Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A Fidesz eltörölte a vasárnapot

2016. április 13. 19:28

A nagy magyarországi üzletláncok mind kinyitnak vasárnap. A SPAR, az ALDI és a TESCO mind-mind várják a vásárlókat, a jövőben munkaerő bevonást is terveznek.

Rogán Antal és Varga Mihály hétfőn együtt jelentették be, hogy a kormány kezdeményezi a vasárnapi zárva tartás eltörlését. Az egész éves riogatás megalapozatlannak tűnt, ugyanis a hat napos nyitvatartási rendben is 5,6 százalékkal nőtt a boltok forgalma, a kiskereskedelemben dolgozók létszáma pedig nem csökkent, a törvényt mégsem sikerült elfogadtatni a szavazókkal.

A magyar baloldalnak azonban ismét sikerült meghasonulnia, hiszen a jobboldali kormánypárt elvi szinten támogatta a vasárnapi zárva tartás tilalmát, míg a klasszikus baloldalinak nevezendő emeszpé inkább agyondolgoztatná az embereket, és ezzel egyértelműen a multik érdekeit próbálja meg kiszolgálni. Az MSZP felismerte, hogy a nagy többség utálja a vasárnapi boltzárat, és feladva baloldali elkötelezettségét, síkra szállt azért, hogy az egyébként baloldali elvet elutálják az emberek.

Vasárnap lehet plázázni 

A bevásárlóközpontok dolgozóit, vezetőit kérdeztünk a vasárnapi nyitásról.  Az általunk megkérdezett nagy üzletláncok vezetői megerősítették, hogy a hatályos magyar törvényeknek megfelelően fognak működni a következőkben. Az ALDI, SPAR, TESCO, PENNY az elkövetkező vasárnapokon mind-mind kinyitnak, egyben nagy átalakításokat is végrehajtanak. Munkaerő bevonásra is készülnek. A Tesco 200 százalékos pótlékot fizet azoknak a munkatársaknak, akik vasárnap hajlandóak lesznek dolgozni, ez körülbelül háromnapi munkabérnek felel meg. 

A SPAR Magyarország jelentős szervezeti átalakításokat hajt végre a vasárnapi munkavégzésre vonatkozó törvény módosításához köthetően: újraszervezik logisztikai és értékesítési stratégiáikat, módosítani fogják a dolgozóink munkabeosztását és az egyes áruházaink nyitva tartási idejét is azért, hogy megteremtsék az újranyitás minden feltételét.

A vasárnapi nyitva tartás természetesen – ahogy a törvény bevezetését megelőzően – csak azon áruházainkat fogja csak érinteni, ahol a vásárlói visszajelzések ezt indokolják."

Továbbá megjegyzik, hogy a kiskereskedelmi szektort érintő általános munkaerőhiány miatt folyamatosan szükségük van új munkavállalókra.

Növekedett a SPAR forgalma

A vasárnapi vásárlások elsősorban péntekre, szombatra és hétfőre terelődtek át, ha a SPAR hálózat egészét vesszük átlagosan. A SPAR Magyarország forgalma 2014-ben 473,7 milliárd forint volt, míg 2015-ben már 488,2 milliárd forint, amely 3 %-os növekedést jelent.

Nem fog itt senki sem kinyitni most vasárnap, vagy mégis? 

A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény alapján a kereskedő köteles az üzlet nyitva tartási idejének változásait az azt megelőző nyolc napon belül a kereskedelmi hatóságnak bejelenteni.

Tehát az a bolt, amelyik a boltzár eltörlését követően vasárnap ki akar nyitni, ezt a szándékát köteles bejelenteni az önkormányzatnak - érveltek páran.  Azonban kiderült, hogy a törvény egyelőre semmiféle fennakadást nem okoz az üzletvezetőknek, hiszen a jelenleg hatályos törvény is lehetővé teszi, hogy évi öt alkalommal nyitva legyenek vasárnaponként a nagy üzletláncok. Ebben az esetben négy nappal a vasárnapi nyitás előtt értesíteni kell a dolgozókat a hétvégi műszakról. Elvileg ma minden beosztottat kiértesítenek a vasárnapi munkavégzésről.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla

Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla

amerika, london, párizs

A Brazíliában elfogott Cesare Battisti olasz szélsőbaloldali szökevény elismerte azt a négy gyilkosságot, ami miatt 37 éven át szökésben volt.

A jogsértő ellenzék már az Állami Számvevőszék függetlensége ellen folytat támadást

Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke megelégelte az ÁSZ-t érő ellenzéki támadásokat, ezért levélben arra kérte Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, hogy a tegyen lépéseket a jogállamiságot képviselő független szervezet elleni képviselői támadások megakadályozására.

Muszlimok miatt utasított el egy keresztény menedékkérőt a brit kormány

Muszlimok miatt utasított el egy keresztény menedékkérőt a brit kormány

amerika, london, párizs

Még csak nem is tudta a belügy egyenesen megmondani az iráni menekültnek, hogy miért utasították el kérelmét. Helyette megkérdőjelezték, hogy őszinte volt-e megtérése a keresztény vallásba, és veszekedni kezdtek vele.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

amerika, london, párizs

Súlyos pénzbüntetést kapott egy párizsi házaspár a hétvégén, miután olyan ruházatban jelentek meg a közterületen, amelyen a sárgamellényesek egyik politikai javaslata szerepelt.

A muszlim imavezetők 90 százaléka külföldről érkezik Németországba

Az imámok közel 90 százaléka külföldről, elsősorban Törökországból és Észak-Afrikából érkezik a németországi mecsetekbe - derült ki a Konrad Adenauer Stiftung tanulmányából.

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendőri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

piszkostizenkettő

Az amerikai demokraták - és csatolt globalista testvéreik szerte a világon - a 2016-os elnökválasztás óta nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Trump elnök lett. Ezért azóta fölvették azt a pózt, ami legjobban illeszkedik lényegükhöz: a toporzékoló, hisztériás kisgyerekét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére