Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vezető CDU-s politikusok „európai iszlámot” akarnak

Vincze Viktor Attila

2019.05.24. 17:50

Két német CDU-s vezető politikus, Németország egészségügyi minisztere és Schleswig-Holstein állam miniszterelnöke, Jens Spahn valamint Daniel Günther az EP választási kampány hajrájában azt tartotta fontosnak kampányüzenetként megfogalmazni, hogy az európai kontinens értékeinek a megőrzése érdekében egy olyan „európai iszlám” irányzatra van szükség az EU-ban, amely képes problémamentesen illeszkedni az európai hagyományokhoz.

A vezető német kereszténydemokrata politikusok a német sajtóban közzé tett kampányüzenetükben az iszlám vallásnak egy a jelenleg megtapasztaltnál progresszívebb formájának a létrehozását kezdeményezik úgymond annak érdekében, hogy a muszlim vallás, illetve annak a szigorú mindennapokra vonatkozó előírásai jobban az európai életmódhoz igazodjanak.

„Az iszlámnak a reakciós, nőgyűlölő formájának a tolerálása helyett inkább egy olyan európai iszlám irányzatot kellene kialakítanunk, amely képes a mi értékeinkkel azonosulni annak érdekében, hogy megőrizhessük a szabad európai életmódunkat”

- írja a politikusoktól meglehetősen szokatlan jellegű vallási javaslatában a két kereszténydemokrata politikus.

Spahn és Günther konkrétan egy fontos elemet is megnevez mint, ami az általuk elképzelt európai iszlámtól elvárnak mindenképpen. Ez pedig az, hogy a nőktől és lányoktól ne követeljék meg az iskolákban és az egyetemeken az arcuk eltakarását.

A CDU-s politikusok a kezdeményezésük mellett érvelve megjegyzik azt, hogy a helyi (német) társadalom megnyerése elengedhetetlen feltétele a migránsok sikeres integrációjának.

A CDU vezető politikusainak a javaslatát nem lehet másként értelmezni, mint a saját törvényeiknek és történelmi, kulturális hagyományaiknak az érthetetlen nagy mértékű feladásaként. Ugyanakkor teljesen felelőtlen valamint értelmetlen is az iszlám vallási előírások alóli eltérésre hivatkozva megteremteni és egyúttal európai alkupozícióba is helyezni a soha nem létezett „európai iszlám” fantázia vallási irányzatra hivatkozva a migránsként az utóbbi években Európába érkezett muszlim vallású bevándorlókat.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Visszakaphatják a címerüket az Újpest-szurkolók

Visszakaphatják a címerüket az Újpest-szurkolók

Az Újpest FC állítólag nyitott a szurkolók által kezdeményezett tárgyalásokra, a labda most az UTE és a polgármester térfelén pattog.

Törökország nem bírna ki még egy migrációs válságot

Törökország nem bírna ki még egy migrációs válságot

A török belügyminiszter szerint még egy migrációs hullámmal már nem bírnak el, hiszen kezdenek kifogyni az ellátásukhoz szükséges helyből.

Ilyen volt a nyár legmenőbb fesztiválja

Ilyen volt a nyár legmenőbb fesztiválja

Remek cseh sörök várták az érdeklődőket a WestEnd tetején a múlt héten.

Bécs a sivalkodók fővárosa

Ezúttal a Soros-egyetem rektora sivalkodott egy nagyot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére