Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb bizonyíték arra, hogy az ENSZ a migrációt pártolja

Forisek Ádám

2019.07.02. 22:03

Az ENSZ kiállt a sorosista migránstaxizó kapitány mellett, állásfoglalásuk szerint „nem szabad kriminalizálni a tengeri mentőakciókat.”

Mint ismert, Olaszországban őrizetbe vették a 31 éves Carola Racketét, a Sea-Watch 3 hajó kapitányát. A migránstaxizó nő ugyanis a hatóságok tiltása ellenére olasz vizekre hajózott, majd áttörte az olasz hadihajók blokádját. Matteo Salvini szerint Carola Rackete nem más, mint egy háborús bűnös, és reménykedik abban, hogy a bíróság mielőbb kezdeményezi a kapitány letartóztatását, valamint reméli, hogy „lesz olyan bíró, aki igazságot szolgáltat az olasz pénzügyőröknek és 60 millió olasznak, aki belefáradt, hogy Európa migránslerakata legyen.”

Nem meglepő módon az ENSZ a migránstaxizók oldalára állt, ezzel sokadik bizonyítékát szolgáltatva annak, hogy a világszervezet a korlátlan bevándorlást támogatja. António Guterres ENSZ-főtitkár szóvivője, Stephane Dujarric szerint a „tengeri mentés humanitárius kötelesség, a nemzetközi jog pedig kötelezővé is teszi.”

Fotó: AFP

Dujarric szerint emellett aggodalomra ad okot az olasz kormány azon intézkedése, amely szerint 10 és 50 ezer euró közötti büntetésre számíthat az a hajó, amely a hatóságok tiltása ellenére olasz vizekre lép. A Matteo Salvini olasz belügyminiszter nevéhez fűződő törvény értelmében a pénzbüntetés mellett bűnügyi eljárást kezdeményezhetnek a legénység tagjai ellen, a hajót pedig elkobozhatják.

Talán azért sem meglepő, hogy az ENSZ-nek nem tetszik Salvini munkássága, mert hétfőn kiadott közleményük szerint Afrikából, Törökországból és a Közel-Keletről másfél millió (!) migránst kellene „áttelepíteni” biztonságosabb országokba.

A történelem megmutatta nekünk, hogy az országok igenis össze tudnak állni, hogy közösen találjanak megoldást a bevándorlási válságra, és emberek millióinak segítsenek elérni a biztonságot, az új otthont, és azt a lehetőséget, hogy új közösségekben építhessék jövőjüket

– véli Filippo Grandi, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának elnöke.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére