Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb aktivistát ítéltek el, aki a franciaországi terrortámadást éltette

Sümeghi Lóránt

2018.03.30. 15:48

Immár két baloldali aktivistára szabtak ki felfüggesztett büntetést Franciaországban, miután azok a közösségi médiában a múlt heti franciaországi terrortámadás bekövetkeztét éltették.
PÁRIZS, 15:48

Immár két baloldali aktivistára szabtak ki felfüggesztett büntetést Franciaországban, miután azok a közösségi médiában a múlt heti franciaországi terrortámadás bekövetkeztét éltették.

Korábban megírtuk, egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság kedden a francia radikális baloldali Lázadó Franciaország azon volt képviselőjelöltjét és aktivistáját, akit terrorizmus dicsőítése miatt állítottak elő a múlt heti dzsihadista támadássorozatot követően. A 61 éves Stéphane Poussier-t vasárnap délelőtt az otthonában tartóztatták le azért, mert szombaton a Twitteren örömét fejezte ki amiatt, hogy a pénteki négy áldozatot követelő dél-franciaországi dzsihadista támadásban meghalt egy hősként fellépő csendőr is. Akkor azt írta:

minden egyes alkalommal, amikor egy csendőr elesik, a barátomra Rémi Fraisse-re gondolok."

Rémi Fraisse egy zöldpárti aktivista volt, akit 2014-ben egy rendőri akcióban a közelében felrobbant gránát ölt meg.

Azonban a legfrissebb hírek szerint emellett egy Myriam névre hallgató vegán, radikális állatvédőt is elítéltek, méghozzá 7 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre. A nő szintén a múlt héten, a franciaországi Trébes városában bekövetkezett, négy áldozat halálát eredményező dzsihadista támadás melletti szimpátiájának adott hangot. Mivel a támadásban az egyik áldozat egy hentes volt, Myriam a következőket posztolta a közösségi médiában:

a többiekkel ellentétben engem egyáltalán nem ráz meg, hogy egy terrorista megölt egy gyilkost. Egyáltalán nem tudok vele együttérezni, szerintem ez így igazságos."

A két baloldali aktivista viszonylag szerencsés volt, hiszen Franciaországban maximálisan hét év szabadságvesztéssel és 100 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtható az, aki dicsőíti a terrorizmust és a terrortámadásokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére