Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A gyerek nem játék

Szathmáry H. Szabolcs

2016. március 1. 18:38

Iskolai bojkottot hirdetett február utolsó napjára a "szülői összefogás gyermekeink jövőjéért" elnevezésű Facebook-csoport. A balliberális médiumok minden igyekezete ellenére az akció felemásra sikeredett.

Az összesítés szerint az általános iskolás és gimnazista tanulók 3,6 százaléka, mintegy 50 ezer diák nem ment hétfőn suliba. Persze nem mellékes az sem, hogy sok nebuló nem a köznevelési rendszer, hanem az influenza elleni küzdelem miatt maradt távol az iskolapadtól.

A véleménynyilvánítás, a szabad szólás joga mindenkit megillet. Ezt a jogot nem lehet és nem is kell elvitatni senkitől. Korunk egyik nagy vívmánya ez. Mindenki azt mond, amit akar, és azt tesz, amit akar, pontosan addig a pontig, amíg nem sért másokat, vagy a közösség jogszabályait. 

Az Európai Unió országaiban, így Magyarországon és a világ számos más pontján is a gyermekek – a jog szerint – 14 éves korukig cselekvőképtelenek, 14 és 18 között korlátozottan cselekvőképesek. A fő szabály szerint a gyermek akkor válik nagykorúvá, ha betölti a 18. életévét. Onnantól lesz választó és választható, onnantól kezdve kapcsolódhat be a közügyek intézésébe.

Félreértés ne essék, ezek a szabályok nem a felnőtt társadalmat, hanem a gyerekeket védik. Egyszerűen azért, mert a gyermekek értékítélete, jártassága, világképe, önállósága addigra szilárdul meg és éri el azt a szintet, ami lehetővé teszi a megfontolt, felelős döntéseket.

Talán abban is konszenzus van, hogy a gyermek az egyik legfőbb érték.

Éppen ezért érthetetlen, hogy néhány ezer szülő miért készteti politikai cselekvésre a gyermekét (vö. Nem leszek suliban). Egy hat-nyolc-tízéves mennyit ért meg abból, hogy le kell rombolni a KLIK-et? Mennyit ért meg abból, hogy ma reggel anyu kockás inget adott rám, hogy ezzel tiltakozzak a köznevelési rendszer ellen?

Nem. Ez nem a gyermekeink érdekeit szolgálja. Ez a szülő projekciója. A balhét nem a gyerekekkel kell elvitetni.

Ha tanárok nem értenek egyet a köznevelés rendszerével, tüntessenek, tiltakozzanak és minden törvényes eszközt vessenek be. Mert ehhez joguk van. Ha a szülők nem értenek egyet a köznevelés rendszerével, tüntessenek, tiltakozzanak és minden törvényes eszközt vessenek be. Mert ehhez joguk van. De a gyerekeket hagyják ki ebből a játszmából, mert a gyerekeket politikai cselekvésre késztetni nincs joguk.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Miért láthatatlan a balliberálisok hazafiassága?

Miért láthatatlan a balliberálisok hazafiassága?

piszkostizenkettő

A balliberálisok ma már annyira elleneznek mindent, ami a hazával, nemzettel és a nemzeti érzelmű gondolkodással hozható összefüggésbe, hogy minden alap nélkül képesek nacionalizmusnak meg sovinizmusnak minősíteni a legártatlanabb dolgokat is.

Mi történik a vízzel, miután elhagyja az otthonunkat?

Mi történik a vízzel, miután elhagyja az otthonunkat?

ökojobb

Magyarország egyik legkorszerűbb szennyvíztisztítója a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep, amely még európai szinten is az élvonalba tartozik. A telepen egy különleges magyar fejlesztés is helyet kapott. Megnéztük, hogyan tisztítják a bekerülő szennyvizet.

Egy humorista nyerheti az ukrán elnökválasztást

Tovább erősítette pozícióját Volodimir Zelenszkij humorista - derült ki egy friss közvélemény-kutatásból, melyet egy héttel a vasárnap esedékes ukrajnai elnökválasztás előtt készítettek.

Steve Bannon: jelenleg Orbán Viktor Európa egyik legfontosabb politikusa

Steve Bannon: jelenleg Orbán Viktor Európa egyik legfontosabb politikusa

amerika, london, párizs

Donald Trump korábbi főtanácsadója a spanyol El País napilapnak adott interjújában kifejtette, hogy Európa élvonalában jelenleg Orbán Viktor és Matteo Salvini áll, továbbá hogy a nemzeti pártok hamarosan nagy győzelmet arathatnak a globalista erőkkel szemben.

Szijjártó: a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem hajtja végre Magyarország

Dacára minden nyomásgyakorlásnak, Magyarország az ENSZ globális migrációs csomagjának egyetlen pontját sem hajtja végre - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés hétfői ülésén.

Nem csak foci

Nem csak foci

piszkostizenkettő

Most mondja azt valaki, hogy a futball nem olyan, mint a vallás. Hogy pőre magánügy lehet, nem pedig magától értetődően közügy. És mondja azt valaki, hogy ha győz a magyar válogatott, másnap nem szebb a világ, nem könnyebb munkába indulni. Hogy nem jobb magyarnak lenni, mint a mérkőzés előtt.

Deutsch Tamás: a visegrádi négyek az EU egyetlen esélye a túlélésre

Deutsch Tamás: a visegrádi négyek az EU egyetlen esélye a túlélésre

kinyílott a pitypang

Birodalmi törekvésű Európai Egyesült Államok vagy erős, egymással együttműködő szuverén nemzetállamok? Az Echo TV műsorában, A nyolcasban ezúttal az európai vezetők birodalmi törekvései és az unió túlélési esélyei kerültek megvitatásra.

Ismét taroltak Salviniék, ezúttal egy dél-itáliai tartományt vett be a jobboldal

Ismét taroltak Salviniék, ezúttal egy dél-itáliai tartományt vett be a jobboldal

amerika, london, párizs

Több mint 40 százalékot kapott a jobboldali koalíció Basilicata régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére