Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Von der Leyen: többet kell tenni az illegális bevándorlás ellen

Bertha László

2019.07.16. 10:22

Az Európai Unióban többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében, küzdeni kell a szervezett bűnözői csoportok által működtetett embercsempészet ellen – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöki posztjának várományosa.

Von der Leyen az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elmondott beszédében aláhúzta, hogy az Európai Uniónak stabil külső határokra van szüksége, de ehhez a migráció szempontjából frontországnak számító, legnagyobb nyomás alatt álló tagállamoknak megfelelő segítséget kell kapniuk.

Ursula von der Leyen | Fotó: AFP

Szolidaritásra, tisztességes együttműködésre kell törekedni a tagországok között, és fokozni kell az együttműködést a migráció kiinduló és tranzitországaival – hangoztatta beszédében, de emellett szót ejtett a menedékjog védelméről, valamint a humanitárius folyosók kiépítéséről is.

Az uniós tagállamok vezetőiből álló Európai Tanács július elején döntött arról, hogy Ursula von der Leyent javasolja az Európai Bizottság elnöki posztjára. A jelöltet az Európai Parlament tagjai többségének kell megválasztania. Erről a képviselők a strasbourgi plenáris ülésen döntenek kedden – írja az MTI.

 

Ma eldől, hogy von der Leyen kerül-e Juncker helyére

Kedden Strasbourgban szavaz az Európai Parlament arról, hogy a posztját számos megoldatlan válsággal hátrahagyó Jean-Claude Juncker helyébe léphet-e a német védelmi miniszter, a sokgyermekes Ursula von der Leyen. A kereszténydemokrata politikust a Fidesz-KDNP delegációja támogatásáról biztosította, akárcsak az Európai Néppárt többi tagja. Ursula von der Leyen ugyanakkor már kevésbé aratott osztatlan sikert a balliberális körökben, [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére