Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

"A Fidesz készen áll a választási küzdelemre"

2017. november 11. 19:28

Vasárnap tart tisztújító kongresszust a Fidesz.
A nagyobbik kormánypárt most vasárnap, november 12-én tartja kongresszusát a Hungexpón. A kongresszus tárgya elsősorban a párt tisztújítása lesz, azaz döntenek az elkövetkezendő két évre az elnökség, valamint a bizottságok tagjairól. Orbán Viktor miniszterelnököt holnap újra a párt elnökévé választhatják, valamint miniszterelnök-jelölt személyéről is dönthet a testület. A tisztújításon kívül számadásra is sor kerül az elmúlt hét és fél év kormányzati teljesítményéről.

A Fidesz már készen áll a választási küzdelemre"

– mondta a Magyar Időknek a párt alelnöke és frakcióvezetője. Gulyás Gergely a lap szombati számában megjelent interjúban hangsúlyozta, a Fideszben mindenki tudja, hogy a 2018-as választás tétje óriási. "A baloldal 2002-ben lényegesen jobb állapotban volt, mégis csődbe vezette az országot. Elképzelni is ijesztő, ha most győznének, mit kezdenének a hatalommal" – fogalmazott.

Az ellenzék látványos impotenciája csak növeli a mi felelősségünket"

– vélekedett Gulyás, aki szerint az MSZP-nek már 1990-ben szét kellett volna esnie, mert akkor esély lett volna arra, hogy nemzeti alapon álló baloldali, szociáldemokrata párt jöjjön létre.

Mi a helyzet a Fidesszel?

A Fidesz 7. éve tartó stabil helyzete és támogatottsága példa nélküli Európában. A kormánypártok által képviselt értékek: a nemzet, a család, a biztonság, az otthon, az egészség mind stabil alapokon állnak, és ezen értékeknek az országban is nagy társadalmi támogatottsága van.

A legutóbbi adatok szerint, ha most lennének a választások, a Fidesz-KDNP a szavazatok több mint felére (51,7%) számíthatna, és még az ellenzéki kutatások sem tudják leplezni, hogy még hét év kormányzás után is tudja növelni a kormány a támogatottságát. A nyár vége óta a kormánypártok 3% százalékponttal erősödtek, a teljes lakosság harmada egyértelműen mellettük áll.

Az ellenzékről

Az ellenzéki pártok még mindig képtelenek erősíteni pozíciójukat, ősszel – alig fél évvel a választások előtt – is gyengén muzsikáltak. Az MSZP és a Jobbik egyértelműen lejtőn vannak, és ennek Gyurcsány Ferenc és Szél Bernadett a nyertese. Vona útkeresése egyértelműen sikertelen és csak identitásvesztéshez vezetett, míg az MSZP pár hónapig Botka Lászlótól várta a csodát, aki saját, szegedi korrupciós botrányaiba bukott bele.

Az MSZP 7 év alatt 15%-ról 10-12%-ra süllyedt. A Jobbik pedig hónapok óta olyan mélyrepülést folytat, amelyre nemigen volt még példa. Lassan kezdik elérni azt a minimumszintet, amivel 2010-ben bekerültek a parlamentbe (12%). A Jobbik potenciális választási eredményét júliusban még 20% körül és afölött mérték, azóta folyamatosan csökken, jelenleg valahol 14-16% körül van.

Az LMP új vezetője, Szél Bernadett a kétséges 3-4%-ról mára 5-7%-ra – tehát a parlamenti küszöb fölé – tudta stabilizálni a pártot.

Az ellenzék szétaprózottságát növeli az Együtt, a PM, a Momentum, a Közös Ország Mozgalom és a többiek, akik bár alig mérhetőek, de a médiában mégis rengeteg helyet foglalnak el a többi ellenzéki párt elől.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére