Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ukrajnában kiképzett szélsőségesek tevékenykednek Fehéroroszországban

Ányos Miklós

2020.09.02. 17:35

Mintegy kétszáz, Ukrajnában kiképzett szélsőséges fejt ki radikális tevékenységet Fehéroroszországban – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a fehérorosz hivatali partnerével, Uladzimir Makejjel Moszkvában tartott közös sajtótájékoztatóján.
Értesüléseink szerint mintegy 200, ukrán területen kiképzett szélsőséges tartózkodik jelenleg a Belarusz Köztársaságban

– mondta az orosz diplomácia vezetője. Lavrov megerősített értesülésekre hivatkozva azt mondta, hogy az ukrán szélsőséges szervezetek közül a Sztepan Bandera nevét viselő Trizub (az ukrán címer háromágú szigonyának neve), az Sz14 (Szics), a Nemzeti Hadtest és a Jobboldali Szektor foglalkozik radikális cselekmények kiprovokálásával és finanszírozásával Minszkben és Fehéroroszország más városaiban. Lavrov szerint a kiképzőtáborok Voliny (Volhínia) és Dnyipropetrovszk megyében működnek.

Az orosz tárcavezető elítélte a fehérorosz vezetésre más államok által – az ellenzék támogatásával párhuzamosan – gyakorolt nyomást, beleértve a külső közvetítői szerepvállalás erőltetését is. Elvetette az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) által felajánlott közvetítés lehetőségét, azt hangoztatva, hogy a szervezet mély válságban van, és még a fehérorosz elnökválasztás nemzetközi megfigyelésére vonatkozó kötelezettségének is képtelen volt eleget tenni.

Mint mondta, Moszkva meg fogja akadályozni, hogy a multilaterális szervezeteket provokációra és a fehérorosz belügyekbe való beavatkozásra használják fel. Leszögezte, hogy az orosz fél nem fogja kezdeményezni a fehérorosz ügyek megvitatását nemzetközi fórumokon.

A NATO és az EU Fehéroroszországgal kapcsolatban kiadott nyilatkozatait destruktívnak minősítette. Kifogásolta, hogy az atlanti szövetség megnövelte aktivitását a fehérorosz határok közelében, amelyek egyúttal az orosz-fehérorosz szövetségi állam határai is.

Hozzátette, hogy Moszkva elismeri az augusztus 9-én megtartott fehérorosz elnökválasztás eredményét, és kifejezte reményét, hogy párbeszéd útján sikerül majd stabilizálni a helyzetet az országban. Perspektivikusnak nevezte az Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök által kezdeményezett alkotmányreformról folytatandó nemzeti párbeszédet.

Elvetette annak lehetőségét, hogy Moszkva tárgyalásokba bocsátkozzon a fehérorosz ellenzéki Koordinációs Tanáccsal – ahogy az utóbbi ezt a minszki orosz nagykövetségen keresztül kezdeményezte -, mint mondta, mindaddig, amíg a testületnek nem lesz a fehérorosz jogszabályoknak megfelelő törvényes státusa és világos programja. Elismerte, hogy Moszkva más országokban tárgyal az ellenzékkel, ha az a törvényesség keretei között működik. Lavrov a Koordinációs Tanács néhány tagját orosz- és államszövetség-ellenesnek minősítette.

Makej aszimmetrikus választ helyezett kilátásba a Fehéroroszország ellen a balti államok által meghirdetett szankciókra.

 

MTI

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Hatalmas konzervatív győzelem: Trump jelöltje alkotmánybíró lett

Hatalmas konzervatív győzelem: Trump jelöltje alkotmánybíró lett

Az amerikai szenátus megszavazta Amy Coney Barrett konzervatív alkotmánybíró jelöltségét hétfőn, az esti órákban, a bíró le is tette hivatali esküjét.

Megkezdődött Nyugat-Európa Soros-terv szerinti lakosságcseréje

Megkezdődött Nyugat-Európa Soros-terv szerinti lakosságcseréje

Nyugat-Európában a termékenységi ráta folyamatosan csökken, a bevándorlólakosság száma pedig évről évre emelkedik. Nagyjából így kell elképzelni azt a lakosságcserét, amit Soros György anno a tervében megálmodott.

Ezektől a szervezetektől várja Trump megbuktatását Soros György

Ezektől a szervezetektől várja Trump megbuktatását Soros György

Nem bízza a véletlenre Soros György a november 3-án esedékes amerikai elnökválasztás kimenetelét. Az amerikai tőzsdespekuláns az idei ciklusban több mint a tripláját költötte Trump megbuktatására, mint 2016-ban. A V4NA nemzetközi hírügynökség megmutatja, hogy hová vándoroltak Soros Trump-ellenes támogatásai.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére