Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Verhofstadt még mindig nem akarja érteni a Brexitet

Forisek Ádám

2017.03.26. 10:15

A Brexit-tárgyalásokkal megbízott politikus szerint a Westminster hídon elkövetett terrortámadás csak arra bizonyíték, hogy Európában még szorosabb együttmûködésre van szükség. Úgy tûnik ez valahogy mindig, minden problémára gyógyír Brüsszelben.
LONDON, 10:15

A Brexit-tárgyalásokkal megbízott politikus szerint a Westminster hídon elkövetett terrortámadás csak bizonyíték arra, hogy Európában még szorosabb együttműködésre van szükség. Úgy tűnik ez valahogy mindig, minden problémára gyógyír Brüsszelben.

Verhofstadt úgy véli, a nemzetközi terrorizmust senki sem tudja "egyedül" legyőzni. Éppen ezért gondolja azt, hogy a tagországok közti megosztottság ellen "fel kell lépni".

A Brexit folyamatát érvényesítő 50-es cikkelyt szerdán lépteti életbe Theresa May, a volt belga miniszterelnök szerint fel kell készülni arra, hogy a tárgyalások néha nehézkessé válhatnak. Így kell diplomatikusan megfogalmazni azt, hogy az Unió gyakorlatilag 50 milliárd fonttal lehúzná a briteket.

Verhofstadt a Westminster hídon elkövetett, öt áldozatot követelő és több tucat embert megsebesítő terrortámadásra reagálva reflektált a Brexitre az Independentben. Véleménye szerint a britek kilépése gazdasági, családi és kulturális szempontból nézve is katasztrofális lehet. Verhofstadt Brüsszelből láthatóan sokkal jobban érti a brit társadalom jelenlegi problémáit, mint a brit társadalom maga, ami azért mégis csak lenyűgöző teljesítmény!

Nagy-Britannia és az Európai Unió egyaránt veszít ezzel a folyamattal, de dolgoznunk kell azon, hogy a negatív hatásokat a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük.”

– vélte a belga politikus, hozzátéve, hogy a londoni terrortámadás csak további bizonyíték arra, hogy az európai tagállamoknak együttműködésre van szüksége a "közös" (azaz: Brüsszel által gerjesztett) problémák megoldásához.

Verhofstadt kitért arra is, hogy az európai megosztottság ellen is fel kell lépni.

Tisztában vagyok vele, hogy vannak Európán belüli és kívüli felek is, akik a köztünk lévő különbségeket hangsúlyozzák. Ellenük is harcolnunk kell, a Brexit épp elég nagy csapás számunkra.”

– figyelmeztetett a csúnya rossz "populizmusra" Verhofstadt, nyilvánvalóan azt sugallva, hogy ehelyett minden tagállam egy európai szuperállam kénye-kedve szerint cselekedjen, figyelmen kívül hagyva a nemzeti érdekeket, vagy épp a népakaratot. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére