Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra migránsok százai rohamozták meg ceutai kerítést

Bokor Gábor

2018.07.26. 21:00

A dühödt bevándorlók még a kerítést õrzõ határõrökre is rátámadtak.

A spanyol csendőrség bejelentette, hogy csütörtökön több százan jutottak át a Marokkót és Spanyolországot elválasztó ceutai kerítésen. A bevándorlóknak ehhez egy hat méter magas, szögesdróttal megerősített kerítésen kellett átmászniuk. 

A különböző sajtójelentések 400 és 600 közé teszik a fekete-afrikai határsértők számát.

A jelentések rámutattak, hogy a migránsok a jól ellenőrzött, 8,4 kilométer hosszú dupla kerítéssor leggyengébb szakaszán támadták meg a határt, pont azon a részen, amelyet nem látnak be teljesen a biztonsági kamerák.

Az Europapress hírügynökség megjegyzi, hogy a csütörtöki migránsattak rendkívül agresszív és erőszakos volt. Ennek ellenére a marokkói és spanyol hatóságoknak így is százakat sikerült feltartóztatniuk. A helyi vöröskereszt első adatai alapján a rendfenntartók közül négyen, a határsértők közül tizenegyen kerültek kórházba. A brit Daily Mail szerint a botokkal felszerelkezett migránsok megtámadták a határőröket is. 

A migránsokat a ceutai ideiglenes befogadóközpontban kellene elhelyezni, azonban az rendkívül túlzsúfolt, telt ház van, a kapacitását 15 százalékkal meghaladva működik.

Az elmúlt hetek viszonylagos nyugalomban teltek a térségben, az utóbbi időben nem volt határtámadás. A spanyol belügyminisztérium a hónap elején közölte, hogy az idei év első felében kevesebben jutottak be jogosulatlanul az észak-afrikai spanyol exklávék, Ceuta és Melilla területére szárazföldi úton, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Ugyanakkor Spanyolországban továbbra is súlyos a krízis, mivel a migrációs nyomás nagymértékben megnőtt az ország keleti részén, a Földközi-tenger felől több, bevándorlókat is szállító hajó kikötött már, így migránsok ezreit Európába juttatva.

Az uniós part- és határvédelmi ügynökségnek, a Frontexnek a múlt héten közölt jelentése szerint júniusban Spanyolország volt a legfőbb bejutási út Európába, ahol összesen 6400 embert regisztráltak, 166 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban.

A helyzet azután romlott meg a mediterrán országban, hogy a konzervatív Néppártól átvette a hatalmat a baloldali PSOE. Ahogyan arról elsőként beszámoltunk, Pedro Sánchez kormányfő beiktatása után nem sokkal már a legnagyobb titokban fogadta a miniszterelnöki rezidencián Soros Györgyöt. Ezek után pedig tömegével engedték kikötni a civil szervezetek migránsszállító hajóit. 

Eddig összesen több mint 22 ezer migráns érkezett Spanyolországba az idei évben. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére