Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A brit-francia paktum eredménye: egymásnak estek a migránsok Calais-nál

2018. február 10. 16:15

CALAIS, 16:15

Theresa May és Emmanuel Macron nemrég egyezett meg abban, hogy 45 millió fontnyi összeget fektetnek be annak érdekében, hogy megoldják a calais-i krízist és megnöveljék a körzet biztonsági szintjét. A brit kormányfő megígérte Macronnak, hogy segítenek kezelni a kialakult helyzetet és átvesznek párat a kikötővárosban tanyázó bevándorlókból. A hír hallatán a migránsok megrohamozták a várost, pár nap alatt több mint ezren érkeztek oda. A migránsbandák között gyakoriak a balhék, míg korábban az ételosztás közben kezdtek el lövöldözni, most a fiatalok között robbantak ki zavargások, aminek az lett a vége, hogy az egyik eritreait lelőtte egy afgán csempész.

Újratárgyalják a migránskérdést a franciák és az angolok

A meglőtt 17 éves bevándorló az egyik calais-i kórházban fekszik kómában és az orvosok még nem tudják, fel fog-e épülni teljesen. A migráns nyaktól lefelé lebénult azután, hogy egy kilenc milliméteres lövedék eltalálta a nyakát. A golyót egy pisztolyból lőtte ki az egyik dühödt afgán embercsempész. Úgy tudni, hogy az afgán férfi bármiféle előjel nélkül egyik pillanatról a másikra elővette a fegyverét és az eritreaiak közé lőtt.

Az eset után csaknem két órán át tartó tömegverekedés tört ki a különböző országokból származó illegális bevándorlók között. Lapinformációk szerint az eritreaiak verekedtek össze az afgánokkal.

Tömegverekedések és lövöldözés rázta meg Calais-t és környékét

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Calais-nál kétszázan estek egymásnak, akkor is a két ország képviselői verekedtek össze, akkor is egy lövöldözésből indult a balhé.
Fotó: AFP

A kikötővárosban azután gyűltek össze ismét az illegális bevándorlók, hogy Theresa May megígérte Emmanuel Macron francia elnöknek, átvesznek pár migránst, hogy oldják a városra nehezedő nyomást. A hír hallatán a bevándorlók országszerte megindultak Calais felé.

A migránsok ismét megrohamozták Calais-t

Helyszíni beszámolók szerint az afgánok a legveszélyesebbek a környéken, hiszen bandába verődve terrorizálják a többieket, és ők intézik az illegális csempészutakat is. Calais-nál működött Európa legnagyobb illegális migránstábora, a dzsungel, ahol nyolcezer bevándorló élt életvitelszerűen és csak azt várták, mikor mehetnek át a szigetországba. Bár francia hatóságok 2016 őszén ledózerolták a tábort, folyamatosan szivárognak vissza a bevándorlók.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A migránsok kiakadtak, mert nekik kell takarítaniuk a lakhelyüket

A holland kisvárosban fekvő migránstábor lakói mérgesek, mert takarítaniuk kell saját maguk után.

Nógrádi: Európa egységes még soha, sikeres pedig már régóta nem volt

Nógrádi: Európa egységes még soha, sikeres pedig már régóta nem volt

kétharmad

Emmanuel Macron egy olyan programmal lett Franciaország köztársasági elnöke, amely szerint egy "egységes, sikeres Európát akar", erre azonban kevés esély mutatkozik - jelentette ki Nógrádi György.

Az olaszok egymással marakodnak a kormányalakítás helyett

Az olaszok egymással marakodnak a kormányalakítás helyett

amerika, london, párizs

Senki sem akar összefogni a másikkal. Ismerős? De ezúttal nem a magyarországi ellenzékről van szó, hanem az olasz pártokról, akik egyre távolabb kerülnek a kormányalakítástól.

Az osztrákok nem viccelnek a kiutasításokkal

Függetlenül attól, hogy Ausztriában született vagy sem, a migrációs háttérrel rendelkező terrorgyanús személyeket kidobhatják az országból.

Óriási: Euroliga-döntőben a Sopron!

A soproni csapat a hazai pályán rendezett final fouron harcolta ki a döntőbe jutást!

"Azért csúfolnak Berlinben az osztálytársaim, mert sertést eszem és német vagyok"

"Azért csúfolnak Berlinben az osztálytársaim, mert sertést eszem és német vagyok"

amerika, london, párizs

Egyre több tősgyökeres német diákot csúfolnak, zaklatnak az iskolában olyan migrációs hátterű gyerekek, akik nem arra törekednek, hogy alkalmazkodjanak a német és az európai kultúrához, hanem sokkal inkább arra, hogy környezetüket a hozott kultúrájukhoz igazítsák.

Főnyeremény

A tüntetések margójára.

889
Csak látszatkivonulásra készülhetnek Sorosék

Csak látszatkivonulásra készülhetnek Sorosék

kétharmad

Csütörtökön kürtölte világgá a Die Presse osztrák lap, hogy a Soros György által fenntartott Nyílt Társadalmak Alapítvány (OSF) Budapestről Berlinbe helyezi át székhelyét. Az ellenzéki sajtó egyből diktatúrát kiáltott és a szervezet érdemeit méltatta, miközben még nem is biztos, hogy az OSF elhagyja Budapestet, de ha ez így is lenne, a többi Soros-katonáról még senki sem szólt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére