő még a karhatalmi szervek feje fölött – barátai szinte hüledeztek merészsége láttán – az őrjöngő „tömeghez” intézett néhány vad és megalkuvást nem tűrő mondatot, majd felsőtestét kihúzva, az erőszaknak bölcsen engedve hagyta magát elvezetni.

Míg bilincsbe verve kullogott a felvillanó vakuk fényében, és büszkén félrelökdöste az orra alá nyomkodott mikrofonokat, elhessegette a ki tudja honnan előkerült mohó és kíváncsi újságírókat, a hatalmasra tátott, ordításba merevedett száját, s ég felé emelt fenyegető, csuklószorítós öklét megörökítették a másnap megjelenő lapok színes mellékletei.

Végre!

Oly sok éven át a kutya nem vette észre, hogy ő a világon van. Mindenki levegőnek nézte, mindenki csak úgy arrébb lökdöste. Senki sem vette őt komolyan.

Pedig annyira szeretett volna valaki lenni. Szerette volna, ha fontosnak tartják. Ha odafigyelnek rá. Szeretett volna bekerülni a történelembe!

De az emberek folyton csak a szavába vágtak. Az üzletben mindig elé álltak a sorban. A buszon elfoglalták a helyét. A pénztárosnő nem köszönt neki vissza. Ha a lábára léptek, soha nem kértek tőle elnézést.

Volt egy titkos vágya, amit csak szűk baráti körben, s ott is csak suttogva, általában a harmadik korsó sör után mert csak bevallani.

Szerette volna, ha egyszer valamiért letartóztatják.

Mindez pillanatok alatt végigfutott agyán, miközben a börtön folyosóján lökdösték a hatalom aljas és fizetett pribékjei.

A cella ajtaja vészjósló nyikorgással tárult fel előtte. Agyának belső, rejtett zugaiban már előre felsejlett a priccs, a kopár, penészes fal, a száraz kenyérhéj, a falakon a volt elítéltek által, azoknak tulajdon vérével felírt, kétségbeesett üzenetek, a nyirkosság, a doh, s a patkányok halkan surranó lépteinek lúdbőröztető zöreje.

— Nem baj, akkor is megérte! – gondolta. – Most, most végre odafigyeltek rám! Kiérdemeltem a „hős” nevet! Vágyam, ím, beteljesült. Álmom valóra vált! Bekerülök a történelembe! S ráadásul pont ma, ezen a különleges napon.

Megdicsőült arccal lépett a cellába.

A hirtelen felvillanó lámpák fényében barátait, zenésztársait pillantotta meg, a börtön igazgatója, a helyi újság főszerkesztője, a kábeltelevízió, a jelmezkölcsönző, s a kivitelezést lebonyolító cég mosolygó vezetőjének gyűrűjében.

A cella közepén felállított kis asztalon egy hatalmas torta díszelgett, melynek tetején már messziről virított a lángoló gyertyákból kirakott felirat:

„Boldog születésnapot!”

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A 24.hu húsvétkor kezdett bele a kereszténygyalázásba

A szélsőségesen bevándorláspárti 24.hu a kereszténység legnagyobb ünnepén, húsvétkor érezte szükségét annak, hogy elkezdje gyalázni a világ legüldözöttebb vallásának követőit.

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

amerika, london, párizs

Habár a liberális mainstream média folyamatosan arról cikkezett, hogy mélyen húzódó társadalmi konfliktus osztják meg Srí Lankát, és ez állhat a húsvétvasárnap elkövetett terrortámadások hátterében, bebizonyosodott, hogy egy szélsőséges iszlamista csoport felelős a robbantásokért. A merényletben több mint 290 ember vesztette életét és legalább 500-an megsebesültek.

Allahot éltette egy fekete férfi egy müncheni templomban

Mindez a húsvéti mise alatt történt. Az emberek bepánikoltak és kisebb káosz alakult ki.

A Srí Lanka-i hírszerzés tudott a fenyegetettségről

A Srí Lanka-i hírszerzés tudott a fenyegetettségről

amerika, london, párizs

Minden bizonnyal ismert volt hírszerzés előtt az a fenyegetettség, amely végül egy összehangolt, vérfürdőt eredményező merényletsorozatba torkollott, legalább 290 halálos áldozattal.

Egy humorista nyerte az ukrán elnökválasztást

Egy humorista nyerte az ukrán elnökválasztást

amerika, london, párizs

Petro Porosenko elnök elismerte az exit poll eredmények ismertetése után, hogy vereséget szenvedett az ukrán elnökválasztás vasárnapi második fordulójában Volodimir Zelenszkij humorista elnökjelölttel szemben, utóbbi pedig szinte mindenkinek köszönetet mondott a sikerért, hosszan sorolva mindazokat, akiknek hálás.

Az MTVA feljelentést tesz Sargentiniék kampányvideójának lopott felvételei miatt

Az MTVA feljelentést tesz Sargentiniék kampányvideójának lopott felvételei miatt

kétharmad

Feljelentést tesz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sargentiniék kampányvideójának lopott felvételei miatt - közölte az MTVA sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel.

"A keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel"

Elfogadhatatlannak nevezte Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, hogy bár a keresztények a világ legüldözöttebb vallási csoportja és a keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel a nemzetközi szervezetek mégis hallgatnak erről a tényről.

Orbán: "Magyarország elkötelezett partner a terrorizmus elleni globális küzdelemben"

Orbán: "Magyarország elkötelezett partner a terrorizmus elleni globális küzdelemben"

kétharmad

Magyarország továbbra is elkötelezett partner marad a terrorizmus és a vallási szélsőségesség elleni globális küzdelemben - írta Orbán Viktor miniszterelnök a Srí Lanka-i kormányfőnek a szigetországban húsvétvasárnap végrehajtott, sok áldozatot követelő robbantásos merényletek miatt küldött részvéttáviratában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére