Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

V4-ek: erõsíteni kell az uniós családpolitikát, elutasítjuk a genderprogramot

Horváth József György

2017.12.21. 22:28

A V4-ek családpolitikai ügyekkel foglalkozó parlamenti bizottságainak képviselõi egyetértenek abban, hogy erõsíteni kell az uniós családpolitikát, és abban is, hogy nem a migráció a megoldás a népességfogyásra - mondta az Országgyûlés népjóléti bizottságának fideszes elnöke azt követõen, hogy az Országházban tartott csütörtöki találkozójuk után közös nyilatkozatot adtak ki.
BUDAPEST, 22:28

A V4-ek családpolitikai ügyekkel foglalkozó parlamenti bizottságainak képviselői egyetértenek abban, hogy erősíteni kell az uniós családpolitikát, és abban is, hogy nem a migráció a megoldás a népességfogyásra – mondta az Országgyűlés népjóléti bizottságának fideszes elnöke azt követően, hogy az Országházban tartott csütörtöki találkozójuk után közös nyilatkozatot adtak ki.

Ma Brüsszel nem igazán családbarát politikát folytat"

– emelte ki Selmeczi Gabriella. Közölte, a konferencián nyomatékosan hangot adtak annak, hogy a család a nő és férfi kapcsolatán alapul, ahogy az a magyar alaptörvényben is szerepel, és annak is, hogy elutasítják a "genderprogramot". Hozzátette: a delegációk is egyetértettek abban, hogy "biológiai nemek vannak". Közölte, a konferencián elhangzott: elutasítják a "genderprogram" részeként azt, hogy vannak társadalmi nemek.

A záródokumentumot megküldik az Európai Unió 28 országa parlamentjeinek.

A Selmeczi Gabriella által konstruktívnak jellemzett rendezvényen megvitatták, hogy Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország milyen családpolitikai válaszokat ad arra, hogy egyre kevesebb gyermek születik. Elmondta, a konferencián egyetértettek abban, hogy a V4-ek országaiban "a demográfiai helyzet nem jó, javítani kell rajta, tennünk kell valamit". Egyetértettek abban is, hogy a bevándorlás helyett "egy jó családpolitika" lehet a megoldás a népességfogyásra.

Közölte, a V4-ek feladatuknak tekintik, hogy Brüsszel figyelmét felhívják, az uniós jogalkotást pedig olyan irányba tereljék, hogy Európában erősödni tudjon a családpolitika.

Gyengének érezzük az EU-ban a családpolitikai eszközöket, ezért egyetértettünk abban, hogy feladatunk a családpolitika erősítése"

– fogalmazott a házigazda.

Selmeczi Gabriella a V4-országok közös érdekeiről szólva örömét fejezte ki, hogy sikerült elkerülni, hogy a más országban dolgozó uniós állampolgároknak járó családtámogatásokat csökkentsék. "Kijelentettük, hogy nem vagyunk másodrendű állampolgárok, büszkék vagyunk a szaktudásunkra és a munkánkra, és az egyenlő bánásmód elvét alapvetőnek tartjuk a Kelet- és Közép-európai munkavállalók esetében" – mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére