Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ukrajnában politikusokat kezdtek elrabolni

888.hu

2017.02.24. 08:28

Tegnap délelõtt arról cikkezett az ukrán sajtó, hogy nyomtalanul eltûnt Olekszij Honcsarenko, az ukrán államfõ mögött álló parlamenti tömörülés frakcióvezetõ-helyettese. A fõügyészség szerint a képviselõt ismeretlenek elrabolták.
KIJEV, 8:28

Tegnap délelőtt arról cikkezett az ukrán sajtó, hogy nyomtalanul eltűnt Olekszij Honcsarenko, az ukrán államfő mögött álló parlamenti tömörülés frakcióvezető-helyettese. A főügyészség szerint a képviselőt ismeretlenek elrabolták.  Azonban kiderült, hogy az ukrán titkosszolgálat áll a dolog mögött. 

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) meghiúsította Odesszában Olekszij Honcsarenkónak, az ukrán elnök mögött álló parlamenti tömörülés frakcióvezető-helyettesének elrablását. Erről maga a képviselő számolt be csütörtökön a 112 Ukrajina hírtévében.

Honcsarenko elmondta, hogy az SZBU már hetek óta megfigyelés alatt tartott egy csoportot, amely különböző bűntényeket készült végrehajtani a dél-ukrajnai megyében, és őt is tájékoztatták arról, hogy nagy valószínűséggel célpontja lehet ennek a csoportnak, ezért a hatóságok megrendezték az elrablását.

A megrendelők, abban a hiszemben, hogy sikerült engem elrabolni, megérkeztek a megadott helyszínre, ahová engem el kellett vinniük az elrablóimnak, ott azonban elfogták őket az SZBU munkatársai"

– mondta el Honcsarenko. Az őrizetbe vett bűnözőktől fegyvereket és kínzó eszközöket koboztak el – tette hozzá.

Oleh Zsucsenko, Odessza megye ügyésze előzőleg arról számolt be a sajtónak, hogy a hatóságok egy Odessza megyei járási tanácsi képviselőt, Olekszandr Kusnarjovot gyanúsították meg azzal, hogy megrendelte Honcsarenko elrablását. Magyarázata
szerint Kusnarjov egy rokona egyike volt azoknak az áldozatoknak, akik 2014. május 2-án az odesszai szakszervezetek székházában keletkezett tűzvészben haltak meg.

A szakszervezeti székházban, ahová oroszbarát szakadárok menekültek be, miután – a Krím elszakítását követően Ukrajna-szerte szervezett épületfoglalások és zavargások egyikén – Kijev-párti aktivistákkal csaptak össze, máig ismeretlen okból, vélhetően Molotov-koktéltól csaptak fel a lángok. A helyi rendőrség akkori közlése szerint a székházba bemenekültek közül 38-an haltak meg, 30-an füstmérgezésben, nyolcan pedig úgy, hogy kiugrottak a lángok elől az ablakokon.
Ki ez a bátor ukrán politikus

A 36 éves, odesszai születésű Alekszij Honcsarenko heves, hazafias hangvételű megszólalásairól ismert. 2010 novemberétől az Odessza megyei tanács elnökhelyettese. 2014 augusztusától parlamenti képviselővé válásáig pedig a megyei tanács elnöke volt. 2015. március 1-jén őrizetbe vette őt az orosz rendőrség Moszkvában, ahol részt vett a meggyilkolt orosz ellenzéki politikus, Borisz Nyemcov emlékére rendezett felvonuláson.

Honcsarenko gyakori szereplője az ukrán hírtelevízióknak, gyakran száll vitába a médiában politikai ellenfeleivel, illetve képviseli pártja álláspontját különböző kérdésekben.

Legutóbb a politikus azzal került reflektorfénybe, hogy február 8-án összefirkálta a berlini fal darabját, amely a kijevi német nagykövetség előtt áll. A képviselő a "nein" (nem) szót írta festékkel a falra. Szavai szerint így fejezte ki tiltakozását Ernst Reichel, Németország ukrajnai nagykövetének egy sajtónyilatkozata ellen, amelyben a diplomata azt mondta, hogy meg lehetne tartani a választásokat a szakadár ellenőrzés alatti Donyec-medencei területeken anélkül, hogy kivonulnának onnan az orosz katonai csapatok. (Oroszország tagadja, hogy a hadserege állományában lévő katonák harcolnának Kelet-Ukrajnában.)

Honcsarenko tettét többek között Petro Porosenko elnök is elítélte, a kijevi ügyészség pedig a rongálás miatt eljárást indított ellene.
    

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére