Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A gyerek nem játék

Szathmáry H. Szabolcs

2016. március 1. 18:38

Iskolai bojkottot hirdetett február utolsó napjára a "szülői összefogás gyermekeink jövőjéért" elnevezésű Facebook-csoport. A balliberális médiumok minden igyekezete ellenére az akció felemásra sikeredett.

Az összesítés szerint az általános iskolás és gimnazista tanulók 3,6 százaléka, mintegy 50 ezer diák nem ment hétfőn suliba. Persze nem mellékes az sem, hogy sok nebuló nem a köznevelési rendszer, hanem az influenza elleni küzdelem miatt maradt távol az iskolapadtól.

A véleménynyilvánítás, a szabad szólás joga mindenkit megillet. Ezt a jogot nem lehet és nem is kell elvitatni senkitől. Korunk egyik nagy vívmánya ez. Mindenki azt mond, amit akar, és azt tesz, amit akar, pontosan addig a pontig, amíg nem sért másokat, vagy a közösség jogszabályait. 

Az Európai Unió országaiban, így Magyarországon és a világ számos más pontján is a gyermekek – a jog szerint – 14 éves korukig cselekvőképtelenek, 14 és 18 között korlátozottan cselekvőképesek. A fő szabály szerint a gyermek akkor válik nagykorúvá, ha betölti a 18. életévét. Onnantól lesz választó és választható, onnantól kezdve kapcsolódhat be a közügyek intézésébe.

Félreértés ne essék, ezek a szabályok nem a felnőtt társadalmat, hanem a gyerekeket védik. Egyszerűen azért, mert a gyermekek értékítélete, jártassága, világképe, önállósága addigra szilárdul meg és éri el azt a szintet, ami lehetővé teszi a megfontolt, felelős döntéseket.

Talán abban is konszenzus van, hogy a gyermek az egyik legfőbb érték.

Éppen ezért érthetetlen, hogy néhány ezer szülő miért készteti politikai cselekvésre a gyermekét (vö. Nem leszek suliban). Egy hat-nyolc-tízéves mennyit ért meg abból, hogy le kell rombolni a KLIK-et? Mennyit ért meg abból, hogy ma reggel anyu kockás inget adott rám, hogy ezzel tiltakozzak a köznevelési rendszer ellen?

Nem. Ez nem a gyermekeink érdekeit szolgálja. Ez a szülő projekciója. A balhét nem a gyerekekkel kell elvitetni.

Ha tanárok nem értenek egyet a köznevelés rendszerével, tüntessenek, tiltakozzanak és minden törvényes eszközt vessenek be. Mert ehhez joguk van. Ha a szülők nem értenek egyet a köznevelés rendszerével, tüntessenek, tiltakozzanak és minden törvényes eszközt vessenek be. Mert ehhez joguk van. De a gyerekeket hagyják ki ebből a játszmából, mert a gyerekeket politikai cselekvésre késztetni nincs joguk.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére